Bideskinne Test og Priser 2024 – Find den bedste bideskinne

I denne test får du et overblik over de mest solgte bideskinner på markedet.
Vi har sammenlignet bideskinnerne så du nemt kan finde den bedste til dit behov.

Har du eller din partner svært ved at sove grundet tænderskæren? Eller vågner du med spændinger i kæben, nakken eller endda hovedpine? – Så kan det være der er brug for en bideskinne.

En bideskinne beskytter tænderne, så man ikke ødelægger sine tænder når man sover. Den aflaster samtidig kæben, så du ikke skal døje med hovedpine eller spændinger i kæbe og nakke dagen efter.

Måske du har været ved tandlægen der har anbefalet en bideskinne, men prisen på mellem 2.000 – 5.000 kr. lød voldsomt, så du tænkte om der findes et billigere alternativ? – Det gør der nemlig.

SleepBetter softbite bideskinne - 4 bideskinner

Priser på bideskinner

 PrisHoldbarhedPris om året
Tandlæge3.000 til 5.000 kr.Op til 3 årFra 1.000 kr.
Apotek/Online124 til 259 kr.Anbefalet 6 mdr.Fra 248 kr.
  • Pris hos tandlægen – 3.000 til 5.000 kr. – Op til 3 års holdbarhed.
  • Pris på apotek eller online – 124 til 259 kr. – Anbefalet holdbarhed 6 måneder.
  • Du sparer altså omkring 750 kr. om året, ved at købe din bideskinne på apoteket eller online.

Bedste bideskinnerne i testen

Testvinder - Bedst i test - Bedresoevn.dk
Softbite
TrustPilot (4,5)
4.5/5
Priser fra 164 kr. pr. stk.
Antibite
TrustPilot (3,6)
3.6/5
Priser fra 124 kr. pr. stk.
EKULF NightGuard
TrustPilot (2,4)
2.4/5
Priser fra 259. pr. stk.

Test af bideskinner - Sammenligning af produkter og priser

Herunder finder du en sammenligning af de mest populære bideskinner på det danske marked, så du kan finde den der passer bedst til dig.

Softbite bideskinne fra SleepBetter

Softbite fra SleepBetter er “den nye dreng i klassen” hvad angår bideskinner, og leverer et virkelig godt produkt fra start. Med hele 4,5/5 stjerner på Trustpilot er der også tale om en webshop som i den grad holder hvad de lover, hvilket er noget kunderne sætter pris på med deres vurdering som “Fremragende”.

TrustPilot (4,5)
4.5/5
Priser fra 164 kr. pr. stk.

Hele 4 bideskinner i samme pakke!

Ved bestilling af en pakke Softbite fra SleepBetter, modtager du hele 4 bideskinner i pakken – 2 små og 2 store (se billede længere nede), så du er sikret at skinnen passer netop dit tandsæt.

Dette gør SleepBetter som de eneste, hvilket giver dig langt større sikkerhed for at bideskinnen passer dig, hvor de andre bideskinner kun kommer i en bestemt størrelse.

Større “træfsikkerhed” med 2 forskellige størrelser

At købe en bideskinne over nettet kan være en udfordring, men Softbite fra SleepBetter gør det nemt!

Dette produkt kommer nemlig i to forskellige størrelser og med 2 af hver, er der næsten 100% sikkerhed for at denne bideskinne passer dig. Har du et tandsæt der ligger mellem de 2 størrelser, har du potentielt 4 brugbare skinner, i værste tilfælde får du “kun” 2 bideskinner der passer dig, og så har du 2 bideskinner du kan forære væk til en du holder af.

Selv hvis du kommer til at fejlstøbe en skinne, vil du med dine 4 bideskinner i alt, have mulighed for at prøve igen uden at skulle bestille flere bideskinner.

Du kan med fordel øve dig i støbning på den størrelse der passer dig mindst, for bedst mulig succesrate på de bideskinner der passer dit tandsæt bedst. Det er dog vigtigt at du følger instruktionerne så godt du kan, så du har de bedste chancer for en korrekt støbning første gang.

