Alle mennesker har brug for god søvn

”Jeg kan sove, når jeg bliver gammel.”

Det udtryk kan du garanteret genkende – Enten har du selv brugt det eller også har du hørt det. Desværre er det også et udtryk, der siger meget om vores mindset omkring søvn.

For mange er en god nats søvn en af de ting, vi vælger fra når vi har travlt. Når der er arbejdsopgaver, der presser på, eller når vi lige skal se ét afsnit mere. Ikke desto mindre har det alvorlige konsekvenser, når vi i en længere periode ikke sover godt.

Med dårlig søvn kommer øget risiko for sygdomme som kræft, diabetes, slagtilfælde og demens. Vi bliver mindre produktive, og dagen bliver sværere at komme igennem. Din søvnkvalitet har altså stor indflydelse på din livskvalitet.

Selvom det virker en smule selvmodsigende, så kan du faktisk få mere ud af dagen, hvis du sørger for at bruge nok timer på at sove. Derfor er det på tide, at vi prioriterer vores søvn – det gør dig hverken doven eller kedelig.

Men hvordan kommer du til at sove bedre? Det er præcis dét denne side tager op. Det er ikke nødvendigvis nemt; det kan tage tid og tålmodighed. Men det er vigtigt, tro mig.

Tests og viden der kan hjælpe til en bedre søvn

Indholdet på siden er hovedsageligt artikler med viden om søvn, og tests af produkter der kan forbedre din søvnkvalitet.

Artikler som Konsekvenser af søvnmangel og Hvad er bruksisme?

Eller tests som eksempelvis:

Mission og vision for siden

Projektet Bedre Søvn handler om, at alle skal have lov til at opleve en god nats søvn og de mange fordele der følger med. Derfor kan du her på siden finde spændende søvnforskning, inspiration og tips til at sove bedre.

Så hvis det er længe siden du har sovet 8 sammenhængende timer, længe siden du har følt dig veludhvilet når du vågnede, eller du umuligt kan klare dig gennem én morgen uden en kop kaffe først, og du har lyst til at ændre på det, så er denne side for dig.

Personen bag

Mit navn er Frederik, og det er mig, der står bag Bedre Søvn. Jeg arbejder som konsulent inden for digital markedsføring. Jeg har mange bolde i luften og har derfor brug for et virkelig godt overblik.

Når det gælder digital markedsføring, rykker alting sig nemlig ufattelig hurtigt. At have mentalt overskud i hverdagen er derfor ikke bare en kæmpe fordel, men også en nødvendighed for mig. Hvorfor jeg begyndte at undersøge sammenhængen mellem mentalt overskud og søvn.

Det jeg lærte om søvn og gode søvnvaner fik mig hurtigt til at ændre min indstilling til søvn, og det har haft en kæmpe betydning.

Min produktivitet bliver bedre, jeg lærer hurtigere og klarer nemmere de nye udfordringer jeg møder, når jeg har sovet nok. Så mit arbejde er afhængig af en god nats søvn.

Om Bedre Soevn 1

Frederik Beier

Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.   Læs mere.