Snorkeskinne Test – Nem og effektiv hjælp mod snorken

Stop snorken med en snorkeskinne/snorkebøjle – Et overset middel til at stoppe snorken

Er du træt af at vække dig selv af høje snorkelyde? Eller blive puffet til af din partner, fordi “nu snorker du igen”?

Snorken er et udbredt problem blandt danskerne, da op mod 50% snorker regelmæssigt. Det er ikke nødvendigvis farligt for dig, men det kan være meget generende for din partner og gå ud over deres og din nattesøvn.

“Der har ikke tidligere rigtigt været tradition for behandling med snorkeskinne herhjemme, selvom der er international dokumentation for, at skinnen har en særdeles positiv effekt på flere typer patienter med søvnapnø”

Tandlæge Lillian Marcussen, Kæbekirurgisk Afdeling på OUH
stop snorken med snorkeskinner

Heldigvis kan man gøre noget for at stoppe snorken. Hvis du allerede har prøvet ikke at ligge på ryggen, har prøvet næseplaster eller investeret i en ergonomisk pude, og intet har virket – så kan det være at en snorkeskinne vil være en fantastisk løsning.

En snorkeskinne anbefales typisk til mild/moderat snorken, så går du eller din partner under den kategori, så kan en snorkeskinne være en god løsning.

Hvordan virker en snorkeskinne/snorkebøjle?

En bideskinne mod snorken kaldes også for en snorkeskinne, og fungerer ved at den formes efter dine tænder og sørger for at skubbe underkæben frem.

Snorken opstår nemlig, når man slapper af i svælget, og tungen vibrerer mod den bløde gane, hvor den trange plads i svælget oftest er skyld i snorken.

Med en snorkeskinne skabes der mere plads i svælget, så at du enten stopper helt med at snorke eller hyppigheden af snorken formindskes, til stor gavn for dig selv og din partner.

Men virker snorkeskinner/snorkebøjler?

I maj 2013 testede Odense Universitets Hospital effektiviteten af snorkeskinner som middel til at stoppe snorken. Forskningsresultaterne, viste at snorkeskinner “har en særdeles positiv effekt på flere typer patienter med søvnapnø”.

Priser hos tandlæge, apotek eller online

Du kan få en snorkeskinne på apoteket, webshops eller tandlægen. Der er dog stor forskel på priserne.

Hos din tandlæge kan det være en dyr affære at købe en snorkeskinne. Priser hos Tandlægen ligger typisk omkring 4.000 – 7.000 kr., hvor du får en snorkeskinne der er specialtilpasset netop dit tandsæt.

Snorkeskinner du køber fra apoteket eller online, tilpasses også dit specifikke tandsæt. Dette gør du dog selv hvorfor det er væsentligt billigere.

Det gøres ikke helt på samme måde som ved tandlægen, men i stedet ved at komme en snorkeskinne i kogende vand og herefter bide sammen for at forme den efter dine tænder.

Køber du en skinne på apoteket eller online, kan du finde priser helt ned til ca. 130 kr. pr. skinne, hvis du køber flere på en gang.

Besparelse og priser på snorkeskinner/snorkebøjler

PrisHoldbarhedPris over 5 år
Tandlæge3.900 til 6.800 kr.Op til 5 år3.900 til 6.800 kr.
Apotek/Online130 til 249 kr.Anbefalet 6 mdr.1.300 til 2.490 kr.
  • Pris hos tandlægen – 3.900 til 6.800 kr. – Op til 5 års holdbarhed.
  • Pris på apotek eller online – 130 til 249 kr. – Anbefalet holdbarhed 6 måneder – Pris efter 5 år = 1.300 kr.
  • Du sparer altså mellem 2.600 – 5.500 kr. ved at vælge apotek/online, og kan skifte snorkeskinnen ud med jævne mellemrum.

Skal jeg vælge en snorkeskinne/snorkebøjle fra webshop/apotek eller tandlægen?

Hvilken slags, der er den bedste snorkeskinne til dig, kommer lidt an på dit tandsæt. Har du et nogenlunde normalt tandsæt, kan du sagtens vælge skinnen, som fås online eller på apoteket.

Har du derimod et meget specielt tandsæt og måske allerede udfordringer med dine tænder i forvejen, så kan det være en god ide at få den lavet hos tandlægen.

Man kan altid prøve en billig snorkeskinne online eller fra apoteket først, og teste om det hjælper, inden du kaster dig ud i at betale den fulde pris for en snorkeskinne hos tandlægen. Der er trods alt stor forskel, fra et par hundrede kroner, til mange tusinde kroner for en snorkeskinne.

Lider du af alvorlig søvnapnø, kan det også være bedst at vælge en skinne fra tandlægen, for at forbedre søvnen, men langt de fleste mennesker kan roligt vælge en snorkeskinne fra nettet.

Bedst i Test af Snorkeskinner/snorkebøjler

Der er mange fordele ved at vælge at købe en snorkeskinne på nettet. Én af dem er selvfølgelig den store besparelse, da den billigste pris på snorkeskinner klart er at finde hos en webshop eller på apoteket.

En anden fordel er hygiejne, da du med en billigere snorkeskinne har mulighed for oftere at skifte skinnen ud. Det bør man gøre hvert halve år. Derfor er det nogle steder også muligt at købe flere snorkeskinner på en gang, således at din besparelse bliver endnu større.

Der er som udgangspunkt to store konkurrenter på det danske marked: Znore og Snoreeze.

Znore – Testvinder

Testvinderen i vores test er Znore, da snorkeskinnerne er fremstillet i EVA-godkendt plast, og så er de både CE-godkendte og fri for BPA og silikone.

Znore melder om over 10.000 glade kunder der har prøvet deres produkt, og de tilbyder endda at man kan prøve snorkeskinnen risikofrit i 60 dage.

Så lever de ikke op til forventningerne, kan man altid få sine penge tilbage.

Znore tilbyder også en væsentlig mængderabat ved køb af flere snorkeskinner, så køber du eksempelvis 3 stk. er prisen 395,- inkl. gratis fragt, svarende til 131,67 kroner per stk.

Snoreeze

Snorkeskinnen fra Snoreeze fungerer efter samme princip som Znore, ved at skubbe underkæben frem og har samme certificeringer som Znore, den er til gengæld en del dyrere. Der tilbydes ikke mængderabat, og du skal således af med ca. 375 kr. pr. snorkeskinne.

Trods den højere pris har Snoreeze ikke fået de bedste anmeldelser, på webshoppen Med24.dk har snorkeskinnen kun 2 anmeldelser, med hver 1 stjerne.

Snorkeskinne Test – Nem og effektiv hjælp mod snorken 3
1 stk. inkl. fragt 377,- kr

Snoreeze tilbyder desuden andre produkter, som snorkespray og næsestrips, som du også kan prøve for at stoppe snorken.

Erfaringer med snorkeskinner/snorkebøjler

Mange har rigtig gode erfaringer med at deres snorken bliver meget formindsket eller endda stopper helt, når de bruger en snorkeskinne.

“Min snorken er ikke helt væk, men er blevet betydelig mindre. Smart produkt.”

Peter – 52 år fra Næstved om Znore

“Jeg købte en snorkeskinne til min mand, og det har hjulpet os rigtig meget med at få sovet igennem.”

Marianne- 42 år fra Vejlre om Znore

Hvis du er træt af at blive forstyrret af din partner, som snorker, eller du selv har problemer med søvnen, fordi du snorker, så kan en snorkeskinne hjælpe rigtig meget, så du og din partner kan få den gode nattesøvn tilbage.

Snorkeskinner/snorkebøjler – En god investering for at stoppe snorken

Snorken påvirker både din egen søvn og din partners. Det kan derfor være en god investering i dit eget helbred, at få begrænset din snorken hvis den er til gene. Stop snorken med det samme ved hjælp af en snorkeskinne, og oplev din søvnkvalitet bliver bedre.

Søvnapnø - snorken

Hvad er søvnapnø?

Den videnskabelige term for snorken er søvnapnø, som dog bruges mest om folk, der lider af alvorlig snorken. I mange tilfælde er det nemlig ikke nødvendigt at afhjælpe snorken, da det ikke er farligt. Dog kan det sagtens gå udover søvnen alligevel.

Lider du til gengæld af søvnapnø, vil du opleve at vågne om natten, fordi har svært ved at trække vejret. Når din vejrtrækning bliver afbrudt, mens du sover, bliver kroppen sat i alarmtilstand, og det har alvorlige konsekvenser for søvnen. Dårlig søvnkvalitet, hovedpine om morgenen og træthed fra dét øjeblik du vågner, er tegn på at din snorken ikke bare er til social gene.

Hvis du lider af søvnapnø, eller mistænker det, kan det være en god ide at opsøge tandlægen for at få lavet en søvnapnø skinne. Dog kan du også opleve tilstrækkelig forbedring ved at bruge en skinne mod søvnapnø fra nettet, så det er et godt sted at starte.

Ofte stillede spørgsmål

”Hvad kan man gøre mod snorken?” 

Der er mange ting, man kan gøre for at fjerne stoppe snorken. Prøv at sove på siden i stedet for på ryggen. Rygning, alkohol og overvægt kan være årsager til snorkelyde, så du kan også forsøge at begrænse disse. Virker det stadig ikke, kan en løsning være en snorkeskinne, som virker for mange.

Hvordan stopper man med at snorke?

Grunden til at man snorker er, at der er trang plads i svælget. Ved at holde luftvejene åbne på den ene eller anden måde, kan man altså stoppe eller formindske sin snorken. En snorkeskinne har netop til formål at undgå at åbne svælget for at stoppe snorken.

Hvad er en snorkeskinne?

En snorkeskinne er en bideskinne, der formes efter dit tandsæt og herefter placeres i munden, når du skal sove. Den skubber underkæben frem, således at der skabes mere plads i svælget, og din snorken kan blive mindsket. Men da ingen er ens, oplever folk at en snorkeskinne hjælper i varierende grad.

Hvordan virker en snorkeskinne?

En snorkeskinne virker ved, at den bløde gane holdes væk, så luften kan passere lydløst i stedet for at blive til snorkelyde. Denne plads skabes ved at snorkeskinnen skubber underkæben lidt frem.

Hvad koster en snorkeskinne?

Prisen på en snorkeskinne afhænger af, hvor du køber den. Hos tandlægen kan de koste mellem 4000 og 7000 kr., mens prisen for en snorkeskinne fra apoteket eller online koster ned til 130 kr. pr. styk, hvis man køber flere.

Hvilken snorkeskinne skal jeg vælge?

Vil du gerne have den billigste løsning, skal du købe en snorkeskinne online. Znore er en oplagt kandidat, da du kan få mængderabat ved køb af flere og få en meget attraktiv pris. Vil du have en specialtilpasset skinne, skal du gå til din tandlæge.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen