Stop snorken med et snorkeplaster – Effektivt middel mod snorken

Snorken er meget almindeligt, men ikke desto mindre generende. Det ved enhver, der har ligget vågen til lyden eller måske endda er flygtet ud i stuen for bare et par timers ro.

Vedvarende snorken ødelægger ikke bare søvnen for tilhørerne, men også for den, der snorker.

Heldigvis er der flere måder at afhjælpe snorken på, så både du, der snorker, og din partner kan sove bedre – i samme rum.  

Sleepbetter snorkeplaster

En nem og billig løsning er et snorkeplaster. Et snorkeplaster findes både i en variant til næsen og til munden. Gå direkte til vores bedste bud på næseplaster mod snorken eller snorkeplaster til munden – eller læs med nedenfor, og bliv klogere på, hvorfor man snorker, og hvordan et snorkeplaster kan hjælpe.

Hvorfor snorker nogen?

Snorken opstår som følge af en delvis aflukning af luftvejen. Når luftvejen lukker til, opstår der vibrationer i svælget, når personen trækker vejret ind, og det er disse vibrationer, der skaber støj.

Halvdelen af alle mennesker snorker af og til i løbet af deres levetid. Ofte er det noget, der kommer eller forværres med alderen, men snorken kan også skyldes en skæv næsevæg eller opstå ved tilstoppet næse eller som følge af overvægt, rygning eller alkoholindtag.

Læs også: Vores snorkeskinne test med de mest solgte snorkeskinner i Danmark

Er det farligt at snorke?

Snorken kan være meget generende, fordi støjen skaber en urolig og afbrudt søvn for både den, der snorker, og den, der lytter til den. Dårlig søvn resulterer som bekendt i træthed og andre dårligdomme, der kommer af søvnmangel. Mildere og midlertidig snorken er dog ikke noget, nogen tager større skade af.

En mere alvorlig form for snorken er søvnapnø. Søvnapnø er en sygdom, hvor der opstår flere vejrtrækningspauser på grund af en blokeret luftvej hos den, der snorker. Den snorkende stopper simpelthen med at trække vejret i flere sekunder. Det er vigtigt at understrege, at man ikke bør forsøge at afhjælpe denne form for snorken med fx snorkeplastre, men i stedet søge læge.

Hvordan virker et snorkeplaster?

Et snorkeplaster virker generelt ved at åbne for iltgennemstrømningen i næsen, hvilket modvirker snorken. Et næseplaster klæbes på næseryggen og skal sidde hele natten (max 12 timer).

Har du sart hud? Så findes der heldigvis både plastre, der er latexfri og andre snorkemidler, fx snorkestrips, spray eller såkaldt sleep tape til munden. Se altid efter produktets specifikke brugsanvisning, og prøv dig frem til det middel, der virker bedst for dig.

Næseplaster mod snorken

Et snorkeplaster til næsen er en nem måde at opnå bedre luftpassage gennem næsen og derved forbedre vejrtrækningen – og søvnkvaliteten. Et næseplaster klæbes på en ren og tør næseryg og holder næsen åben hele natten. Om morgenen kan plasteret let fjernes med lidt varmt vand.

Mange næseplastre er universalstørrelser og passer derfor til alle næser. Det kan dog kræve lidt øvelse at påsætte plasteret, så det passer til den enkelte næse. Langt de fleste snorkeplastre er desuden engangsplastre og skal smides ud efter brug.

Bedst i test: Breathe Better Anti Snorke Plaster

Dette næseplaster fra Sleep Better er med sin status som testvinder markedets bedste bud på et snorkeplaster lige nu.

Snorkeplasteret udvider næsepassagen og øger luftgennemstrømningen med op til 33 %.

Uanset om du snorker grundet en skæv, smal eller tilstoppet næsepassage kan dette snorkeplaster altså åbne passagen og afhjælpe din snorken. Plasteret er uden lægemidler og virker i kraft af sit design.

Sleepbetter snorkeplaster
 • Type: næseplaster
 • Antal: 30 stk.
 • Størrelse: onesize
 • Producent: Sleep Better
 • Pris: 129 kr. / 4,30 kr. per stk.

Snoreeze næseplaster til sart hud

Dette næseplaster mod snorken fra Snoreeze er uden latex og såkaldt ’hypoallergen’, hvilket betyder at det forårsager færre allergiske reaktioner.

Har du allergier eller sart hud, er dette altså et rigtig godt bud på et næseplaster.

Plasteret klæbes på en ren og tør næse og fjernes efter maksimalt 12 timer.

Snoreeze næseplaster
 • Type: næseplaster
 • Størrelse: small/medium eller large
 • Antal: 10 stk.
 • Producent: Snoreeze
 • Pris: 65 kr. / 6,50 kr. per stk.

Breathe Right Næsestrips

Breathe Right næsestrips er udviklet med bevilling fra Lægemiddelstyrelsen.

De fleksible næsestrips løfter og åbner næsen med det samme og lindrer vejrtrækningsbesvær.

