De bedste tyngdedyner til børn i 2024

Har dit barn svært ved at falde i søvn eller vågner det ofte om natten? En tyngdedyne kan hjælpe. Disse dyner er fyldt med små kugler, der lægger et let, beroligende pres på kroppen, hvilket øger produktionen af melatonin og hjælper barnet med at falde i søvn og sove dybt.

Vigtigheden af god søvn: God søvn er essentiel for dit barns trivsel og evne til at klare dagens udfordringer. En tyngdedyne kan derfor være en værdifuld investering i dit barns søvnkvalitet og generelle velvære.

Om tyngdedyner: Vi har samlet information om de bedste tyngdedyner på markedet for at hjælpe dig med at vælge den rette dyne til dit barn. Vi har ikke selv testet produkterne, men vi har udført grundig research og samlet kundernes anmeldelser for at give dig et klart overblik over de mest anbefalede tyngdedyner.

Hvis du leder efter en tyngdedyne til dig selv, har vi også en dedikeret artikel til det. Læs mere om tyngdedyner til voksne her.

Bedste tyngdedyner til børn i testen

Visuel oversigt over tyngdedynerne til børn

Anew Sleep tyngdedyne barn
Anew Sleep Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 999,- kr.
Bambuni bambus tyngdedyne barn
Bambuni Tyngdedyne Bambus 5kg
Vejl. pris 1.249,- kr.
Scandinavian rest tyngdedyne barn
Scandinavian Rest Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 899,- kr.
Hugged tyngdedyne barn
Hugged Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 799,- kr.
Goodnights tyngdedyne barn
Goodnights Tyngdedyne Bambus
Vejl. pris 999,- kr.
Duermo tyngdedyne barn
Duermo Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 1.098,- kr.

Testen af tyngdedyner til børn

Anew sleeps allergivenlige ”Ella tyngdedyne” til børn

Ella tyngdedyne barn

Fordele: 101 nætters søvngaranti, gratis og hurtig levering, allergivenlig, OEKO-TEX-certificeret bomuld, støjfri, vegansk,
Ulemper: kan ikke tørretumbles, stryges eller renses

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 cm
Vægt: 2 eller 3 kg
Materiale: OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyester, glasperler
Vaskbar: ja, ved maks. 30 grader
Vejl. Pris: fra 999 kr.

Producent: Anew sleep er en lille relativt nystartet virksomhed, som brænder for at giver andre mennesker mere energi i hverdagen med en bedre søvn. De sætter kvalitet og kundeservice i højsædet, og det afspejles i flotte anmeldelser.

Beskrivelse

”Ella tyngdedyne” til børn er endnu en kvalitetsdyne fra anew sleep. De 7 lag i 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyesterfibre og støjfri glasperler giver både blødhed, varme og den helt rigtig tyngdepresstimulering, som gør kroppen tryg og træt. Tyngdedynen til børn kommer i to vægtklasser på hhv. 2 og 3 kg. Hvis dit barn skal have maksimal komfort ud af dynen, bør du overveje at tilkøbe et hvidt økologisk bomuldsbetræk for 499 kr. I modsætning til almindelige dynebetræk har dette et sløjfesystem, så dynen kan bindes fast til betrækket. Det gør, at den ikke rutsjer rundt i betrækket på grund af tyngden.

101 nætters returret

Hos anew sleep behøver du ikke bekymre dig om returfristen. De har nemlig 101 nætters søvngaranti, så dit barn for alvor kan afprøve dynen uden risiko. Det tager tid for kroppen at vænne sig til en tyngdedyne, hvis den ikke har prøvet det før. Med anew sleeps søvngaranti kan dit barn for alvor mærke efter om dynen er den rette. Er den ikke det, kan I sende den tilbage eller ombytte den til en anden vægtklasse. Er du i tvivl, om en tyngdedyne er noget for dit barn, er anew sleep altså et sikkert og risikofrit valg.

Topscorer på TrustPilot

Anew sleep scorer højt med sine 4,9 stjerner baseret på 143 anmeldelser (i skrivende stund) på TrustPilot. Anew sleep er én af de bedst anmeldte forhandlere af kugledyner lige nu, og kunderne er meget begejstrede for effekten af kugledynerne hos deres børn. De beretter desuden om ”fantastisk service”.  


Bambunis tyngdedyne i åndbar bambus til børn

Bambuni bambus tyngdedyne barn

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm
Vægt: 5 kg
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.249 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover tyngdedyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Bambunis tyngdedyne på 5 kg egner sig til større børn (eller mindre voksne). Den er lavet i 100 % bambus og er derfor åndbar, antibakteriel, svedtransporterende og temperaturregulerende. Det betyder, at den ikke kun er behagelig at sove med både vinter og sommer, men at den også bidrager til et sundt sovemiljø. Indeni det bløde bambus er dynen fyldt med glasgranulat, der er jævnt fordelt i små lommer i hele dynen. På den måde holder vægten sig ligeligt fordelt.
Bambunis tyngdedyne er en stor dyne på 140×200 cm og uden tvivl større end almindelige børnedyner. Derfor egner bambunis tyngdedyne sig ikke til de helt små børn, snarere til større børn eller teenagere.

365 dages tilfredshedsgaranti

Bambuni tilbyder et helt års tilfredshedsgaranti, fra du modtager pakken. Det er helt uhørt blandt forhandlere af tyngdedyner. Anew sleep kommer tættest på med 101 nætter, men ellers er det normale at tilbyde 14-30 dages returret. Vælger du at returnere din tyngdedyne fra Bambuni skal du selv betale for returen, og du skal desuden melde fortrydelsen af købet til Bambuni inden for de 365 dage inden du sender tilbage. Dynen skal naturligvis være ubeskadiget, og den skal leveres tilbage i original emballage – ellers kan du ikke få det fulde beløb tilbage.

Topscorer på TrustPilot

Bambuni er anmeldt af over 5.000 brugere og har i skrivende stund 4,7 stjerner på TrustPilot. Det er en solid score, der understreger Bambunis kvalitet og ekspertise inden for handel af bambustekstiler. Selvom mange anmeldelser ikke handler om Bambunis tyngdedyner, siger det alligevel noget positivt om virksomheden generelt. Deres dyner får også rigtig finde anmeldelser og beskrives som af rigtig god kvalitet. Den største anke går på, at dynerne ikke kan vaskes, men skal renses, og at det ikke er så nemt at returnere tyngdedynerne som ved andre forhandlere.


Allergivenlig tyngdedyne til børn fra Scandinavian Rest

Scandinavian Rest tyngdedyne barn

Fordele: kan maskinvaskes ved høje temperaturer, antibakteriel, antistatisk og allergivenlig, temperaturregulerende, 30 dages søvngaranti, kan vaskes ved høje grader
Ulemper: ingen nævneværdige

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 2 kg eller 3 kg
Materiale: bambus
Vaskbar: ja, ved max 60 grader
Vejl. Pris: fra 899 kr.

Producent: Scandinavian Rest har produceret dyner i mere end 10 år. Alle deres produkter er af OEKO-TEX-certificerede materialer, og de bestræber sig derved på en høj grad af allergivenlighed og kvalitet.

Beskrivelse

Scandinavian tyngdedyne til børn har en lang række gode egenskaber: Den er slidstærk, allergivenlig, åndbar og antistatisk. De allergivenlige bambusmaterialer er temperaturregulerende og antibakterielle og bidrager til et behageligt og sundt sovemiljø. Den temperaturregulerende funktion gør, at dit barn kan bruge tyngdedynen hele året uden at det bliver for varmt eller koldt. Og så tåler Scandinavian tyngdedyne helt op til 60 grader i vaskemaskinen. Det ses ikke ofte hos tyngdedyner og er vigtigt for et sundt og rent sovemiljø, særligt når man tænker på hvor udsat en barnedyne kan være.

Billigt speciallavet dynebetræk

Som mange andre forhandlere tilbyder Scandinavian Rest også et speciallavet dynebetræk til deres tyngdedyne til børn. Det koster dog kun 249 kr. og er dermed en del billigere end hos andre forhandlere.

Prøv dynen i 30 dage

Scandinavian Rest har 30 dages tilfredshedsgaranti, og du kan således levere dynen tilbage inden for en måned, hvis dit barn mod forventning ikke trives med den. Tyngdedyner er ikke billige, og derfor kan det føles som en større proces at finde den rette, men med den 30 dages tilfredshedsgaranti tager det lidt af presset: Hvis dynen ikke passer, sender du den bare tilbage. Dynens stimulerende egenskaber vil dog sandsynligvis få dit barn til at sove hurtigere, dybere og bedre inden for den periode – og så vil I nok nødig af med den.

Topscorer på TrustPilot

Med 4,4 stjerner baseret på hele 792 anmeldelser i skrivende stund kan Scandinavian Rest være stolte af deres omdømme. Deres anmeldelser har bl.a. overskrifter som ”Fantastisk produkt” og ”Trygt at handle hos” og ”En god oplevelse fortjener anerkendelse!”. Kunderne er kort sagt meget tilfredse. Selv de kunder, der i begyndelsen var lidt skeptiske, skriver, at de er blevet positivt overraskede over både leveringsservice og dynens virkning.


Hugged tyngdedyne til børn: et kram til dit barn

Hugged tyngdedyne barn

Fordele: flere forskellige størrelser, 7 lag, OEKO-TEX-certificeret bomuld, transporttaske medfølger, vaskbar ved 40 grader
Ulemper: kan kræve tilkøb af speciallavet dynebetræk for at undgå, at dynen rutsjer rundt i betrækket, retur med forbehold

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140cm
Vægt: 2 kg eller 3 kg (Passer til en kropsvægt på 16-25kg)
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 40 grader
Vejl. Pris: fra 799 kr.

Producent: Hugged er en aalborgensisk virksomhed med ”passion for søvnfremmende medicinsk udstyr”. Foruden tyngdedyner til børn og voksne producerer de også sengetøj i bambus og silke – med forkærlighed for kvalitetsmaterialer, der er åndbare og allergivenlige.

Beskrivelse

Huggeds tyngdedyne til børn er en 7-lagsdyne, der gør dynen varm, blød og tung – som et kram. De syv lag af lavet af OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyesterlag og små glaskugler. Kuglerne er fordelt i små lommer, som sikrer en lige vægtfordeling, og at kroppen stimuleres optimalt, så den kan slappe af. Tyngdedynen kan vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen, så du kan vedligeholde et rent og sundt sovemiljø for dit barn. Dynen kan benyttes med almindeligt dynebetræk, så du behøver ikke investere yderligere i sengetøj, hvilket uden tvivl er en fordel, da tyngdedyner jo kan være dyre nok i sig selv. Skulle du alligevel være interesseret i et dynebetræk, har Hugged et stort udvalg af lækre åndbare materialer. Du får desuden en gratis rejsepose med i købet af tyngdedynen, så dit barn kan få dynen med og sove lige så godt ude som hjemme.

30 dages returret – men med forbehold

Hugged leverer inden for 2 dage og tilbyder fri fragt. Du har herefter 30 dages tilfredshedsgaranti, hvor du kan sende dynen tilbage, hvis den ikke er noget for dit barn. Her skal du dog selv betale for returen. 30 dage er passende tid til, at kroppen kan vænne sig til dynen og vurdere, om den er det rette match til dit barn. Er den ikke det, kan du som sagt returnere dynen, men den skal opfylde en række betingelser, før du kan få pengene tilbage. Fx må den ikke have været udsat for røg, dyrehår, og den skal være i samme stand som ved leveringen. Der skal desuden være brugt sengebetræk under hele perioden.

Gode anmeldelser på TrustPilot

Hugged scorer 4,7 stjerner på TrustPilot baseret på 157 anmeldelser i skrivende stund, og både tyngdedynen og servicen hos Hugged får stor ros. Fx lyder det: ”Bedste køb, stor værdi for pengene”, ”Super nemt at handle ved Hugged” og ”God kvalitet og hurtig levering”. 


Goodnights’ tyngdedyne med kuglefyld og bambusstof til børn

Goodnights tyngdedyne barn

Fordele: 30 dages tilfredshedsgaranti, blødt og åndbart bambusmateriale, støjfri, udviklet efter miljøvenlige standarder
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 3 kg.
Materiale: 100 %bambusstof, kuglefyld
Vaskbar: ja, ved max 30 grader
Vejl. Pris: 999 kr.

Producent: Den lille danske virksomhed Goodnights arbejder målrettet og ambitiøst for at bidrage til søvnfremmende produkter, der både er miljøvenlige og af høj kvalitet. De leverer hurtigt og producerer både kugledyner til børn og voksne.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Goodnights er lavet med fyld af kugler og i 100 % bambusstof. Dynen har en vægt på 3 kg, og vægten afstresser kroppen ved at stimulere nervesystemet, så kroppen bliver afslappet og træt. Det kan være særligt gavnligt for børn, der fx har ADHD, eller som af andre årsager har svært ved at falde til ro om aftenen. Bambusstoffet gør dynen åndbar og temperaturregulerende, så den er behagelig at sove med hele året. Den kan vaskes i vaskemaskinen ved behov ved maksimalt 30 grader.

Tyndgedynen til børn fra Goodnights leveres inden for 1-3 dage. Der er 30 dages tilfredshedsgaranti, så dynen kan returneres inden for denne periode, hvis den alligevel ikke passer til dit barn. Det er dog en god idé at give kroppen tid til at vænne sig til den ekstra tyngde fra dynen, inden man afskriver den. Det kan typisk tage op til et par uger.

Hurtig levering

Kugledynen fra Goodnights til børn kan leveres inden for bare 1-3 dage. På den måde kan dit barn hurtigt få glæde af dynen. Skulle du og dit barn ombestemme jer, kan dynen returneres inden for 30 dage. Det anbefales dog, at man giver kroppen lidt tid til at vænne sig til dynen.

Stor succes hos børn med særlige behov

Goodnigths har 4,5 stjerner på TrustPilot baseret på 30 anmeldelser. Selvom der endnu ikke er så mange anmeldelser, lover det positivt. Kunderne skriver bl.a.: ”Alle pengene værd”, ”Alle burde have lov til at eje sådan en dyne” og ”FANTASTISK OPLEVELSE!” Begejstringen er ikke til at tage fejl af, og kunderne fremhæver bl.a. dynens temperaturregulerende funktion og hurtige virkning. En far til et barn med særlige søvnvanskeligheder påpeger også, at tyngdedynen til børn har halveret antallet af barnets opvågninger om natten. Nogle gange handler det altså ikke om, hvor mange anmeldelser, man har, men hvad de siger.


Duermos Kugledyne kids: en tyngdedyne til børn med prisgaranti og antibakterielle glaskugler

Duermo tyngdedyne barn
YouTube video

Fordele: prisgaranti, har også dyner til små børn
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader, kort tilfredshedsgaranti sammenlignet med andre producenter, dyr

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 cm eller 140 x 200 cm
Vægt: 2 kg, 3 kg, 5 kg
Materiale: 100 % bomuld, glaskugler
Vaskbar: ikke oplyst
Vejl. Pris: 1.098 kr.