Lever Softbite op til forventningerne?

Bideskinnen er produceret i bæredygtigt, medicinsk CE-Godkendt & BPA-frit materiale, som ved støbning tilpasser sig netop dit tandsæt, for bedst mulig komfort og effektivitet af bideskinnen.

Bideskinnen er både lugt- og smagsfri, hvilket er en nødvendighed når det er noget man skal have i munden i længere tid, og så er bideskinnen i et blødt materiale som sikrer dig bedst mulig komfort, specielt hvis du bider sammen om natten.

Bideskinnerne kommer med et smart etui til opbevaring og nogle klare instruktioner for hvordan du støber bideskinnen.

30 dages tilfredshedsgaranti og 4,5 stjerner på Trustpilot

SleepBetter har 30 dages tilfredshedsgaranti på alle deres produkter, og kigger man på deres TrustPilot anmeldelser vil man finde en overvældende positiv respons, både på produkter og service.

Sammenligning af priser

Kan du passe begge størrelser og alle 4 bideskinner, ender du med en pris på 82 kr. per stk. som er klart den billigste pris per stk. i denne test, men lad os være lidt pessimistiske og tage udgangspunkt i 164 kr. per stk. hvis du kun kan passe 2 ud af de 4 bideskinner i pakken.

(Jeg kunne selv passe begge størrelser, og har et nogenlunde normalt hoved, og ville derfor have en pris på kun 82 kr. per stk.)

Til sammenligning koster Antibite 278 kr. per stk. ved køb af en pakke og EKULF NightGuard koster fra 319 kr. per stk. ved køb af en pakke. Køber du dog 4 pakker med Antibite koster de fra 124 kr. per stk.

“Jeg har købt sættet med 4 bideskinner, hvor der er 2 str. Jeg prøvede en bideskinne købt fra en kendt kæde har i dk, det var noget skrammel, så jeg bestilte dem her. Det er en rigtig god løsning, jeg lider af bruksisme og vågner med smerter i kæben, og den her bideskinne er rimelig blød og let, at tilpasse. Desuden sidder den godt i munden, når man sover, den falder ikke ud, og jeg vågner ikke med smerter og er bange for mine tænder er skadede. Det er også rigtig godt der er 2 str. Jeg kan bruge de små, min kammerat de store.”5/5 stjerner

Melanie – Anmeldelse på TrustPilot

SleepBetter softbite bideskinne - 4 bideskinner
Før støbning lille og stor
SleepBetter softbite bideskinne - efter stoebning
Efter støbning lille og stor

Antibite bideskinne

Antibite har den seneste tid fået blandede anmeldelser på Trustpilot og har på nuværende tidspunkt en rating på 3,6/5 stjerner. Det virker til at være være lidt enten-eller, om det lykkedes at forme bideskinnen. Antibite yder dog risikofri tilfredshedsgaranti i helt op til 60 dage, hvilket er den længste tilfredshedsgaranti i testen.

TrustPilot (3,6)
3.6/5
Priser fra 124 kr. pr. stk.

Prisen er en af de helt store argumenter

Ifølge Antibite skal alle have muligheden for at få en god nats søvn, slippe for hovedpinen og passe på deres tænder – for blot at nævne nogle af fordelene ved en Antibite bideskinne. Derfor har de lavet et billigt alternativ til tandlægernes specialfremstillede bideskinner, der let kan løbe op i en priser på 2.000 – 5.000 kr.

På trods af den betydelige prisforskel overrasker Antibite positivt ved at være af høj kvalitet – prisen taget i betragtning. Spørgsmålet er nu, om kvaliteten er god nok, taget den lave pris i betragtning?

Tilfredshedsgaranti

Det er den. I hvert fald, hvis man spørger forbrugerne. Antibite har i skrivende stund over 10.000 tilfredse kunder, der roser både produkt og kundeservice. Kundetilfredshed er i det hele taget altafgørende for Antibite. Derfor har de tilfredshedsgaranti, der betyder, at du kan afprøve bideskinnen i 60 dage og få pengene retur (med undtagelse af fragten), hvis produktet ikke lever op til dine forventninger. Antibite er med andre ord ikke i tvivl om kvaliteten af deres produkt, og derfor har de intet problem med at give dig det løfte: 100 % tilfredshed – eller pengene retur.

Nem at forme – For det meste

Bideskinnen udgør et godt alternativ til de specialfremstillede bideskinner, fordi den lige som dem tilpasser sig dit tandsæt. Du skal blot følge vejledningen og blødgøre plasten ved at hælde kogende vand på bideskinnen. Derefter har du din helt unikke bideskinne – til en meget billigere pris.

Nogle har dog udfordringer med at støbe bideskinnen, hvilket fremgår af deres TrustPilot anmeldelser, som danner et billede af enten-eller, om folk lykkedes med at få støbt bideskinnen korrekt, det er derfor vigtigt at du følger instruktionerne nøje når skinnen skal støbes.

Skinnen er fremstillet i det medicinsk CE-godkendte EVA-plast, der er 100 % fri for lugt og smag. Du kan derfor være helt tryg ved at benytte den. Bideskinnen har medium hårdhed, hvilket gør den nem at forme og behagelig at have i munden. Det betyder omvendt, at holdbarheden er lidt kortere end en bideskinne fra tandlægen. Det er dog ikke et problem, da du under alle omstændigheder bør udskifte din bideskinne minimum hvert halve år for at opretholde en god hygiejne.

3,6 stjerner på Trustpilot og blandede oplevelser

Antibite har fået lidt blandede anmeldelser på det seneste, på Trustpilot scorer Antibite 3,6 stjerner på baggrund af 106 anmeldelser, hvoraf 41 % procent vurderer produktet som ”fremragende” svarende til 5 stjerner, og anden mest brugte score var “Dårlig” svarende til 1 stjerne, hvilket tegner et billede af enten-eller oplevelser hos kunderne.

Antibite har indtil oktober 2021 ellers været rigtige gode til at svare på anmeldelser på Trustpilot, men virker ikke til at svare på anmeldelser længere.

Nogle skriver, at de har haft svært ved at forme bideskinnen, hvilket kan skyldes det kræver en smule øvelse at forme skinnen. Det kan derfor kun anbefales at følge vejledningen grundigt og være forsigtig, når man bruger produktet første gang.

Spar 15 % med en rabatkode

Bideskinner skal gerne udskiftes jævnligt af hensyn til hygiejne. Det gælder, uanset om du køber en dyr eller billig model.

Vi har været heldige at finde en rabatkode til dig som gælder til Antibite, så vælger du Antibite, så kan du altså spare yderligere 15% ved at bruge rabatkoden PA15 ved checkout.

Hvor prisen for 3 stk. så kan ende på kun 112 kr. per stk. inkl. fragt.

EKULF NightGuard bideskinne

Ekulf Nightguard er en universel bideskinne, der former sig efter dine tænder. Den er den dyreste i testen og samtidig en favorit hos Matas og apotekerne. På trods af sin popularitet hos forhandlerne er der dog en del brugere, der har problemer med at forme bideskinnen korrekt, og Ekulf får derfor kun 2,4 stjerner på TrustPilot.

TrustPilot (2,4)
2.4/5
Priser fra 259 kr. pr. stk.

Nightguard-bideskinnen er produceret hos det svenske firma Ekulf, der siden 1969 har specialiseret sig inden for mundpleje og -hygiejne. Ekulf bestræber sig i høj grad på at levere kvalitetsprodukter til en skarp pris, og går du en tur i Matas eller henvender dig på apoteket, er det ofte Ekulf bideskinne, du vil støde på. Men betyder det så, at Ekulf er den bedste løsning på markedet? Det ser vi lidt nærmere på.

Ekulf Nightguard minder om Softbite og Antibite

Nightguard bideskinnen er fremstillet, så den kan forme sig efter dine tænder. Det er derfor en universel skinne, der kan benyttes af alle over 18 år, og den minder dermed en del om bideskinnerne fra Softbite og Antibite.

Når skinnen skal formes, er det vigtigt, at man følger vejledningen, men i korte træk foregår det ved, at skinnen koges, og at der herefter laves et aftryk af dine tænder. Skulle det ske, at aftrykket mislykkes, er det muligt at prøve igen – helst med det samme mens skinnen stadig er lidt blød. 

Skinnen er fremstillet i et smagløst og allergenfrit materiale, så du trygt kan bruge den uden fare for at udvikle allergiske reaktioner. Til forskel fra Softbite og Antibite er der ingen mulighed for at få mængderabat.

Kan købes i Matas, på apoteket eller online

Bideskinnen fra Ekulf har mange fordele – både fordi den kan tilpasses til alle, men også fordi den er fremstillet i allergenfrit plast. Det er derfor ikke overraskende, at det er Ekulf Nightguard, som Matas og mange apoteker forhandler. Du bør dog alligevel være opmærksom. For selvom Matas og apotekerne forhandler Ekulf Nightguard, betyder det ikke, at bideskinnen absolut er den bedste. Disse forhandlere kan måske virke som en kvalitetsgaranti for produktet, men ser man på brugeranmeldelserne, er det desværre ikke alle, der er helt tilfredse.

Hvad siger brugerne?

Umiddelbart er der meget, der tyder på, at Ekulf bideskinne er en rigtig god løsning for dem, der skærer tænder, da bideskinnen er mere hård sammenlignet med Softbite og Antibite. Desværre viser det sig, at mange brugere har problemer med at forme bideskinnen korrekt, netop grundet den ekstra hårdhed.

På Trustpilot udtaler en del brugere, at bideskinnen enten er blevet helt ubrugelig eller har skabt store smerter hos dem. På trods af at Ekulf Nightguard forhandles hos apotekerne og mange andre steder, er det altså værd at overveje SleepBetter eller Antibite, som har en mere positiv modtagelse hos brugerne, og samtidig tilfredshedsgaranti. Hvis man alligevel foretrækker Ekulf, skal man under alle omstændigheder være meget opmærksom på at få formet skinnen korrekt fra start. 

Priser og forhandlere

Hvad skal jeg vide før jeg køber en bideskinne?

Ting der er gode at vide før du beslutter dig for at købe en bideskinne online

Det er helt normalt at skære tænder. Faktisk er det langt de fleste, der i perioder af livet oplever problemer ved at skære tænder. Men heldigvis kan problemet i 80% af tilfældene, løses med en bideskinne.

"Tænderskæren er en almindelig tilstand. Man antager, at mellem én af 5 og én af 10 skærer tænder."

Hvad er en bideskinne?

Først og fremmest er det godt at vide, hvad en bideskinne overhovedet er, og hvordan den kan løse de problemer, der opstår, når man skærer tænder.

En bideskinne er lavet af plast, som formes specielt efter dit tandsæt. Inden du lægger dig til at sove, placerer du bideskinnen på overmunden, og skinnen vil så forhindre, at tænderne skæres mod hinanden og bliver slidte.

Når du sover, har du ikke kontrol over dine kæbemuskler eller dine tænder, så derfor sker det, at du kan skære tænder. Med en bideskinne, vil din mund stadig lave bevægelserne, som når du skærer tænder, men bideskinnen vil forhindrer at tænder skærer mod hinanden, og de øvrige gener der kan forekomme ved hyppig tænderskæren.

Når du bider ned i bideskinnen i stedet for i dine tænder, vil bideskinnen samtidig tage noget af trykket fra sammenbidet, og dine kæbemuskler bliver ikke så belastede. Af den grund vil de gener du normalt oplever af at skære tænder, mindskes eller forsvinde helt. Hvis du har et skævt bid eller ofte presser tænderne sammen kan en bideskinne være et oplagt valg.

Hvis du skal bruge en bideskinne, kan du enten købe en på apoteket, på webshops eller hos tandlægen. Det er hos din tandlæge, at en bideskinne bliver dyrest, da skinnen specialfremstilles nøjagtigt til dit tandsæt.

Køber du en bideskinne på apoteket eller på nettet, får du en skinne, som du oftest selv skal støbe efter dine tænder. Selvom skinnen ikke er specialfremstillet, vil den stadig passe til dit tandsæt. Samtidig sparer du en masse penge, da prisen på en bideskinne fra apoteket eller en webshop, koster meget mindre.

Priser på bideskinner varierer meget

Hvis du har fået at vide, at du skærer tænder hos tandlægen, så er du sandsynligvis også blevet tilbudt en specialfremstillet bideskinne. Ikke desto mindre kan du spare rigtig mange penge ved at købe din bideskinne på nettet.

Men priserne på nettet varierer meget. Hvorfor vi i denne test har sammenligner priser på de bedste bideskinner på markedet, så du kan finde en god og billig bideskinne, der passer til dit behov.

Hvorfor vælge en bideskinne fra tandlægen?

Der er selvfølgelig visse fordele ved at købe en bideskinne hos din tandlæge. Det er nemt, da din tandlæge så vil fremstille bideskinnen for dig, men netop fordi bideskinnen skal specialfremstilles, er den også mange gange dyrere, end de bideskinner du ellers finder på markedet.

En anden grund til at vælge en bideskinne fra tandlægen er hvis dit tandsæt er meget specielt. Så er det muligvis den bedste løsning med en specialfremstillet skinne fremfor en bideskinne fra nettet, som du selv skal støbe efter dit tandsæt.

Hvis du har været til tandlægen og har fået konstateret at du skærer tænder, eller lider af bruksisme som det hedder i fagsprog, så er det nemme valg at gå til tandlægen og få fremstillet din bideskinne der. En ulempe ved at vælge en bideskinne fra din tandlæge, er dog at det hurtigt løber op i mange penge. 

Din tandlæge specialfremstiller bideskinnen til dig, så derfor er den også noget dyrere end de priser, du finder på apoteket. Samtidig kræver det at du besøger tandlægen op til flere gange, for at bideskinnen passer perfekt til dig.

En af de store fordele ved at vælge en bideskinne fra tandlægen er dog, at du ikke selv skal støbe din bideskinne, og at bideskinnen vil passe unikt til dit tandsæt. Har du derfor et meget specielt tandsæt, kan det måske være bedre for dig at vælge en bideskinne fra tandlægen.

Hvorfor vælge en bideskinne fra apoteket eller online?

Vælg en bideskinne fra apoteket, hvis du gerne vil spare penge. Det er nemlig langt billigere og samtidig mere hygiejnisk, da du bør (og kan) udskifte din bideskinne ca. hvert halve år, uden de store omkostninger. Det har du næppe lyst til det, hvis du har betalt flere tusind kroner for din bideskinne hos tandlægen.

Det smarte ved at vælge en bideskinne fra apoteket, er at du kan købe den online. Der er en håndfuld mærker, som laver gode bideskinner, og nogle tilbyder endda tilfredshedsgaranti. 

Vælger du din bideskinne fra en webshop, betyder det også, at priserne kan variere. Derfor har vi lavet et overblik over priserne, på de mest solgte bideskinner herunder.

Hvem kan bruge en bideskinne?

En bideskinne kan bruges af næsten alle, men bør dog ikke bruges af børn under 18 år. Langt de fleste skærer tænder, enten om natten eller i løbet af dagen. Det er dog først, hvis man oplever gener ved at skære tænder, at man bør anskaffe sig en bideskinne.

Hvis du eksempelvis efter 8 timers søvn, vågner og forventer at være veludhvilet, men ikke er det, eller hvis du har ømme tænder eller kæber, når du vågner, så kan det være fordi du lider af bruksisme – det medicinske ord for at skære tænder.

Spændingshovedpine i løbet af dagen eller en anspændt nakke, kan også skyldes, at du skærer tænder. Skærer du meget tænder, så gør du det nemlig ikke kun i løbet af den lette fase af din søvn, men også i den dybe søvnfase, som forstyrres meget af, at du skærer tænder.

Hvis du skærer tænder hele natten, vil du ikke få samme kvalitet af søvn, og den dybe søvn er absolut nødvendig for din generelle sundhed og din følelse af at have sovet godt. Så hvis du vågner og ikke føler dig frisk, kan det altså være et afgørende tegn på, at du bør gøre noget ved din tænderskæren.

Og her er bideskinnen en oplagte mulighed. Både hos tandlægen og på apoteket anbefales en bideskinne mod bruksisme.

Tegn på at du måske har brug for en bideskinne:

Er du ikke helt sikker på om du lider af bruksisme? Så kan du læse mere om symptomerne i artiklen: Skære tænder – Hvad er bruksisme?

Du kan også få hjælp hos tandlægen, da han eller hun vil kunne spotte slidmærker på tænderne og derved vurdere, om du bør bruge en bideskinne.

Tandlæge der viser tandsæt

Hvordan bruges en bideskinne?

Mange vælger at få lavet en bideskinne hos tandlægen, fordi det er nemt. Ikke desto mindre er der rigtig mange penge at spare, hvis du vælger at bestille en bideskinne fra nettet eller hos dit apotek. Derfor er det rigtig rart at vide, præcis hvordan en bideskinne bruges, før du træffer beslutningen, så det kommer vi ind på her.

Blød eller hård bideskinne?

Om du skal vælge en blød eller hård bideskinne, er lidt afhængig af din situation. Vi har mest snakket om at skære tænder, men mange har også problemer med tandpres. Det er tilfælde, hvor man presser tænderne så hårdt sammen, at det på længere sigt medfører slid på tænderne og kan føre til spændinger i kæber, ansigt og nakke.

Hvis det er tandpres der er dit problem, så er den bløde bideskinne det bedste valg for dig. Den er nemmere at forme og sidder mere behageligt i munden. Ikke desto mindre har den bløde bideskinne en kortere holdbarhed, da den ikke er lige så slidstærk.

En hård bideskinne er til dig der skærer tænder, eller skærer tænder OG presser tænderne hårdt sammen. I nogle tilfælde gør man nemlig begge dele. Selvom den hårde bideskinne ikke er lige så behagelig at have i munden, så holder den længere, og den egner sig bedst til at beskytte mod tænderskæren.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken bideskinne er bedst i test?

Softbite fra SleepBetter er testvinder i denne test, baseret på pris, kvalitet og hvor behagelig den er. Softbite er samtidig den bideskinne med de bedste anmeldelser blandt forbrugerne og så tilbyder de endda tilfredshedsgaranti.

Hvor meget koster en bideskinne?

Prisen på en bideskinne er meget forskellig, afhængig af om du vil have den specialfremstillet hos tandlægen, eller om du vil købe den på apoteket eller på nettet. Hos tandlægen koster en bideskinne alt mellem 2.000-5.000 kr. mens du på nettet kan finde priser helt ned omkring 100 kr. per stk.

Skal jeg vælge en bideskinne fra tandlæge eller apoteket?

Har du et meget specielt tandsæt, kan det være en god ide at vælge en bideskinne fra tandlægen, da den specialfremstilles til netop dine tænder. Vælger du at købe en bideskinne fra apotek eller over nettet, er der ret store besparelser at hente, færdige bideskinner vil hos de fleste passe som den skal. Om ikke andet kan man altid prøve en billig bideskinne over nettet først, før man bruger 2.000-4.000 kroner hos tandlægen.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!