Det anbefales, at stripsene bruges hver nat for at opnå de bedste resultater mod snorken.

Snorkeplasteret må maksimalt anvendes 12 timer om dagen.

Breathe Right næsestrips

Breathe Right indeholder naturgummilatex og bør derfor ikke anvendes hos folk med latexallergi. Stop generelt altid brugen af plasteret, hvis der forekommer hudirritation. Plasteret påføres let på en ren og tør næse og fjernes igen med varmt vand.

 • Type: næseplaster
 • Størrelse: onesize
 • Antal: 30 stk.
 • Producent: Breathe Right
 • Pris: 145,00 kr. / 4,83 kr. per stk.

Billigt snorkeplaster fra Znore

Er du usikker på, om snorkeplastre er noget for dig? Så kan du afprøve disse fra Znore, der giver 100 % tilfredshedsgaranti i 60 dage.

Snorkeplastrene påføres, som de fleste, på en ren og tør næseryg og åbner luftpassagen i næsen.

Det anbefales dog, at man kombinerer plasteret med en snorkeskinne for bedst mulige resultater.

Znore snorkeplaster
 • Type: næseplaster
 • Størrelse: onesize
 • Antal: 10 stk.
 • Producent: Znore
 • Pris: 39 kr. / 3,90 kr. per stk.

Sleep tape og snorkeplaster til munden

Et alternativ til næseplasteret er såkaldt sleep tape eller et snorkeplaster til munden. Mange mennesker som sover uroligt, sover med åben mund. Det er en automatisk reaktion forbundet med vores evne til at opfatte.

Undersøgelser har dog vist at folk der sover med munden lukket og altså trækker vejret gennem næsen, sover dybere og bedre – og snorker mindre.

Sleep tape – en tilvænningssag, der er det værd

Et snorkeplaster er et middel til at skabe en dybere søvn uden snorken, der efterlader dig mere veludhvilet om morgenen. Snorkeplaster eller sleep tape kan bruges både lodret eller vandret over munden.

Tanken om tape for munden, kan måske føles ubehagelig, men ofte skal du bare lige vænne dig til det. Du kan evt. bruge tapen et kvarter inden, du går i seng for at vænne dig til følelsen. Det kan også være, at tapen falder af i løbet af natten de første par gange.

Men efter vedholdende brug, vil du opleve, at din vejrtrækning ændrer sig, og at du begynder at trække vejret gennem næsen og derved opnår en dybere søvn.

The Sleep Tape fra Den Intelligente Krop

The Sleep Tape er, som navnet afslører, tape til at sætte for munden, når du skal sove. Det sikrer, at du trækker vejret gennem næsen i stedet for munden, hvilket skaber en dybere søvn og mindsker snorken.

Det kan kræve lidt tilvænning at sove med tape for munden – særligt hvis du er såkaldt ’mouth breather’ – altså en, der trækker vejret gennem munden, når du sover. På trods af tilvænning er tapen enkel at bruge: Du sætter blot et stykke tape enten vandret eller lodret over munden.

Sleep Tame™
 • Type: snorkeplaster til mund
 • Mængde: 35 strips af 10 cm x 2,5 cm (1 måneds forbrug)
 • Producent: Den Intelligente Krop
 • Pris: 55,00 kr. / 1,57 kr. per strips

Slip for tape med Snoreeze Oral Strips

Er du ikke meget for hverken næseplaster eller tape for munden? Så er de pebermyntesmagende orale strips fra Snoreeze en god løsning for dig, der vil din snorken til livs. Her placerer du en Oral Strip i gangen og lader den opløse sig (tager ca. 60 sekunder. Midlet er udviklet med bevilling fra Lægemiddelstyrelsen og virker ved at smøre det bløde væv bagerst i halsen og derved modvirke snorken i op til 8 timer. Du bør undgå mad og drikke, efter at du har indtaget en Snoreeze, og du bør desuden undgå alkohol mindst en time inden. Strippen bør anvendes hver nat eller efter behov.

Snoreeze oral strips
 • Type: oral strip
 • Mængde: 14 stk.
 • Producent: Snoreeze
 • Pris: 79,00 kr. / 5,64 kr. per stk.

Snoreeze spray mod snorken

Et andet godt bud fra Snoreeze er deres spray med myntesmag. Den er udviklet med bevilling fra Lægemiddelstyrelsen og anvendes let ved at ryste glasset og derefter spraye 3 pump bag i halsen. Formularen ændrer konsistens og tekstur, når den rammer halsen og modvirker dehydrering og vibrering af det bløde væv i halsen, som er hovedårsagen til snorken. Den virker i op til 8 timer. Du bør undgå alkohol minimum en time før brug for at opnå de bedste resultater. Undgå desuden at spise eller drikke efter brug af sprayen.

Snoreeze snorkespray
 • Type: spray
 • Mængde: 23,5 ml
 • Producent: Snoreeze
 • Pris: 159 kr.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen