Bedste sovesofa i 2024: Inspiration til valg af god sovesofa

Har du brug for en sovesofa men mangler inspiration? – Her får du et overblik over nogle af de beste sovesofaer på markedet:

En sovesofa kan være en perfekt løsning, hvis du har pladsproblemer eller blot ønsker at have mulighed for at oprette en ekstra seng, når du har gæster på besøg.

Der findes et hav af forskellige sovesofaer på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den helt rigtige model. Derfor har vi samlet en liste med bedste sovesofaer, med billeder og beskrivelser, så du kan få inspiration til valget af din næste sovesofa.

Visuel oversigt over sovesofaerne

👇 Klik på billederne for at se mere 👇


Bedste sovesofaer i 2024


Moma Bouclé sovesofa: praktisk og æstetisk

Moma Bouclé - praktisk og æstetisk

Særlige egenskaber: ergonomisk design, OEKO-TEX-certificeret, integreret opbevaringsplads.
Mål: L244 cm x H70 cm x D100 cm (D140 cm i sovemål).

Vejl. Pris: 11.999 kr.

Moma Bouclé af designer Amanda Lilholt forener praktik og æstetik særdeles vellykket. Den store firkantede sokkel giver masser af plads til opbevaring, og det ellers bastante udtryk balanceres flot af de rundede former.

Sovesofaen er betrukket med det såkaldte ’bouclé’-stof, hvor vævningen er let nubret i et slidstærkt og æstetisk look. Sofaen kommer i fire forskellige farver: beige, rust, brun og hvid, så der er rig mulighed for at indpasse sofaen i din stues æstetik.

Sovesofaen foldes ud ved at trække i sædet og lægge ryglænet ned. De to medfølgende puder kan i samme omgang gemmes væk i sofaens opbevaringsrum. I udfoldet tilstand udgør sovesofaen en seng på 140×200 cm.

Moma Bouclé - praktisk og æstetisk

Den er lavet med koldskum og såkaldte no-zag-fjedre, der giver støtte og modvirker, at kroppen synker ned i madrassen om natten. På den måde sikres optimal komfort hele natten igennem. Ønsker du yderligere komfort er det muligt at tilkøbe en topmadras.

Moma Bouclé er desuden OEKO-TEX-certificeret, hvilket vil sige at alle dele af sofaen er fremstillet uden brug af skadelige stoffer.


Classi Bouclé sovesofa: stilren komfort

Classi Bouclé: stilren komfort

Særlige egenskaber: ergonomisk design, gratis ombytning i 100 dage, OEKO-TEX-certificeret.
Mål: L216 cm x H70 cm x D76 cm (sovemål: 200 cm x 140 cm).

Vejl. Pris: 11.999 kr.

Classi Bouclé af designer Amanda Lilholt minder på mange måder om sin navnesøster Moma Bouclé. Også her er den nubrede bouclé-vævning med til at give sofaen et luksuriøst udtryk.

Classi-modellen er ligeledes lavet med fokus på komfort. Med to lag pocketfjedre i madrassen og en tyk skumpolstring i arm- og ryglæn yder sofaen maksimal sidde- og liggekomfort. Ryglænets smalle og lige form med afrundede hjørner skaber et moderne og hyggeligt rum i sofaen. Sofaen er på mange måder diskret i sit smalle udtryk og passer derfor ind mange steder.

Classi Bouclé: stilren komfort

Sofaen er let at folde ud ved at hive i et håndtag og folde den øverste halvdel af madrassen ud på gulvet. I modsætning til Moma-modellen er der i Classi ingen opbevaringsplads. Til gengæld er Classi en utrolig enkel og stilren sovesofa i både funktion og udseende.

Classi Bouclé findes ligesom Moma Bouclé i farverne beige, rust, brun og hvid. Der er desuden 100 dages prøveperiode fra Bedre Nætter.


Deco velvet sovesofa: unikt design og exceptionel liggekomfort

Deco velvet: unikt design og exceptionel liggekomfort

Særlige egenskaber: unikt design, ergonomisk design, OEKO-TEX-certificeret, 100 dages prøveperiode.
Mål: L240 cm x H71 cm x D95 cm (sovemål: 240 cm x 140 cm).

Vejl. Pris: 16.499 kr.  

Deco Velvet af den danske designer Amanda Lilholt er ikke bare en sovesofa, men næsten et kunstværk i sig selv. Det unikke design med de cylinderformede piller i ryglænet giver sovesofaen et spændende og moderne look, der uden tvivl vil være stuens blikfang. Sofaen er betrukket med velour, hvilket giver et blødt udtryk og et flot farvespil.

Sofaen er nem at omdanne til seng ved at trække i et håndtag, der folder madrassens øvre del ned på gulvet. Sovesofaen er lavet med to lag pocketfjedre i siddedelen og en tyk skumpolstring i arm- og ryglæn. Denne sammensætning gør, at madrassen minder utrolig meget om de madrasser, du finder i senge. Selvom madrassen ligger direkte på gulvet, kan du altså sove godt med den rette støtte.

Deco velvet: unikt design og exceptionel liggekomfort

Sofaen fås i tre forskellige farver, beige, rust og blå, og er desuden OEKO-TEX-certificeret og derved lavet uden brug af skadelige stoffer. Som med alle Bedre Nætters sovesofaer får du også her 100 dages gratis prøveperiode.


Sigmund Daybed sovesofa: én sovesofa – mange funktioner

Sigmund Daybed: én sovesofa – mange funktioner

Særlige egenskaber: multifunktionelt design, OEKO-TEX-certificeret, kan bruges som to enkeltsenge.
Mål: L200 cm x H42 cm x D80 cm (sovemål: 80 cm/160 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 6.499 kr.

Sigmund Daybed af den danske designer Per Weiss er helt unik på grund af sine mange forskellige brugsmuligheder. Modellen kan både bruges som almindelig daybed, som dobbeltseng (160×200) og som to adskilte enkeltmandssenge (80×200).

Det skandinaviske, stilrene look gør sofaen til en diskret og æstetisk tilføjelse til gæsteværelset, børneværelset eller stuen og sikrer, at der altid er en eller flere ekstra sovepladser i hjemmet. Det er særligt praktisk, at sovesofaen kan deles op, hvis to personer ikke ønsker at sove i samme rum.

Sigmund Daybed: én sovesofa – mange funktioner

Sofaen er lavet med ergonomiske pocketfjedre, der sikrer optimal komfort. Nordic Dream anbefaler dog at lægge en topmadras ovenpå for maksimal komfort. Sofaen fås i farverne ’gravel’ (grå) og ’burnt orange’ (brændt orange) og er udstyret med ben i lakeret eg og to skrå puder.


Unfurl Sovesofa

Unfurl Sovesofa

Særlige egenskaber: moderne og minimalistisk design, tre mulige indstillinger for ryglænet, OEKO-TEX-certificeret.
Mål: L200 cm x H81 cm x B95/98/120 cm (sovemål: 200 cm x 120 cm).

Vejl. Pris: 6.755 kr.

Unfurl sovesofa af den danske designer Per Weiss er et vellykket eksempel på den skandinaviske minimalisme, der kombinerer æstetik og funktionalitet i et stilrent udtryk. Sofaen er let at se på med sine høje, smalle ben og sit mellemrum mellem ryglæn og siddeplads. Det lette udtryk gør den nem at passe ind i ethvert rum.

Unfurl Sovesofa

Sovesofaen kan indstilles i tre forskellige positioner, hvilket gør, at den kan bruges på mange forskellige måder. I udfoldet tilstand måler sofaen 200 cm x 120 cm. Sofaen er lavet af boksmadrasser med Excess Pocket Spring, altså en springmadras, der sørger for komfort i både siddende og liggende stilling. Nordic Dream anbefaler dog at investere i en topmadras for ekstra liggekomfort. Sofaen fås i lys grå, sort og sennepsgul. Der er altså rig mulighed for at gøre sofaen lige så diskret eller vild, som du lyster.


Dublexo splitback Eik sovesofa med integreret topmadras

Dublexo splitback Eik sovesofa med integreret topmadras

Særlige egenskaber: todelt ryg med flere indstillingsmuligheder, integreret topmadras, OEKO-tex-certificeret.
Mål: L210 cm x H82 cm x D96 cm (sovemål: 210 cm x 115 cm).

Vejl. Pris: 9.930 kr.

Dublexo-sovesofaen er designet af Per Weiss fra Innovation Living. Designbureauet er specialister i at lave stilfulde, minimalistiske og miljøvenlige møbler med et væld af brugsmuligheder. Det er også tilfældet med Dublexo Eik, der med sin todelte ryg kan indstilles på mange måder. Ryglænet har to forskellige indstillingsgrader og kan yderligere opdeles, så to personer individuelt kan finde deres mest komfortable siddestilling.

Dublexo splitback Eik sovesofa med integreret topmadras

Navnet ’dublexo’ er et kvalitetsstempel hos Innovation Living og betegner modeller, der udmærker sig ved at have en integreret topmadras i sofaen. Dublexo splitback Eik findes også i en billigere version under navnet ’splitback Eik’, men denne har ingen topmadras, og det anbefales derfor at en sådan madras tilkøbes. Med Dublexo er det ikke nødvendigt, og du får derfor maksimal komfort for pengene – og så er det praktisk ikke at skulle slæbe på og opbevare en ekstern topmadras.

Sofaen kommer i farverne ’natural’ (creme), ’indigo’ (gråblå) og ’charcoal’ (mørkegrå) og med stel i enten naturlig eller sortbejdset egetræ.

Savner du armlæn på den minimalistiske Eik-model? Så skal du vælge brodermodellen Dublexo-Frej. Den har armlæn, men er ellers identisk med Eik. Se Dublexo-Frej her.


Dublexo splitback Frej sovesofa med integreret topmadras

Dublexo splitback Frej med integreret topmadras

Særlige egenskaber: todelt ryg med flere indstillingsmuligheder, integreret topmadras, OEKO-tex-certificeret, armlæn.
Mål:
L232 cm x H82 cm x D99 cm (Sovemål: 210 cm x 115 cm).

Vejl. Pris: 11.300 kr.

Dublexo splitback Frej er som sin navnebror Dublexo splitback Eik designet af Per Weiss fra Innoation Living og har alle de samme luksuskvaliteter. Der er således også hos Frej integreret topmadras og ergonomiske pocketfjedre i en tyk springmadras, der sikrer optimal komfort. Frej er desuden udstyret med armlæn i enten naturligt eller sortbejdset egetræ. På grund af armlænene er den en anelse større end Dublexo Eik og måler 232 cm x 82 cm x 99 cm. I sovemål er sofaerne dog ens med mål på 210 cm x 115 cm.

Dublexo splitback Frej med integreret topmadras

Sofaen kommer ligesom Dublexo Eik i tre forskellige farver: ’natural’ (creme), ’indigo’ (gråblå) og ’charcoal’ (mørkegrå) og med stel i enten naturlig eller sortbejdset egetræ.

Se Dublexo splitback Eik for flere detaljer.


Pascala sovesofa med aftageligt og vaskbart betræk

Pascala med aftageligt og vaskbart betræk

Særlige egenskaber: aftageligt og vaskbart betræk, god plads, pocketfjedre.
Mål: L226 cm x H86 cm x D105 cm. (Sovemål: 140 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 12.995 kr.

Pascala sovesofa fra Innovation Living er en bohemedrøm uden sammenligning. Det firkantede look gør sofaen bastant, men det opvejes af de rene flader og lyse farver, som giver stofsofaen et feminint udtryk.

Pascala med aftageligt og vaskbart betræk

Pascala er ikke kun designet med æstetik for øje. Den er i høj grad også lavet ud fra et princip om praktik og lang levetid. Betrækket, som er lavet i genanvendt polyester, kan nemlig tages af og vaskes. Dermed er der ingen grund til bekymring over de sarte farver – uanset om du vælger ’dusty off white’, ’dusty sand’ eller ’dusty blue’.  


Hovden Saga 140 hjørnesofa med masser af plads

Hovden Saga 140 hjørnesofa med masser af plads

Særlige egenskaber: stor soveplads, skjult opbevaringsplads, mange valgmuligheder.
Mål: L270 cm x H87 cm x D94 cm (sovemål 270 cm x 195 cm).

Vejl. Pris: 30.999 kr. 

Saga-serien fra Hovden har lidt bredere armlæn end Scandic og fås i mange varianter – fra sovestol til 3,5-personershjørnesofa. Denne 3-personershjørnesofa er en rigtig god løsning, hvis du ønsker en sofa, som til daglig kan rumme hele familien, men som også kan omdannes til en komfortabel seng ved lejlighed. Fordelen ved Saga 140 hjørnesofa er desuden, at der i den ene side er skjult opbevaring til fx gæstedyner, lagner eller lignende.

Ligesom Scandic-serien (smalle armlæn) og Compact-serien (uden armlæn), byder Saga-serien på et væld af tilpasningsmuligheder. Du kan vælge mellem to forskellige madrastyper, alt efter om sofaen primært skal bruges som sofa (overvej bonellfjedre) eller ofte skal bruges som soveplads (overvej de mere ergonomiske pocketfjedre).

Hovden Saga 140 hjørnesofa med masser af plads

Du kan desuden vælge mellem 13 forskellige farver og tekstiler og flere forskellige typer ben. På dem måde, kan du designe sofaen så den passer 100 % til dit hjem.


Illumi Extra sovesofa til to personer

Illumi Extra til to personer

Særlige egenskaber: kan bruges som enkeltseng og dobbeltseng.
Mål: L223 cm x H80 cm x D96 cm (sovemål: 140 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 17.999 kr.

Illumi-sovesofa fra Innovation Living er med sine indsyede knapper og armlæn i massivt træ en elegant tilføjelse til hjemmet. Armlænene giver sofaen et retro udtryk, samtidig med at de gør sofaen let at se på. Er du ikke til bastante hjørnesofaer eller kasselignende modeller, er Illumi et godt alternativ. Det grå stof og den sorte lakering er desuden et stilsikkert valg, som passer ind i mange indretninger.

Illumi Extra til to personer

Madrassen og ryglænet er lavet med pocketfjedre, der ergonomisk støtter din krop både i siddende og liggende stilling. Sofaen kan bruges som dobbeltseng ved at lægge ryglænet ned, eller du kan blot fjerne puderne og bruge sofaen som enkeltseng.


Sly sofa fra Innovation Living: enkel og stilfuld

Sly sofa fra Innovation Living: enkel og stilfuld

Særlige egenskaber: opbevaringsrum i ryglænet, minimalistisk og moderne look, kan bruges som enkelt- eller dobbeltseng.
Mål: L200 cm x H68 cm x D94 cm (sovemål: 80/140 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 6.499 kr.

Sly sovesofa fra Innovation Living er en kompakt sofa, der forener funktionalitet, praktik og æstetik. Den er til dig, der vil have rene linjer i stuen eller gæsteværelset, og som elsker moderne minimalisme. Sovesofaen har netop et udpræget moderne look med sine matsorte ben, stramme betræk og lodrette sømme. De høje, tynde ben opvejer på elegant vis madrassens bastante udtryk og skaber en sofa med kant, som samtidig er let at se på.

Sly sofa fra Innovation Living: enkel og stilfuld

Sofaen er udstyret med pocketfjedre i både sæde og ryg, hvilket giver støtte og komfort – også når sofaen bruges som seng. Vær opmærksom på, at fastheden er hård, da det kan være en smagssag, hvor meget støtte, man foretrækker.


Savona sovesofa med opbevaringsplads

Savona sovesofa med opbevaringsplads

Særlige egenskaber: vendbar chaiselong med opbevaringsplads.
Mål:
L225 cm x H87 cm x D151 cm.

Vejl. Pris: 4.499 kr.

Savona sovesofa er en flot og praktisk løsning til en utrolig fordelagtig pris. Her får du en tre-personers-chaiselong-sofa og en seng til to personer i ét møbel. Chaiselongen indeholder ekstra opbevaringsplads, til fx dyner og puder, og kan vendes, hvis en højrevendt sofa passer bedre til din stue.

Sofaen omdannes let til seng ved at trække skuffen ud og hive madrassen op. Sofaens sæde er lavet i polyetherskum og ryglænet i skumgranulat. Polyetherskum er meget modstandsdygtigt over for fugt, hvilket gør at du får en hygiejnisk sofa. Benene er i sort plast og betrækket fås i enten lysegråt eller antracitfarvet stof.

Savona sovesofa med opbevaringsplads

Sammenlignet med mange andre modeller i denne artikel, er Savona en budget-løsning. Det ses i den markant lavere pris, men også i kvaliteten af sofaen. Savona er dog en god løsning, hvis du skal bruge en økonomisk fornuftig sofa, fx til ungdomsværelset, som har et væld af brugsmuligheder og praktiske løsninger.


Olympia sovesofa til mindre rum

Olympia sovesofa til mindre rum

Særlige egenskaber: kan bruges som enkelt- og dobbeltseng, opbevaringsplads, god til små rum, to rullemadrasser medfølger.
Mål: L200 cm x H90 cm x D92 cm. (Sovemål 190/184 cm x 75 cm).

Vejl. Pris: 13.999 kr.

Olympia sovesova fra Hovden er et oplagt valg til mindre rum, hvor der stadig skal være mulighed for at overnatte med god komfort. Sovesofaen kan både bruges som enkeltmandsseng, hvor man sover på langs, eller som dobbeltseng ved at trække undersengen ud fra bunden af sofaen. På den måde er sofaen praktisk, da den ikke behøver at fylde ret meget. Der er desuden plads til opbevaring af sengetøj i ryglænet.

Madrasserne er lavet af traditionelle ’bonellfjedre’, der er lavet af mange hundrede forbundne spiralfjedre. Der medfølger desuden to rullemadrasser, som giver ekstra komfort i liggende tilstand.

Olympia sovesofa til mindre rum

Sofaen fås i hele 6 forskellige farver, så der er rig mulighed for at vælge et betræk, der passer til din indretning. Vælg mellem: symfoni light grey, platina antracite, platina beige, platina denim, vera dark beige, vera grey.


Hovden Scandic 160 sovesofa: design din egen sofa

Hovden Scandic 160 sovesofa: design din egen sofa

Særlige egenskaber: 2,5-personerssovesofa, mange designmuligheder, nem at bruge.
Mål: L201 cm x H87 cm x D94 cm (sovemål: 160 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 21.999 kr.

Scandic-serien fra Hovden er et udbud af sovesofaer i mange forskellige størrelser – fra sovestol til trepersonerssofa med chaiselong eller hjørnesofa. Scandic 160 sovesofa er en 2,5-personerssofa, der nemt kan udfoldes til seng ved et træk i håndtaget i ryglænet. Scandic-modellen har smalle armlæn, som giver sofaen et let og moderne udtryk.

Der er rigtig mange muligheder for at personliggøre sofaen både hvad angår funktion og design. Fx kan du vælge mellem bonellfjedre eller pocketfjedre i madrassen. En madras med bonellfjedre har en blød fornemmelse og anbefales primært, hvis sovesofaen overvejende skal bruges til sofabrug. Omvendt giver pocketfjedre rigtig god støtte til kroppen og er velegnet, hvis sovesofaen skal bruges ofte som seng.

Hovden Scandic 160 sovesofa: design din egen sofa

Der er hele 13 forskellige farver og tekstiler at vælge mellem, og skulle du ikke finde din favorit blandt dem, kan du kontakte Hovden for en løsning. Sofaens ben er som udgangspunkt sorte, men også her har du mulighed for at tilkøbe andre farver og materialer, fx eg eller aluminium.


Hovden compact 160 chaiselongsovesofa med opbevaring

Hovden compact 160 chaiselongsovesofa med opbevaring

Særlige egenskaber: chaiselong med opbevaringsplads, mange designmuligheder, 3,5-personerssofa.
Mål: L265 cm x H87 cm x D97 cm (sovemål 245 cm x 172 cm).

Vejl. Pris: 29.999 kr.

Compact-serien fra Hovden er ligesom Scandic-serien fuld af valgmuligheder, lækre materialer og farvevalg. Serien indeholder sovesofaer i mange forskellige størrelser, fra sovestol til den helt store hjørnesofa. Hovden compact 160 chaiselongsofa er en 3,5-personerssofa med chaiselong med masser af opbevaringsplads. Det kompakte look modvirkes af, at sofaen er uden armlæn, hvilket giver sofaen et åbent og indbydende look. Leder du efter en sofa med armlæn? Så er det Hovdens Scandic-serie med smalle armlæn eller Saga-serie med brede armlæn, du skal lede i.

I compactserien kan du få din sofa stort set, som du ønsker den. Der er valg mellem to forskellige madrastyper, alt efter hvad sofaen skal bruges til. Er det en sovesofa, der ofte skal bruges til at sove i? Så er en madras med de ergonomiske pocketspringfjedre den rette løsning. Er sovesofaen mere til gæstebrug? Så kan du nøjes med bonellfjedre, som kommer som standardvalg i compactserien.

Hovden compact 160 chaiselongsovesofa med opbevaring

Med hele 13 forskellige farver og tekstiler, herunder velour og vævet stof, kan du designe lige den sofa, der passer til din indretning. Du kan også tilkøbe andre ben, hvis de sorte, som er standard, ikke passer til din smag.

Sofaen er nem at bruge og foldes let ud ved et træk i ryglænets håndtag.


Osvald de Luxe sovesofa: kompakt komfort

Osvald de Luxe: kompakt komfort

Særlige egenskaber: let at betjene, integreret opbevaringsplads, god liggekomfort.
Mål:  L200 cm x H72 cm x D102 cm (sovemål: 200 cm x 150 cm).

Vejl. Pris: 10.999 kr.

Osvald de Luxe fra Innovation Living er en praktisk og æstetisk sovesofa med smagfulde detaljer, som den lyse læderstrop til udtræk og store fyldige puder i lysegråt stofbetræk (fås i flere farver). Sofaen består af tre madraskomplekser, der giver sofaen et kompakt og roligt udtryk. Madrassen består af Hyper Soft-skum og kraftige posefjedre, der giver en blød komfort og gør sofaen til en solid konkurrent til mange almindelige senge.

Sofaen kommer med mange praktiske funktioner, fx indbygget opbevaringsplads til dyner m.m. og selvudfoldende ben, der gør den nem at omdanne til seng ved at trække i læderstroppen. Anvendeligheden betyder utrolig meget, når det kommer til sovesofaer. Er det besværligt, bliver man nemlig hurtigt træt af at skulle omdanne sofa til seng og omvendt, men det er heldigvis ikke tilfældet her.

Osvald de Luxe: kompakt komfort

Osvald de Luxe har en stor liggeflade på 200 x 150 cm, hvilket gør den til en luksuriøs og komfortabel seng til to. Fjerner man puderne, kan sofaen dog også sagtens bruges som enmandsseng med en liggeflade på 85 cm. Dermed er sovesofaen en fleksibel og pladsbesparende løsning, som kan tilpasses mange forskellige behov, og som passer til mange forskellige rum.

Er du vild med praktikaliteterne og designet ved Osvald de Luxe? Så se også Osvald de Luxe med armlæn eller overvej at tilkøbe en Osvald sovesofa puf, så din Osvaldsofa bliver en chaiselong.


Recast Plus sovesofa: skandinavisk minimalisme

Recast Plus: skandinavisk minimalisme

Særlige egenskaber: god liggekomfort, let at bruge, opbevaringsrum.
Mål: L200 x H68 x D96 cm (sovemål: 140/80 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 6.299 kr.

Er du til luftigt design og skandinavisk minimalisme? Så er Recast Plus fra Innovation Living et rigtig godt bud. Med sine lyse stylettoben og den enkle madras, er sofaen let at se på og passer ind i mange forskellige indretninger og rum – også dem, hvor der ikke er meget plads. Der er desuden et opbevaringsrum under sofaen til ekstra sengetøj, dyne eller andet, der skal gemmes væk.

Recast Plus: skandinavisk minimalisme

Sofaen er yderst funktionel og nem at bruge. Den omdannes hurtigt til en 140 x 200 cm seng ved at trække madrassen frem og lægge ryglænet ned. Madrassen kører bogstavelig talt på skinner, så du er sikret en gnidningsfri overgang fra sofa til seng og omvendt. Madrassen er lavet med posefjedre, hvor hver fjeder er individuelt indpakket, for at skabe optimal trykaflastning og god sovekomfort. I udfoldet tilstand udgør sovesofaen en seng på 140 x 200 cm og passer derved til to personer. Sofaen kan også bruges som enkeltmandsseng på 80 x 200 cm ved blot at fjerne puderne.

Ønsker du yderligere komfort i Recast Plus? Så er det muligt at tilkøbe armlæn i valnøddetræ eller en puf, så du kan slå fødderne op og virkelig læne dig godt tilbage.


Havana sovesofa: hyldest til de danske designklassikere

Havana sovesofa: hyldest til de danske designklassikere

Særlige egenskaber: aftageligt og vaskbart betræk, god plads, pocketfjedre.
Mål: L226 cm x H86 cm x D105 cm. (Sovemål: 140 cm x 200 cm).

Vejl. Pris: 10.999 kr.

Havana-serien fra Innovation Living er en hyldest til de danske designklassikere. Det skinner igennem i de rene linjer og stilfulde valg – heriblandt de brede og massive egetræsarmlæn, som tilføjer en varme til den grå madras. Der er kræset for de små detaljer, og sofaen har derfor kraftige syninger, der giver tekstur til den ellers enkle madras. Havana fremstår luksuriøs i sit udtryk og praktisk i sin funktion. Den foldes let ud ved at lægge ryglænet ned. Da ryglænet er todelt, er det også muligt at indstille ryglænet forskelligt efter to personers individuelle behov.

Havana sovesofa: hyldest til de danske designklassikere

Havana er lavet med kvalitet for øje og har derfor et kraftigt stel af metalrammer og kraftige pocketfjedre i madrassen, som sikrer god liggekomfort. Det er desuden muligt at kombinere Havana sovesofa med loungestole med eller uden armlæn fra samme serie. Ryglænet på loungestolen kan ligesom hos sovesofaen lægges ned, og stolen kan derved sættes sammen med sofaen til en chaiselong. Der er kort sagt rigtig mange forskellige brugsmuligheder med Havanaserien og -sofaen.


Santo sovesofa: kompakt og praktisk

Santo sovesofa: kompakt og praktisk

Særlige egenskaber: slidstærkt betræk, opbevaringsrum, god til små rum.
Mål: L157 cm x H82 cm x D85 (sovemål: 138 x 197).

Vejl. Pris: 4.999 kr.

Santo sovesofa er en superpraktisk sofa, der har funktionalitet i højsædet. Den er lavet i et slidstærkt mørkegråt stof og er velegnet til små hjem – eller til steder, der kræver lidt større hårdførhed, fx ungdomsværelset eller kolonihaven.   

Sofaens sæde er lavet i polyetherskum, mens ryggen er lavet i skumgranulat. Det giver en blød fornemmelse både i siddende og liggende stilling.

Santo sovesofa: kompakt og praktisk

Sofaen transformeres til seng ved at hive ud i sædet, lægge ryggen ned og folde sædet ud. Når sofaens sæde trækkes ud, kommer et opbevaringsrum til syne, hvor dyner, sengetøj og så videre kan gemmes væk om dagen.

Sofaens udseende er enkelt og nok ikke det, der bliver stuens blikfang. Til gengæld opfylder Santo alle de praktiske formål med en sovesofa og kan holde til at blive brugt ofte.


Devon Flex 150 sovesofa: kompakt komfort

Devon Flex 150: kompakt komfort

Særlige egenskaber: god til små rum.
Mål: L176 cm x H81 cm x D95 cm (sovemål: 216 x 137 cm).

Vejl. Pris: 7.799 kr.

Devon Flex 150 er en lille kompakt sofa, der kan foldes ud til en stor, komfortabel seng på hele 216 x 137 cm. Sofaen er i enkelt design; har brede, firkantede armlæn, to ryghynder og er lavet med sæde og ryg i polyetherskum. Polyetherskum er hyppigt brugt som polstring i sofaer.

Devon Flex 150: kompakt komfort

Det har større luftbobler og er derfor mindre kompakt og fast end koldskum. Det betyder, at polstringen over tid vil blive mindre fast. Sofaen er betrukket med grønt stof og har runde metalben, der skaber en flot kontrast til sofaens firkantede look.

Er du interesseret i Devon Flex, men er mere til smalle armlæn? Så se også Devon Flex med armlæn.


Graham sovesofa med chaiselong

Graham sovesofa med chaiselong

Særlige egenskaber: god plads og stor soveflade.
Mål: L234 cm x H83 cm x D157.

Vejl. Pris: 8.999 kr.

Graham sovesofa er en indbydende chaiselongsofa med afrundede kanter, der giver sofaen et hyggeligt og buttet look. Sædet er lavet med pocketfjedre, som sikrer en høj komfort, mens ryglænet er polstret med polyetherskum, som giver en mere blød fornemmelse. Ved at trække sædet frem og lægge ryglænet ned, bliver sofaen let til en stor dobbeltseng. Sofaen er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en sofa, der har plads til flere både om dagen og natten.

Graham sovesofa med chaiselong

Sengen fås i tre forskellige farver, blå, grå og brun, og har ben i sort plast. Farvevalget er overvejende afdæmpet, og sofaen kan derfor passe ind i mange forskellige rum og indretninger.


Rida sovesofa: lille sofa, stor seng

Rida sovesofa: lille sofa, stor seng

Særlige egenskaber: god til små rum, lille sofa, stor seng.
Mål: L175 cm x H75 cm x D101 cm (sovemål: 140 cm x 195 cm).

Vejl. Pris: 9.999 kr.

Det er ofte svært at finde en lille sofa, som samtidig kan udfoldes til en rummelig seng. Det har Innovation Living dog lavet om på med deres Rida sovesofa. Rida er en lille fiks sofa med afrundede kanter og et minimalistisk udtryk, der i udfoldet tilstand bliver til en seng på hele 140 cm x 195 cm.

Rida sovesofa: lille sofa, stor seng

Dermed egner Rida sig perfekt til kontoret, gæsteværelset eller andre små rum. Sofaen er lavet med en udtræksseng med en 12 cm Purem-skummadras. Her behøver du altså ikke gå på kompromis med søvnkvaliteten. Sofaen laves med gråt eller brunt betræk og har korte, sorte træben. Leder du efter en kompakt sofa, der fylder lidt, men kan meget? Så er denne kort sagt et rigtig godt bud.


Ofte stillede spørgsmål om sovesofaer

Hvilken sovesofa er bedst?

Den bedste sovesofa afhænger af dit behov og dine krav til komfort, kvalitet og design. Skal sovesofaen hyppigt bruges som seng? Så invester i en god og ergonomisk madras, fx én lavet af pocketfjedre/posefjedre. Tænk desuden over størrelsen – hvor mange skal sove i sofaen, og skal de sove sammen, eller er det bedre med en sofa, der kan skilles ad?
Du bør også overveje, hvor meget sofaen skal kunne holde til. Er sofaen til børnefamilien? Så er en OEKO-TEX-certificeret sovesofa med aftageligt betræk fx en bedre idé end en designsofa i sarte farver.

Hvad koster en sovesofa?

Prisen på en sovesofa kan variere meget. I denne artikel præsenterer vi sofaer fra lidt over 4.000 til over 30.000. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og jo flere funktioner og jo bedre komfort, du ønsker, jo mere skal du ofte betale. En god sofa koster i gennemsnit fra 10.000-50.000, men du kan også finde en udmærket sovesofa, der opfylder dine behov, til under 10.000 kr.

Hvorfor købe en sovesofa?

En sovesofa er en oplagt måde at optimere pladsen i dit hjem. Det gælder særligt, hvis du bor småt, fx i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til både seng og sofa, eller hvis du ønsker at have mere plads til gæster. Sovesofaer kommer i mange forskellige varianter og størrelser og kan passe ind flere steder. Med en sovesofa kan ungdomsværelset eller den lille lejlighed let være både stue og soveværelse, eller kontoret kan forvandles til gæsteværelse på få minutter. En sovesofa er derved en særdeles praktisk og multifunktionel løsning, der gør gavn rigtig mange steder.

Hvilken skum er bedst i en sofa?

Både polyetherskum og koldskum bruges ofte som polstring i sofaer. Koldskum har en høj massetæthed og holder derfor bedre på formen, mens polyetherskum har lavere massetæthed og derfor ikke lige så god genrejsningsevne som koldskum. Polyetherskum er det billigere alternativ til koldskum og holder ikke lige så godt på formen.

Hvilke fjedre er bedst i en sovesofa?

Når det kommer til springmadrasser, skelner man mellem bonellfjedre og pocketfjedre/posefjedre. Pocketfjedre eller posefjedre er de nyeste og bedste former for fjedre. Som navnet afslører, er hver fjeder placeret i sin egen lomme, hvilket gør, at fjedrene kan arbejde individuelt. Det betyder, at madrassen kan give støtte efter din krops individuelle form – og at to personer ikke begge synker ned i madrassen, fordi én vender sig i søvne.
Bonellfjedre er i dag lidt forældede. Her er fjedrene forbundet, hvilket gør, at når én fjeder påvirkes, påvirkes nabofjederen også. En madras med bonellfjedre kan egne sig fint til sofabrug, men skal du ofte sove i sovesofaen, vil pocketfjedre være at foretrække.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen