Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller

En sovemaske er en simpel, men særdeles effektiv genvej til bedre søvn. Sovemasken eller ”sovebriller” (som du måske kender dem som) blokerer nemlig lysindfaldet og giver dig mulighed for at opnå en dybere søvn og at blive i den længere. Hvis du er træt af at vågne tidligt (særligt i sommerhalvåret), så er en sovemaske helt uundværlig. Den er ikke kun til gavn i soveværelset. Du kan også få glæde af den på flyrejsen, busturen eller togrejsen – kort sagt når du skal hvile på rejsen.

3D sovemaske sort

Sovemasker har et kæmpe potentiale, og så fås de typisk til en billig pris. Denne test hjælper dig med at finde den helt rette sovemaske, som vil forbedre din søvn markant, og hvad du skal kigge efter, når du vælger sovemaske.

Hurtig oversigt over sovemaskerne:

Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 1
Tempur Sovemaske – 299,95- kr. (Absolut den bedste, men også den dyreste. Dog er den nogle gange på tilbud til 225,-)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 2
GOTRAVEL Sovemaske – 79,95,- kr. (God til fly- eller bilturen, da du får et helt sæt inkl. ørepropper)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 3
NYGAARD Sovemaske – 49,95,- kr. (Bedst til prisen)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 4
Silke Sovemaske – 99,- kr. (Meget behagelig)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 5
Sleep Shade – 89,- kr. (Velegnet hvis man bruger makeup)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 6
Luksus 3D Sovemaske – 99,- kr. (Lukker meget lys ude)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 7

Sovemaske til børn – 49,- kr. (Perfekt til de små)
Sort Sovemaske
Sort Sovemaske – 39,- kr (Billigste pris)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 8
Sweet Dreams – 49,- kr. (Hvis man er til blonder)
Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 9
3D Sovemaske – 99,- kr (God hvis du sover på siden)

Test af sovemasker: 10 sovemasker der forbedrer din søvn

Nedenfor finder du 10 sovemasker, der er vidt forskellige. Vi har valgt at præsentere et bredt udvalg af sovemasker, så der er noget for alle – uanset om du er til fuld mørklægning, luksuriøs silke eller sjove detaljer. Maskerne koster fra omkring 50 kroner op til 300 kr., så alle kan få muligheden for at sove godt. Tag et kig nedenfor, og find den maske, der passer bedst til dig eller en du holder af.

Tempur sovemaske – Når kun det bedste er godt nok

Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 1

Sovemasken til den kræsne person hvor kun det bedste er godt nok! Eller den perfekte gave til en du holder af. Produceret i virkelig lækkert og behageligt materiale, med god pasform. Sovemasken fra Tempur har blandt andet en vurdering på 4,4/5 stjerner på Matas hjemmeside baseret på 30 anmeldelser, og er klart en af de bedst anmelde blandt forbrugerne.

Hvad folk siger om produktet:

God pasform
Lukker helt tæt og er virkelig behagelige at sove med.”

Marianna – 53 år

Super sovemaske
Dejlig blød, og irriterer ikke når man sover. Lukker godt for lys”

Betina – 46 år

Den bedste sovemaske
Den er behagelig og lukker alt lys ude og det er den bedste sovemaske jeg har prøve”

Sofie – 26 år

Læs alle anmeldelserne her.

Pris: 299 kr.

Køb den hvis:

 • Du leder efter den bedste sovemaske på markedet, som kan lukke alt lys ude.
 • Du ønsker maksimal komfort, og kun den bedste kvalitet er godt nok.

GOTRAVEL sovemaske – Til den rejsende

Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 2

Sovemasken til den der rejser, her har du en sovemaske inkl. 2 skum ørepropper. Perfekt til den lange flyvetur hvor du bare gerne vil have ro og slippe for de larmene børn på sædet ved siden af.

God værdi til prisen (79,95 kr.) men ikke helt så komfortabel som Tempur masken. Her får du en rigtig god værdi for pengene og samtidig et sæt ørepropper.

Pris: 79,95 kr.