Producent: Den danske virksomhed Duermo har siden 2019 produceret søvnudstyr med henblik på at hjælpe andre mennesker, der lider af urolig søvn som følge af tankemylder eller en stresset hverdag. Mental sundhed, kvalitet og kundetilfredshed er nøgleord i deres praksis. De holder til i Aalborg og tilbyder personlig rådgivning om deres produkter alle hverdage.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Duermo til børn er en kugledyne i slidstærkt bomuld fyldt med antibakterielle glaskugler. Kuglerne er syet ind i små lommer, som holder dem på plads og sikrer en ligelig vægtfordeling. Du skal derfor ikke være bekymret for, om de rutsjer rundt i dynen. Dynen er lavet i et svedtransporterende materiale, som sikrer et godt sovemiljø og gør, at den også kan bruges om sommeren, selvom den er tungere end almindelige dyner. Det kan være en god idé at tilkøbe et dynebetræk til de køligere måneder. Her udbyder Duermo et betræk for 299 kr., som passer til dynen. Når du køber en tyngdedyne fra Duermo får du en vandtæt rejsepose med gratis, så det er nemt at få dynen med, når dit barn skal sove andre steder.

Tyngdedyner til børn i 3 forskellige vægtklasser

Duermos tyngdedyne til børn kommer i tre forskellige vægtklasser, nemlig 2 kg, 3 kg og 5 kg. De lettere dyner er særligt velegnede til mindre børn (men vær opmærksom på, at dit barn skal kunne løfte dynen selv). Normalt anbefaler man, at en tyngdedyne skal veje ca. 10 % af ens vægt for at have optimal virkning. Er du i tvivl om, hvilken der er den rette for dig, kan du med fordel kontakte forhandleren og høre nærmere.

Prisgaranti og 14 dages returret

Duermo leverer hurtigere end de fleste – nemlig fra dag til dag. De tilbyder desuden prisgaranti, hvilket betyder, at de matcher prisen i det tilfælde, at du finder deres produkt billigere et andet sted. Skulle tyngdedynen alligevel ikke være noget for dit barn, kan du levere den tilbage inden for 14 dage. Det er lige i den korte ende, idet det kan tage tid for kroppen at vænne sig til en tyngdedyne, ellers er der dog ikke meget at indvende mod Duermos tyngdedyne til børn.

TrustPilot er begejstrede

Duermo har i skrivende stund 4,5 stjerner baseret på 142 anmeldelser på TrustPilot. Kunderne roser Duermo for god og hurtig service, men vigtigst af alt: for hurtig virkning af dynen. En kunde skriver fx at hendes barnebarn med ADHD nu falder i søvn på bare 10-15 min, hvor det før kunne tage 1,5 timer. En anden kunde har også rigtig gode erfaringer med tyngdedynen til sit barn på 8 år og skriver bl.a.: ”Han er tydeligt glad for dynen og synes han sover bedre.”


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en tyngdedyne, og hvordan virker den?

En tyngdedyne er fyldt med små kugler, der skaber et let pres på kroppen og hjælper med at reducere stress og angst, hvilket fremmer en dybere og roligere søvn.

Hvordan kan en tyngdedyne hjælpe med at reducere angst og forbedre søvnkvaliteten?

Tyngdedyner bruger dybdepresstimulering til at berolige nervesystemet, reducere stresshormoner og øge produktionen af melatonin, hvilket hjælper med at reducere angst og fremme bedre søvn.

Hvilken tyngdedyne skal du vælge, og hvilken vægt skal den have?

Vælg en dyne, der vejer cirka 10 % af barnets kropsvægt. Tyngdedyner kommer i forskellige materialer og vægtklasser, så du kan finde den, der passer bedst til dit barns behov.

Hvordan er temperaturen med en tyngdedyne?

Tyngdedyner kan føles koldere end almindelige dyner, da de indeholder færre dun. Hvis dit barn fryser, kan du bruge en ekstra dyne eller tæppe, eller give barnet ekstra nattøj. Hvis barnet har det varmt, er åndbart sengetøj vigtigt.

Kan man vaske en tyngdedyne?

De fleste tyngdedyner kan vaskes i maskine, men følg altid vaskeanvisningerne. Mange kan vaskes ved 30 grader, mens nogle tåler op til 60 grader. De bør normalt ikke tørretumbles eller stryges.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen