Bideskinne Test og Priser 2022 – Se Bedste og Billigste her

I denne test får du et overblik over de mest solgte bideskinner på markedet. 

Vi har sammenlignet bideskinnerne pris, kvalitet og komfort, så du nemt kan finde den bedste til dit behov.

Har du eller din partner svært ved at sove grundet tænderskæren? Eller vågner du med spændinger i kæben, nakken eller endda hovedpine? – Så kan det være der er brug for en bideskinne.

Måske du har været ved tandlægen der har anbefalet en bideskinne, men prisen på mellem 2.000 – 5.000 kr. lød voldsomt, så du tænkte om der findes et billigere alternativ? – Det gør der nemlig.

Hovedpine af tænderskæren

Priser på bideskinner

 PrisHoldbarhed
Tandlæge2.200 – 5.000 kr.Op til 3 år
Online/Apotek124 – 486 kr.Anbefalet 6 mdr.

Hurtigt overblik af testen

Antibite
Testvinder - Bedst i test - Bedresoevn.dk
Testscore (4,9)
4.9/5
Priser fra
123,75 kr.
Brug rabatkoden "PA15" for 15% rabat
EKULF NightGuard
Testscore (3,5)
3.5/5
Priser fra
268,25 kr.
Beconfident Dental Guard
Testscore (2,2)
2.2/5
Priser fra
345 kr.

En bideskinne beskytter tænderne, så man ikke ødelægger sine tænder i når man sover. Den aflaster  samtidig kæben, så du ikke skal døje med hovedpine eller spændinger i kæbe og nakke dagen efter.

Test af bideskinner - Sammenligning af produkterne

Herunder finder du sammenligning på kvalitet, pris og komfort, så du kan finde den der passer bedst til dig.

Antibite bideskinne

Testvinder - Bedst i test - Bedresoevn.dk
Brug rabatkoden "PA15" for 15% rabat.

Testvinderen Antibite beskrives af mange på Trustpilot som ”fremragende”. Produktet formes efter dit tandsæt og udgør et godt alternativ til de dyre bideskinner fra tandlægen. Antibite yder risikofri tilfredshedsgaranti i helt op til 60 dage, hvilket ses på de mange glade kunder.

Bedømmelse

Kvalitet (4.5)
4.5/5
Pris (4.5)
4.8/5
Komfort (4.8)
4.8/5
Samlet (4,6)
4.6/5
Priser fra
123,75 kr.
Ved flere forhandlere linker denne til den billigste

Prisen er en af de helt store argumenter

Ifølge Antibite skal alle have muligheden for at få en god nats søvn, slippe for hovedpinen og passe på deres tænder – for blot at nævne nogle af fordelene ved en Antibite bideskinne. Derfor har de lavet et billigt alternativ til tandlægernes specialfremstillede bideskinner, der let kan løbe op i en priser på 2.000 – 5.000 kr.

På trods af den betydelige prisforskel overrasker Antibite positivt ved at være af høj kvalitet – prisen taget i betragtning. Spørgsmålet er nu, om kvaliteten er god nok, taget den lave pris i betragtning?

Tilfredshedsgaranti

Det er den. I hvert fald, hvis man spørger forbrugerne. Antibite har i skrivende stund over 10.000 tilfredse kunder, der roser både produkt og kundeservice. Kundetilfredshed er i det hele taget altafgørende for Antibite. Derfor har de tilfredshedsgaranti, der betyder, at du kan afprøve bideskinnen i 60 dage og få pengene retur (med undtagelse af fragten), hvis produktet ikke lever op til dine forventninger. Antibite er med andre ord ikke i tvivl om kvaliteten af deres produkt, og derfor har de intet problem med at give dig det løfte: 100 % tilfredshed – eller pengene retur.

Nem at forme

Bideskinnen udgør et godt alternativ til de specialfremstillede bideskinner, fordi den lige som dem tilpasser sig dit tandsæt. Du skal blot følge vejledningen og blødgøre plasten ved at hælde kogende vand på bideskinnen. Derefter har du din helt unikke bideskinne – til en meget billigere pris. 

Skinnen er fremstillet i det medicinsk CE-godkendte EVA-plast, der er 100 % fri for lugt og smag. Du kan derfor være helt tryg ved at benytte den. Bideskinnen har medium hårdhed, hvilket gør den nem at forme og behagelig at have i munden. Det betyder omvendt, at holdbarheden er lidt kortere end en bideskinne fra tandlægen. Det er dog ikke et problem, da du under alle omstændigheder bør udskifte din bideskinne minimum hvert halve år for at opretholde en god hygiejne.

3,3 stjerner på Trustpilot

Antibite bideskinne er med god grund forbrugernes helt store favorit. Bideskinnen brillerer både hvad angår pris og kvalitet og er derfor uden overraskelse testvinder i den store test af bideskinner. På Trustpilot scorer Antibite hele 4 stjerner på baggrund af 20 anmeldelser, hvoraf 55 % procent vurderer produktet som ”fremragende”.  Kunderne fremhæver særligt prisen og produktets kvalitet. De få, der valgte at sende produktet tilbage, fik pengene retur og beretter om god service fra Antibite. Nogle skriver, at de havde svært ved at forme bideskinnen. Dette kan dog skyldes, at det kræver en smule øvelse. Det kan kun anbefales at følge vejledningen grundigt og være forsigtig, når man bruger produktet første gang.

Spar samtidig 15 % med en rabatkode

Bideskinner skal gerne udskiftes jævnligt af hensyn til hygiejne. Det gælder, uanset om du køber en dyr eller billig model. 

Vi har været heldige at finde en rabatkode til Antibite, så vælger du Antibite, så kan du altså spare yderligere 15% ved at bruge rabatkoden PA15 ved checkout.

Hvor prisen for 3 stk. så ender på 112 kr. per stk. inkl. fragt.

EKULF NightGuard

Ekulf Nightguard er en universel bideskinne, der former sig efter dine tænder. Den er billigere end Antibite hvis du kun køber 1 stk. og samtidig en favorit hos Matas og apotekerne. På trods af sin popularitet hos forhandlerne er der dog en del brugere, der har problemer med at forme bideskinnen korrekt.

Bedømmelse

Kvalitet (3,7)
3.7/5
Pris (4,6)
4.6/5
Komfort (2,3)
2.3/5
Testscore (3,5)
3.5/5
Priser fra
268,25 kr.
Ved flere forhandlere linker denne til den billigste

Nightguard-bideskinnen er produceret hos det svenske firma Ekulf, der siden 1969 har specialiseret sig inden for mundpleje og -hygiejne. Ekulf bestræber sig i høj grad på at levere kvalitetsprodukter til en skarp pris, og går du en tur i Matas eller henvender dig på apoteket, er det ofte Ekulf bideskinne, du vil støde på. Men betyder det så, at Ekulf er den bedste løsning på markedet? Det ser vi lidt nærmere på.

Ekulf Nightguard minder om Antibite

Nightguard bideskinnen er fremstillet, så den kan forme sig efter dine tænder. Det er derfor en universel skinne, der kan benyttes af alle over 18 år, og den minder dermed en del om bideskinnen fra Antibite.

Når skinnen skal formes, er det vigtigt, at man følger vejledningen, men i korte træk foregår det ved, at skinnen koges, og at der herefter laves et aftryk af dine tænder. Skulle det ske, at aftrykket mislykkes, er det muligt at prøve igen – helst med det samme mens skinnen stadig er lidt blød. 

Skinnen er fremstillet i et smagløst og allergenfrit materiale, så du trygt kan bruge den uden fare for at udvikle allergiske reaktioner. Til forskel fra Antibite er der ingen mulighed for at få mængderabat. Selvom bideskinnen fra Ekulf umiddelbart er billigere end Antibite ved køb af et stk., så kan det altså ikke svare sig hvis du skal købe flere på én gang.

Kan købes i Matas, på apoteket eller online

Bideskinnen fra Ekulf har mange fordele – både fordi den kan tilpasses til alle, men også fordi den er fremstillet i allergenfrit plast. Det er derfor ikke overraskende, at det er Ekulf Nightguard, som Matas og mange apoteker forhandler. Du bør dog alligevel være opmærksom. For selvom Matas og apotekerne forhandler Ekulf Nightguard, betyder det ikke, at bideskinnen absolut er den bedste. Disse forhandlere kan måske virke som en kvalitetsgaranti for produktet, men ser man på brugeranmeldelserne, er det desværre ikke alle, der er helt tilfredse.

Hvad siger brugerne?

Umiddelbart er der meget, der tyder på, at Ekulf bideskinne er en rigtig god løsning for dem, der skærer tænder, da bideskinnen er mere hård sammenlignet med Antibite. Desværre viser det sig, at mange brugere har problemer med at forme bideskinnen korrekt, netop grundet den ekstra hårdhed.

På Trustpilot udtaler en del brugere, at bideskinnen enten er blevet helt ubrugelig eller har skabt store smerter hos dem. På trods af at Ekulf Nightguard forhandles hos apotekerne og mange andre steder, er det altså værd at overveje Antibite, som har en mere positiv modtagelse hos brugerne, og samtidig tilfredshedsgaranti. Hvis man alligevel foretrækker Ekulf, skal man under alle omstændigheder være meget opmærksom på at få formet skinnen korrekt fra start.

Beconfident Dental Guard

Dental Guard fra Beconfident sætter forventningerne i vejret med sin høje pris og innovative mekanisme, bestående af en skinne med to puder. Desværre skuffer bideskinnen. Brugerne kritiserer bl.a. BeconfiDent for at levere dårlig kvalitet og langsom tilbagemelding.

Bedømmelse

Kvalitet (3,4)
3.4/5
Pris (1,8)
1.8/5
Komfort (1,2)
1.2/5
Testcore (2,2)
2.2/5
Priser fra
345 kr.
Ved flere forhandlere linker denne til den billigste

Bideskinnen Dental Guard fra det svenske firma Beconfident er udviklet af en specialtandlæge og fungerer lidt anderledes end bideskinnerne fra Antibite og Ekulf Nightguard. Fordelen ved Dental Guard er, at du ikke behøver koge den før brug.

I modsætning til Antibite og Ekulf, der efter kogning tilpasser sig dit tandsæt, når du bider sammen om bideskinnen, er bideskinnen fra Beconfident færdig på forhånd. Den består af to justerbare puder, som skaber plads mellem de øvre og nedre kindtænder. Puderne kan justeres til fire forskellige positioner, så det burde være muligt for alle at finde en komfortabel pasform.

Som de andre bideskinner er Dental Guard CE-godkendt og altså lugt- og smagfri. Den væsentligste forskel er altså det anderledes system.

Lever Dental Guard op til forventningerne?

Umiddelbart er der høje forventninger til Beconfidents Dental Guard. Dels på grund af det innovative system, men især på grund af den høje pris, der øger forventningerne om et kvalitetsprodukt. Beconfident sælger deres bideskinne til en pris på intet mindre end 399 kr., og det gør Dental Guard til en af de dyreste på markedet. Ofte kan det godt svare sig at investere lidt ekstra, hvis bare kvaliteten er derefter. Det er dog desværre ikke noget Beconfident lever op til.

Utilfredse brugere og en mangelfuld hjemmeside

Ser man på anmeldelser fra brugerne, er der mange negative kommentarer. De vedrører dels bideskinnen, men også andre produkter og kommunikation (eller mangel på samme) med virksomheden, der ifølge kunderne er langsomme om at svare. Flere brugere udtaler, at deres bideskinne hurtigt er gået i stykker eller at den er ukomfortabel og af dårlig kvalitet. Derfor scorer virksomheden ikke højt Trustpilot. Ser man på deres hjemmeside, vil den kritiske læser nok også rynke på næsen. Det umiddelbart flotte og velfungerende website er nemlig fyldt med stave- og grammatiske fejl, hvilket tyder på at oversættelsen fra svensk til dansk er gået lige lovlig hurtigt. Den kvalitet, som køberne indirekte bliver lovet i form af en høj pris og rosende ord, bliver altså ikke indfriet.

Priser og forhandlere

Priser er vejledende, der tages forbehold for prisændringer

Hvad skal jeg vide før jeg køber en bideskinne?

Ting der er gode at vide før du beslutter dig for at købe en bideskinne online

Det er helt normalt at skære tænder. Faktisk er det langt de fleste, der i perioder af livet oplever problemer ved at skære tænder. Men heldigvis kan problemet i 80% af tilfældene, løses med en bideskinne.

"Tænderskæren er en almindelig tilstand. Man antager, at mellem én af 5 og én af 10 skærer tænder."

Hvad er en bideskinne?

Først og fremmest er det godt at vide, hvad en bideskinne overhovedet er, og hvordan den kan løse de problemer, der opstår, når man skærer tænder.

En bideskinne er lavet af plast, som formes specielt efter dit tandsæt. Inden du lægger dig til at sove, placerer du bideskinnen på overmunden, og skinnen vil så forhindre, at tænderne skæres mod hinanden og bliver slidte.

Når du sover, har du ikke kontrol over dine kæbemuskler eller dine tænder, så derfor sker det, at du kan skære tænder. Med en bideskinne, vil din mund stadig lave bevægelserne, som når du skærer tænder, men bideskinnen vil forhindrer at tænder skærer mod hinanden, og de øvrige gener der kan forekomme ved hyppig tænderskæren.

Når du bider ned i bideskinnen i stedet for i dine tænder, vil bideskinnen samtidig tage noget af trykket fra sammenbidet, og dine kæbemuskler bliver ikke så belastede. Af den grund vil de gener du normalt oplever af at skære tænder, mindskes eller forsvinde helt. Hvis du har et skævt bid eller ofte presser tænderne sammen kan en bideskinne være et oplagt valg.

Hvis du skal bruge en bideskinne, kan du enten købe en på apoteket, på webshops eller hos tandlægen. Det er hos din tandlæge, at en bideskinne bliver dyrest, da skinnen specialfremstilles nøjagtigt til dit tandsæt.

Køber du en bideskinne på apoteket eller på nettet, får du en skinne, som du oftest selv skal støbe efter dine tænder. Selvom skinnen ikke er specialfremstillet, vil den stadig passe til dit tandsæt. Samtidig sparer du en masse penge, da prisen på en bideskinne fra apoteket eller en webshop, koster meget mindre.

Priser på bideskinner varierer meget

Hvis du har fået at vide, at du skærer tænder hos tandlægen, så er du sandsynligvis også blevet tilbudt en specialfremstillet bideskinne. Ikke desto mindre kan du spare rigtig mange penge ved at købe din bideskinne på nettet.

Men priserne på nettet varierer meget. Hvorfor vi i denne test har sammenligner priser på de bedste bideskinner på markedet, så du kan finde en god og billig bideskinne, der passer til dit behov.

Hvorfor vælge en bideskinne fra tandlægen?

Der er selvfølgelig visse fordele ved at købe en bideskinne hos din tandlæge. Det er nemt, da din tandlæge så vil fremstille bideskinnen for dig, men netop fordi bideskinnen skal specialfremstilles, er den også mange gange dyrere, end de bideskinner du ellers finder på markedet.

En anden grund til at vælge en bideskinne fra tandlægen er hvis dit tandsæt er meget specielt. Så er det muligvis den bedste løsning med en specialfremstillet skinne fremfor en bideskinne fra nettet, som du selv skal støbe efter dit tandsæt.

Hvis du har været til tandlægen og har fået konstateret at du skærer tænder, eller lider af bruksisme som det hedder i fagsprog, så er det nemme valg at gå til tandlægen og få fremstillet din bideskinne der. En ulempe ved at vælge en bideskinne fra din tandlæge, er dog at det hurtigt løber op i mange penge. 

Din tandlæge specialfremstiller bideskinnen til dig, så derfor er den også noget dyrere end de priser, du finder på apoteket. Samtidig kræver det at du besøger tandlægen op til flere gange, for at bideskinnen passer perfekt til dig.

En af de store fordele ved at vælge en bideskinne fra tandlægen er dog, at du ikke selv skal støbe din bideskinne, og at bideskinnen vil passe unikt til dit tandsæt. Har du derfor et meget specielt tandsæt, kan det måske være bedre for dig at vælge en bideskinne fra tandlægen.

Hvorfor vælge en bideskinne fra apoteket eller online?

Vælg en bideskinne fra apoteket, hvis du gerne vil spare penge. Det er nemlig langt billigere og samtidig mere hygiejnisk, da du bør (og kan) udskifte din bideskinne ca. hvert halve år, uden de store omkostninger. Det har du næppe lyst til det, hvis du har betalt flere tusind kroner for din bideskinne hos tandlægen.

Det smarte ved at vælge en bideskinne fra apoteket, er at du kan købe den online. Der er en håndfuld mærker, som laver gode bideskinner, og nogle tilbyder endda tilfredshedsgaranti

Vælger du din bideskinne fra en webshop, betyder det også, at priserne kan variere. Derfor har vi lavet et overblik over priserne, på de mest solgte bideskinner herunder.

Hvem kan bruge en bideskinne?

En bideskinne kan bruges af næsten alle, men bør dog ikke bruges af børn under 18 år. Langt de fleste skærer tænder, enten om natten eller i løbet af dagen. Det er dog først, hvis man oplever gener ved at skære tænder, at man bør anskaffe sig en bideskinne.

Hvis du eksempelvis efter 8 timers søvn, vågner og forventer at være veludhvilet, men ikke er det, eller hvis du har ømme tænder eller kæber, når du vågner, så kan det være fordi du lider af bruksisme – det medicinske ord for at skære tænder.

Spændingshovedpine i løbet af dagen eller en anspændt nakke, kan også skyldes, at du skærer tænder. Skærer du meget tænder, så gør du det nemlig ikke kun i løbet af den lette fase af din søvn, men også i den dybe søvnfase, som forstyrres meget af, at du skærer tænder.

Hvis du skærer tænder hele natten, vil du ikke få samme kvalitet af søvn, og den dybe søvn er absolut nødvendig for din generelle sundhed og din følelse af at have sovet godt. Så hvis du vågner og ikke føler dig frisk, kan det altså være et afgørende tegn på, at du bør gøre noget ved din tænderskæren.

Og her er bideskinnen en oplagte mulighed. Både hos tandlægen og på apoteket anbefales en bideskinne mod bruksisme.

Tegn på at du måske har brug for en bideskinne:

Er du ikke helt sikker på om du lider af bruksisme? Så kan du læse mere om symptomerne i artiklen: Skære tænder – Hvad er bruksisme?

Du kan også få hjælp hos tandlægen, da han eller hun vil kunne spotte slidmærker på tænderne og derved vurdere, om du bør bruge en bideskinne.

Tandlæge der viser tandsæt

Hvordan bruges en bideskinne?

Mange vælger at få lavet en bideskinne hos tandlægen, fordi det er nemt. Ikke desto mindre er der rigtig mange penge at spare, hvis du vælger at bestille en bideskinne fra nettet eller hos dit apotek. Derfor er det rigtig rart at vide, præcis hvordan en bideskinne bruges, før du træffer beslutningen, så det kommer vi ind på her.

Når du har bestilt og modtaget din bideskinne, skal den først og fremmest støbes. Det kan lyde lidt skræmmende, men det er nu meget simpelt. Det er lidt forskelligt fra mærke til mærke hvordan skinnen støbes efter dine tænder, og nogle mærker tilbyder i stedet justerbare skinner.

De fleste skinner støbes meget enkelt efter dit tandsæt ved at bløde skinnen op i kogt vand og derefter placere den i din overmund og presse tænderne sammen. Hvis du ikke rammer helt rigtigt første gang med støbningen, kan det gøres om ved blot at anbringe skinnen i kogende vand igen.

Når din bideskinne er klar til brug, skal du lige vænne dig til at bruge den. Når du er klar til at gå i seng, placerer du blot bideskinnen i overmunden og lægger dig til at sove. Det kan godt være lidt mærkeligt de første nætter, men det vænner med sig hurtigt til.

Bideskinnen kan også bruges i løbet af dagen, hvis du har bemærket, at du ind imellem også skærer tænder, når du er vågen. Det sker oftest i stressende situationen, eller ved hårdt fysisk arbejde, hvor du med fordel kan bruge en bideskinne.

Når du bruger en bideskinne, vil de gener der opstår som følge af tænderskæren, ikke længere forekomme. Så med en bideskinne slipper du altså for slidte tænder, ømme kæber, hovedpine og dårlig søvn.

Blød eller hård bideskinne?

Om du skal vælge en blød eller hård bideskinne, er lidt afhængig af din situation. Vi har mest snakket om at skære tænder, men mange har også problemer med tandpres. Det er tilfælde, hvor man presser tænderne så hårdt sammen, at det på længere sigt medfører slid på tænderne og kan føre til spændinger i kæber, ansigt og nakke.

Hvis det er tandpres der er dit problem, så er den bløde bideskinne det bedste valg for dig. Den er nemmere at forme og sidder mere behageligt i munden. Ikke desto mindre har den bløde bideskinne en kortere holdbarhed, da den ikke er lige så slidstærk.

En hård bideskinne er til dig der skærer tænder, eller skærer tænder OG presser tænderne hårdt sammen. I nogle tilfælde gør man nemlig begge dele. Selvom den hårde bideskinne ikke er lige så behagelig at have i munden, så holder den længere, og den egner sig bedst til at beskytte mod tænderskæren.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken bideskinne er bedst i test?

Antibite er klar testvinder når man kigger på pris, kvalitet og hvor behagelig den er. Antibite er også den bideskinne med de bedste anmeldelser blandt forbrugerne og så tilbyder de endda tilfredshedsgaranti.

Hvor meget koster en bideskinne?

Prisen på en bideskinne er meget forskellig, afhængig af om du vil have den specialfremstillet hos tandlægen, eller om du vil købe den på apoteket eller på nettet. Hos tandlægen koster en bideskinne alt mellem 2.000-5.000 kr. mens du på nettet kan finde priser helt ned til 123 kr. per stk.

Skal jeg vælge en bideskinne fra tandlæge eller apoteket?

Har du et meget specielt tandsæt, kan det være en god ide at vælge en bideskinne fra tandlægen, da den specialfremstilles til netop dine tænder. Vælger du at købe en bideskinne fra apotek eller over nettet, er der ret store besparelser at hente, færdige bideskinner vil hos de fleste passe som den skal. Om ikke andet kan man altid prøve en billig bideskinne over nettet først, før man bruger 2.000-4.000 kroner hos tandlægen.

Hvad synes du om vores indhold?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.   Læs mere.