Køb den hvis:

 • Du leder efter den en god billig maske til flyveturen

NYGAARD sovemaske – Den billige

Sovemaske test 2021: De 10 bedste sovemasker/sovebriller 3

Sovemasken til den der bare ønsker sig en billig sovemaske, til kun 49,95 kr. er det en af de billigste sovemasker på markedet, komforten er ganske fornuftig, men kan ikke helt konkurrere med de dyre.

Sovemasken formår dog at få 3,4 / 5 stjerner ud af 23 anmeldelser på Matas hjemmeside

Hvad folk siger om produktet:

Bedste søvn med en natbrille
Lyse fra gadelygter eller måne lys vil ikke drille dig mere”

Bente – 53 år

Sove maske
Nem at bruge. Sidder godt under søvn. God til prisen”

Anne Line – 46 år

Rigtig god værdi til prisen (kun 49,95 kr.), og klart en af de billigste på markedet, du finder ikke mange andre bedre sovemasker end denne.

Pris: 49,95 kr.

Køb den hvis:

 • Du vil have en af de billigste sovemasker på markedet

3D Sovemaske former sig efter dit ansigt

3D sovemaske sort

Denne sovemaske er perfekt for dig, der drømmer om komfort og 100 % mørklægning. Masken har såkaldt 3D-design, hvilket betyder, at den er lavet, så den passer til ansigtet. Visuelt er masken enkel med en sort overflade, og der er i højere grad fokus på form og funktionalitet. Dens form er udviklet med henblik på at skabe den bedst mulige søvnoplevelse. På grund af formen er masken yderst komfortabel, samtidig med at den lukker alt lys ude. Det er dermed underordnet, om du befinder dig i et oplyst rum eller ej. Denne sovemaske sikrer dig en god søvn alle steder – i soveværelset, i toget, på flyet osv. Den kan købes til 69 kr., og er derfor en lille investering taget i betragtning, hvor stor glæde, du vil få af den.

Pris: 69 kr.

Køb den hvis:

 • Du leder efter en maske, der kan lukke lys ude.  
 • Du ønsker god komfort. 

Luksus 3D sovemaske holder mørket ude

Luksus 3D Sovemaske Sort

Her går vi et par trin op ad kvalitetsstigen. Denne luksus 3D-sovemaske er storebroren til den førnævnte 3D-sovemaske. De ligner umiddelbart hinanden, men luksusmodellen er for dig, der er villigt til at betale lidt ekstra for ekstra komfort og funktionalitet. Luksusmodellen er i endnu højere grad formet efter ansigtet. Den har nemlig indbyggede huller til øjnene, så stoffet ikke irriterer dine øjenvipper. Det er især en af grundene til, at den var vundet stor popularitet blandt brugerne. Masken er selvfølgelig fuldstændig mørklæggende som sin forgænger, og du kan derfor tage den med dig overalt med tryg forvisning om en god lur.

Pris: 99 kr.

Køb den hvis:

 • Du er særligt sensitiv med hensyn til komfort.
 • Du vil have en sovemaske i høj kvalitet.
 • Du vil have en maske, der er 100 % mørklæggende.

Sovemaske i silke

Silke Sovemaske

Det er ingen overraskelse, at sovemasker i silke er et hit. Silke er nemlig et utrolig lækkert materiale, der føles let og glat mod huden. Derfor mærker man ikke i samme grad, at man har en sovemaske på. Og det er noget mange synes om. Hvis man ikke er vant til at sove med natbriller og har svært ved at vænne sig til fornemmelsen af stof mod sit ansigt, så er en maske af silke et rigtig godt valg. Stoffets egenskaber gør desuden, at det køler din hud, når det er varmt. Dermed kommer du ikke så let til at svede. Selvom masken er af silke, skal du ikke være bange for, at den ikke kan lukke lys ude – for det kan den. Som du kan se på formen, er den lidt større end mange andre masker, men det er med fordel, fordi den så netop kan lukke alt lys ude. På grund af det luksuriøse materiale skal du heller ikke være bekymret for, at den store overflade vil genere. Sovemasken i silke samler kort sagt det bedste fra begge verdener af komfort og funktion, og så har den endda en justerbar strop, så masken kan indstilles efter din hovedform.

Pris: 99 kr.

Køb den hvis:

 • Du vil have en let sovemaske, der er yderst behagelig at have på.
 • Du vil have en mørklæggende maske.
 • Du vil have ekstra god kvalitet.

Sleep Shade sovemaske holder øjnene fri

Sleep Shade Sovemaske

Denne maske minder mest om et par briller, men det er med fuldt overlæg. Den er nemlig udviklet med et udhulet område til øjnene, og det har flere fordele. Nogle synes nemlig, at det er ubehageligt at mærke stof mod deres øjne, og det problem løser Sleep Shade. Derudover er det praktisk at kunne tage en lur uden at få makeuppen ødelagt. Masken eller brillerne er lavet i et lækkert, behageligt stof med et elastikbånd, der gør at Sleep Shade kan passe til mange forskellige hovedforme. Sleep Shade er generelt et rigtig godt valg for dig, der leder efter en maske, der ikke fylder så meget af dit ansigt. Designet ligner et par briller og næsen er fri, så det kun er øjnene (og dermed det væsentligste) der er dækket til. Det er der rigtig mange, der synes godt om. Masken er udviklet af Go Travel, der er specialiseret inden for udvikling af rejseudstyr. Derfor er denne maske også et rigtig godt valg til dette formål. Du kan dog også sagtens benytte masken hjemme.

Pris: 89 kr.

Køb den hvis:

 • Du vil have en maske, der dækker mindst muligt af dit ansigt.
 • Du vil have øjnene fri.
 • Du skal ud at rejse. 

Sweet Dreams – til dig der vil sove og se ud som en drøm

Sweet Dreams Sovemaske

Her har vi en maske til dig, der ønsker både at sove og se godt ud på samme tid. Sweet Dreams er en fin, feminin maske med søde detaljer, der uden tvivl vil få dig til at føle dig eksklusiv. Masken fås i tre forskellige farver (lyseblå, lilla og lyserød) og har en flot blondekant i sort. Den er perfekt til dig, der vil have en sovemaske, der ikke er kedelig. Masken er relativt stor, hvilket øger den mørklæggende funktion. På grund af størrelsen vil du dog ikke kunne undgå at mærke, at du har masken på. Du skal derfor vurdere, om du har noget imod at kunne mærke masken. Når det så er sagt, er masken et rigtig godt valg, for dig der vil være lidt ”ekstra” – også når du sover.

Pris: 49 kr.

Køb den hvis:

 • Du vil have en flot sovemaske, der ikke er kedelig.
 • Du vil have en mørklæggende maske.
 • Du ikke har noget imod at mærke masken på dit ansigt.

Sovemaske til børn og barnlige sjæle

Froe Sovemaske

Sovemasker skal ikke være kedelige! I hvert fald ikke, hvis det er en maske til børn eller barnlige sjæle. Denne maske er perfekt til dit barn, der vil føle sig sej ved sengetid. Den sjove maske er udformet som øjnene på en frø – og det er endda muligt at lukke øjnene. På den måde kan du få både dit barn og frøen til at lukke øjnene, når det er tid til at sove. Med frøsovemasken vil det med garanti blive sjovere at gå i seng eller at tage en lur på bagsædet af feriebilen. Masken er lavet i blødt stof, så den føles behagelig mod ansigtet. Hvis du og dit barn har brug for en maske, der kan sikre jer en god nattesøvn, så er denne maske altså den helt rigtig. Og så er det jo bare lidt sjovere at gå i seng som frø.

Pris: 49 kr.

Køb den hvis:

 • Du leder efter en sovemaske til dit barn.
 • Du vil have en sovemaske, der er mørklæggende og behagelig at have på.
 • Du vil gøre sengetiden lidt sjovere.

Sort sovemaske: Det billige valg

Sort Sovemaske

Er du ikke ude efter masker med detaljer og diverse tingeltangel? Hvis du i stedet ønsker noget simpelt, der virker, så er denne maske en mulighed. Masken er lavet i tyndt sort materiale, der gør den let og behagelig at have på. Den er desuden nem at folde sammen og putte i tasken, hvilket gør den særligt oplagt til rejsen. Masken er desuden utrolig billig, og du behøver derfor ikke være lige så bekymret for, at der skal ske noget med den, når du er ude at rejse. Sovemasken kan også bruges derhjemme, men på grund af det tynde stof kan det anbefales, at du investerer i en maske af lidt højere kvalitet til hjemmebrug.

Pris: 39 kr.

Køb den hvis:

 • Du har brug for en sovemaske til rejsen.
 • Du vil have en billig maske.
 • Kvalitet og design ikke betyder det store.

En investering i bedre søvn

Mange døjer med søvnproblemer, sover let og vågner tidligt. At vi vågner for tidligt, kan bl.a. skyldes, at vores døgnrytme reguleres af sollys. Det kan give os problemer – særligt i sommerhalvåret, hvor der er mange lyse timer. Heldigvis behøver du ikke indrette din døgnrytme efter solen. Der er nemlig hjælp at hente i kraft af en sovemaske. Sovemasken kan holde lyset ude og dermed simulere, at det er nat. Når hjernen fornemmer komplet mørke, vil den producere hormonet melatonin, som får os til at falde i søvn. Derfor kan en sovemaske hjælpe os med at blive i søvnen, så vi kan sove lidt længere, eller hjælpe os med at falde i søvn, når vi tager en lur om dagen.

sovemaske test

Få en veludhvilet hverdag – også med natarbejde

Med en sovemaske kan du forlænge det tidsrum, hvor din krop tror, at den skal sove. Du vil opleve, at du får nemmere ved at falde i søvn, og at din søvn bliver dybere, så du kan vågne op frisk og veludhvilet. Søvnløshed og urolig søvn behøver ikke være et vilkår, du accepterer. Med en sovemaske kan du selv gøre noget for at afhjælpe det. Masken er også særdeles nyttig, hvis du har natarbejde og skal sove om dagen. Her er gardiner ikke altid tilstrækkelige, fordi der kan trænge lys ind i værelset alligevel. Et par natbriller løser det problem for dig, så du kan sove, hvor end du ønsker det. Glem alt om mørklægningsgardiner. En sovemaske er både billigere og mere fleksibel.

Sov godt på rejsen

Du kan også benytte sovemasken, når du rejser. Rigtig mange vælger at købe en sovemaske til flyrejsen eller lignende, så de kan sove på turen. Det kan nemlig være svært at få hvilet ud, når man er undervejs. Dels er det ikke lige så komfortabelt at sove i siddende stilling, dels er der mange flere lyde end i soveværelset, og dels er der mere lys. Lys og bevægelse kan nemt forstyrre øjnene og forsøget på at sove. En sovemaske kan derfor afhjælpe i hvert fald ét af de tre problemer på rejsen. Og med hensyn til lyd og komfort – så løses det nemt med en nakkepude og et par ørepropper. På den måde vil du ikke være lige så udmattet, når du ankommer til din destination.

sovemasker til rejser

Sovemasker til børn og voksne

Det er ikke kun voksne, der kan have gavn af sovemasker. Børn kan også have brug for hjælp til at falde i søvn, og derfor findes der selvfølgelig også sovemasker til dem. Her er der gode muligheder for at finde en model i den lidt sjovere og farverige udgave. Det kan være en rigtig god investering, så dit barn får nemmere ved at falde i søvn – hvilket du med garanti har fordel af. Det hjælper dig også på rejsen, hvor sovemasken sparer dig for de evindelige ”er vi der snart” fra trætte børn på bagsædet.

Sådan vælger du den rigtige sovemaske

Sovemasker findes i mange forskellige varianter, og ikke alle sovemasker passer til den samme person. Når du skal vælge sovemaske, er der derfor en række ting, du bør overveje. Det er vigtigt, at du føler, det er behageligt at have natbrillerne på. Ellers vil du blot være generet af dem, og så hjælper de jo ikke på din søvn. Tænk derfor over følgende ting:

Skal øjnene være frie?

Det er vigtigt at vide, om du bryder dig om følelsen af stof mod dine øjne. Ikke alle mennesker kan lide den fornemmelse, og nogle vælger derfor at købe en bestemt type sovemaske, hvor øjnene er fri. Typisk vil det dog ikke genere dig, hvis blot du køber en sovemaske af god kvalitet. Det kan især være en fordel at købe en model, der er lavet af et let materiale som fx silke, der er et meget populært valg.

Vælg behageligt stof, der passer til formålet

Først og fremmest er det vigtigt, at materialet føles behageligt mod din hud. Det er især vigtigt, at det ikke er for varmt og får dig til at svede. Du bør også være opmærksom, hvis du har nogle allergier for bestemte stoftyper. Det er dog ikke kun materialets komfort, der har betydning for din søvn. Du bør også tage maskens transparens i betragtning – altså hvor tæt materialet er, og hvor god masken er til at holde lys ude. Nogle masker er ikke fremstillet med formålet at være 100 % mørklæggende. De lukker kun det værste lys ude, og du skal derfor overveje, hvad masken skal bruges til. Skal du bruge den i soveværelset, hvor der alligevel er dunkelt? Så kan du sagtens nøjes med en almindelig maske, der ikke er 100 % mørklæggende. Men befinder du dig i offentlig transport midt på dagen, er den måske ikke helt nok. 

Hvilken stilling sover du i?

Din sovestilling har også betydning for, hvilken maske der vil passe dig bedst. Dette har størst betydning, hvis du sover i en seng, hvor du kan rykke meget rundt og sove i mange forskellige stillinger i løbet af natten. Sover du typisk på siden, maven eller rykker du meget rundt? Så bør du vælge en maske i tyndt stof, så den ikke kan genere. Store eller tykke masker vil nemlig støde imod din pude, hvilket kan få sovemasken til at rykke sig og medføre, at du ligger dårligt. Ligger du primært på ryggen, er der typisk ikke de store problemer, og du kan derfor godt vælge en tykkere og mere tæt maske.

Din ansigtsform er unik

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du vælger en maske, der passer til din ansigtsform. Alle mennesker har forskellige ansigtsforme, og derfor er det ikke sikkert, at den maske, der passer din ven, også passer dig. Du bør derfor vælge varsomt, så du finder den maske, der sikrer din søvn allerbedst. Hvis du leder efter en maske, som kan benyttes af flere, er det en god idé at vælge én med justerbar strop.

Hvad koster en sovemaske?

Det kan ikke nævnes for mange gange, at en sovemaske er en god investering. Det er nemlig ufatteligt, hvor stor effekt så lille en investering kan have. Sovemasker findes i mange forskellige prisklasser, men typisk kan du finde en rigtig fin maske til under 100 kr. Selvfølgelig er der en vis sammenhæng mellem kvalitet og pris, men det betyder ikke, at du skal finde den store pengepung frem for at få en god nats søvn. Sovemasker er generelt ikke særligt dyre, og i det udvalg, vi præsenterer i denne test, kan du få masker helt ned til 39 kr. Man kan næsten sige, at maskerne er så billige, at det ville være dumt ikke at give dem et forsøg.

Ekstra tilbehør til den dybe søvn

Vil du være sikker på, at du kan lukke hele verden ude og give dig hen til søvnen? Så kan du supplere dine natbriller med en nakkepude og et par ørepropper. Nakkepuden er nok mest relevant på rejser, men mange kan også have gavn af ørepropper til hverdag. Det gælder særligt, hvis deres partner snorker eller hvis de generelt er lydfølsomme. 

Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilken sovemaske er bedst i test?

Da vi som mennesker er meget forskelige, så findes der ikke én sovemaske der er bedst. Men her i testen finder du en liste med 10 af de mest solgte sovemasker på markedet.

🔍 Hvad koster en sovemaske?

En sovemaske koster typisk fra 39,- til 300,- kroner, alt efter hvilket mærke og kvalitet man vælger. I denne test spænder vi bredt, så du kan finde netop den sovemaske der passer bedst til dig.

🤔 Hvad skal jeg overveje før jeg vælger en ny sovemaske?

Du skal overveje hvad du skal bruge sovemasken til, om det er til hjemme i soveværelset om natten, til korte powernaps midt på dagen, eller til fly- eller togturen. Ud fra det vælger du den sovemaske der passer bedst til dit behov.

Testkilder

Vi gør opmærksom på, at vi hos Bedre Søvn ikke selv har testet produkterne i denne artikel. Vi har i stedet baseret vores anmeldelse på resultaterne fra en række pålidelige testkilder. Testkilderne er alle veletablerede medier, der gennem mange år har udarbejdet troværdige og grundige tests af bl.a. sovemasker og meget mere.

Hvad synes du om vores indhold?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.   Læs mere.