Test af 5 ørepropper til at sove med – Bedst i Test

5 af markedets bedste ørepropper til at sove med

Trafikstøj, snorken, naboens soundboks, fuglekvidder … Støjgener kommer i mange afskygninger og er en af de helt store årsager til, at mange sover overfladisk eller dårligt om natten. Og selvom vi elsker vores partner, og selvom fuglesang kan være idyllisk at vågne til så har vi altså ikke lyst til at blive vækket af dem klokken 04:00 om natten.

Måske bor du i et trafikeret byområde? På landet, hvor hanen står tidligt op? Eller med den mest elskelige, men højlydt snorkende partner, der findes?

Måske naboen holder fest og forstyrrer ens søvn, dagen før man skal tidligt op og afsted til noget meget vigtigt? En tidlig afgang i lufthavnen eller en vigtig eksamen der afgør din fremtid?

Ja, så er ørepropper til at sove med en af de bedste investeringer i din søvn, og vi vil endda argumentere for at ørepropper er et must-have i ethvert hjem! Og så kan de desuden også bruges hvis man skal til koncert, eller andre aktiviteter hvor man gerne vil beskytte hørelsen.

Men der findes mange forskellige ørepropper, der lukker lyd ude og det er ikke altid nemt at vælge, så i denne artikel guider vi dig til den type, der passer allerbedst til dit behov. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du forbedrer din søvn.

Hurtig oversigt over ørepropperne i testen

Test af 5 ørepropper til at sove med - Bedst i Test 1
Sleep Better Comfort Plus sovemaske front
Sleep Better Silent Night – 69 kr.
Op til 29 dB lyddæmpning
Sleep Better Comfort sovemaske front
Sleep Better sove ørepropper – 89 kr.
Op til 31 dB lyddæmpning
Rejsegear 3D Luksus Sovemaske front
Sleep Better Ultra soft skum ørepropper – 49 kr.
Op til 37 dB lyddæmpning
Rejsegear 3D Luksus Sovemaske front
Alpine SleepSoft – 129 kr.
Op til 25 dB lyddæmpning
Sleep Better Comfort Plus sovemaske front
** Desværre udgået ** – Alpine SleepDeep – 149 kr.
Op til 27,4 dB lyddæmpning

Hvilken type ørepropper skal jeg vælge?

Når du hører ordet ”ørepropper”, tænker du måske på et sæt gule eller orange skumpropper. Sådan et par er nemme og billige at få fat i, men de er ikke de mest behagelige at sove med.

Ørepropper er nemlig ikke bare ørepropper. De findes i mange former og til mange formål fx arbejde, musik, svømning, på rejsen og selvfølgelig til at sove med. Det er derfor vigtigt, at du vælger de ørepropper, der er lavet specifikt til at sove med, hvis du vil passe på dine ører og din søvn. Også her er der dog flere valgmuligheder.

Nogle ørepropper er formbare, mens andre er udviklet i et fast design. De har begge deres fordele og ulemper:

Fx kan de formbare ørepropper tilpasses 100 % til ørets form, herunder børn og folk med små øregange, men de skal oftere skiftes, fordi de samler støv og skidt.

Faste ørepropper er ikke formbare, men har til gengæld en længere levetid.

Foruden levetid og pasform bør du desuden overveje din soveposition. Nogle ørepropper er nemlig formet sådan, så de stikker ud af øret, hvilket kan gøre det ubehageligt at sove på siden. Sover du ofte på siden, kan det derfor være en idé at vælge nogle formbare ørepropper eller nogle ørepropper, der sidder inde i øret.

Hvor meget støj skal ørepropperne dæmpe?

Øreproppernes primære funktion er at lukke lyd ude. Men hvordan finder du ud af, hvor støjreducerende ørepropperne er? Det gør du ved at se på enheden decibel (dB). Decibel er målenheden for lydstyrken.

De fleste ørepropper har en støjreduktion omkring 25-37 dB, hvilket er passende, så de blokerer støj, men samtidig tillader, at man kan høre vækkeuret om morgenen.

Test af de 5 ørepropper til at sove med

Formbare ørepropper: Silent Night fra Sleep Better

Test af 5 ørepropper til at sove med - Bedst i Test 2

Fordele: Formbare, meget lyddæmpende, gode til folk, der sover på siden

Ulemper: Skal udskiftes regelmæssigt

Beskrivelse: De formbare Silent Night ørepropper er nogle af de bedste ørepropper på markedet. De er lavet i silikone, som nemt kan formes, så det passer til alle typer ører. Silikonen rulles til en lille oval kugle og presses mod øregangen, så den slutter tæt. Den skal ikke presses helt ind i øregangen, men blot slutte tæt oven på og rundt om den ydre øregang.

Fordi ørepropperne hverken sidder helt inde i eller uden på øret, er Silent Night perfekt til dig, der sover på siden og vil undgå ømme øregange. Ørepropperne dæmper effektivt lyde op til 29 dB, hvilket sikrer, at du kan sove uforstyrret om natten og samtidig høre alarmer eller lignende og derved komme op om morgenen.

En pakke Silent Night indeholder tre par (dvs. 6 stk.) ørepropper, som kan skylles efter brug og genanvendes. Man bør dog skifte til et nyt par efter 10 dages brug. Dermed kan en pakke med 3 par holde cirka en måned ved dagligt brug.

Mærke: Sleep Better

Prisen værd? En pakke (3 par) Silent Night koster 69 kr. og svarer til 30 nætters brug. Det kan måske virke besværligt at skulle udskifte ørepropperne ofte, men det er ikke meget anderledes end et abonnement på fx kontaktlinser og til gengæld et billigt alternativ til formstøbte ørepropper.

Skal man have specialfremstillet ørepropper, formstøbte til dine ører, nærmer det sig hurtigt op ved 1000 kr. for både aftryk og propper. Med de formbare ørepropper, er det mere overkommeligt. Og så får du desuden mængderabat.

Pris per dag: 1,99 kr. per dag, ved køb af 4 pakker (12 par) til 239 kr. og brugt 10 gange per par.


Faste ørepropper i silikone fra Sleep Better

Test af 5 ørepropper til at sove med - Bedst i Test 3

Fordele: Lang levetid (1-2 år), falder ikke ud, meget lyddæmpende, god pris

Ulemper: Ikke formbare og derfor ingen garanti at de passer alle øregange

Beskrivelse: Disse ørepropper fra Sleep Better er designet med en 4-lagsstruktur, hvor hvert lag reducerer støj, og de er derfor særligt effektive til at dæmpe larm helt op til imponerende 31 dB.

Ørepropperne er ikke formbare, men ergonomisk udformet og lavet i blødt nanosilikone, som gør dem behagelige og som modvirker, at de falder ud om natten. Ørepropperne kan desuden bruges til mange andre formål, fx på arbejdet eller på rejsen.

Fordelen ved disse ørepropper er desuden, at de har en holdbarhed på helt op til 1-2 år, da det i højere grad er silikone-materialet der begrænser holdbarheden end slidtage. Derved skal du kun udskifte dem meget sjældent, hvis blot du sørger for at rengøre dem en gang i mellem.

Mærke: Sleep Better

Prisen værd? En lang holdbarhed behøver ikke nødvendigvis betyde en høj pris. Til kun 89 kr. er disse hurtigt tjent hjem igen og klart de billigste hvis man regner i pris per dag. Kort sagt en god investering for den prisbevidste forbruger!

Pris per dag: 0,86 kr. per dag, ved brug 2 dage om ugen (104 gange om året) og pessimistisk 1 års holdbarhed.


Ultra Soft Skum Ørepropper fra Sleep Better

Test af 5 ørepropper til at sove med - Bedst i Test 4

Fordele: former sig efter din øregang og skaber derved bedre lyddæmpning, passer alle øregange

Ulemper: skal udskiftes ofte

Beskrivelse: Ultra Soft Skum Ørepropper fra Sleep Better minder mere om de “traditionelle” ørepropper du kan købe de fleste steder, og har en maksimal støjreduktion på op til 37 dB, og klart de mest støjreducerende i testen.

De kommer dog med ulempen at de hurtigere bliver slidt og derfor skal skiftes, men oplever du decideret larm og høje lyde, så kan de være værd at tage et kig på.

Mærke: Sleep Better

Prisen værd? En pakke med 3 par Ultra Soft Skum Ørepropper koster 49 kr. og kan genbruges et par gange (vi vurderer en 3-5 gange, alt efter øre-hygiejne). De er derfor en del dyrere i længden sammenlignet med eksempelvis Silent night, grundet at de skal skiftes oftere.

Køber du en pakke med 9 par til 119 kr. har du til mellem 27-45 ganges brug, og får en væsentlig billigere pris per dag.

Pris per dag: 2,64 kr. per dag, ved køb af 9 par til 119 kr. og brugt 5 gange per par.


Til den gode søvn: SleepSoft

SleepSoft ørepropper fra Alpine
SleepSoft ørepropper fra Alpine

Fordele: god mod snorken, vigtige lyde (fx alarm, vækkeur m.m.) trænger igennem, lang levetid

Ulemper: prisen (129 kr.) ikke anbefalet til børn under 8 år eller folk med meget små øregange

Beskrivelse: SleepSoft-ørepropperne fra Alpine dæmper lyde op til 25 dB. De er lavet med et særligt filter, der tillader nogle lyde at trænge igennem og begrænser andre.

Det vil sige at snorken, trafikstøj, musik fra naboen og lignende reduceres, mens højfrekvente lyde, såsom alarmer, dørklokken eller barnegråd, kan høres. På den måde kan du sove trygt uden at være bange for at sove igennem vækkeuret eller andre vigtige lyde.

Ørepropperne tilpasser sig øregangen, men giver ikke den ubehagelige følelse af at være blokeret i øret.

Du kan desuden være tryg ved, at SleepSoft er designet til at sove med og derfor ikke udgør nogen fare eller irritation for dine ører heller ikke når du sover på siden.  De har et lille håndtag, som gør dem nemme at tage ud igen.

Mærke: Alpine

Prisen værd? SleepSoft koster 129 kr., hvilket kan synes meget, men er en retfærdig pris, da ørepropperne har lang levetid og er specialdesignet til at tilpasse sig øret og filtrere lyde.

Pris per dag: 1,61 kr. per dag, ved 80 dages brug.


Til den meget dybe søvn: SleepDeep fra Alpine ** Desværre udgået **

SleepDeep ørepropper fra Alpine
SleepDeep ørepropper fra Alpine

Fordele: lang holdbarhed, meget lyddæmpende

Ulemper: prisen (149 kr.) ikke anbefalet til børn under 8 år eller folk med meget små øregange

Beskrivelse: SleepDeep-ørepropperne fra Alpine er til dig, der ønsker total stilhed. Ørepropperne har en 3D-oval form og er udformet i et blødt thermoshape-materiale, som former sig naturligt efter øregangen, hvilket gør ørepropperne behagelige at have på også for folk, der sover på siden.

Ørepropperne er lavet med en særlig støjreducerende gel, hvilket gør at de dæmper støj op til 27,4 dB. Med den lange levetid på 100 ganges brug, får du her et par ørepropper, der sikrer dig en dyb og uforstyrret søvn.

Ørepropperne er særligt udviklet til at sove med, og derfor kan du være tryg ved at bruge dem hele natten uden fare for irritation eller lignende. 

Mærke: Alpine

Prisen værd? SleepDeep-ørepropperne koster 149 kr., hvilket kan virke som meget, men med en levetid på op til 100 gange er det faktisk kun 1,49 kr. pr. gang. Det er altså i virkeligheden billigt i det lange løb, hvis du vedligeholder og renser dine ørepropper.

Du kan læse mere om rengøring af dine ørepropper her.

Pris per dag: 1,49 kr. per dag, ved 100 dages brug.

** Desværre udgået **


Sådan vedligeholder du dine ørepropper

Som så meget andet holder dine ørepropper bedst, hvis du vedligeholder dem. For at skåne ørepropperne for støv og snavs, bør du altid opbevare dem i deres æske, når du ikke bruger dem.

Derudover bør du regelmæssigt rengøre propperne enten med vand og sæbe eller med desinficerende rensespray. Du kan fx købe Alpine Clean rengøringsspray, som desinficerer dine ørepropper og dræber bakterier og virus på få minutter. Den koster 59 kr. og kan desuden bruges som håndsprit. Køb den her.

Spray til rens og vedligeholdelse af ørepropper

Døjer du med meget ørevoks, kan det være besværligt hele tiden at skulle rense propperne. I sådan et tilfælde kan det være en ide at fjerne det overskydende ørevoks med en spray fx Alpine Ear Spray.

Det er ofte en dårlig idé at fjerne det med vatpinde eller lignende, da det kan skubbe ørevokset længere ind i ørene. Brug derfor hellere en spray, da den er lavet til at fjerne ørevoks på en sund og sikker måde. Køb den for 99 kr. her.

Spray til rens af øregange

Hvad synes du om vores indhold?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.   Læs mere.