Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn

Det er dit barns sengetid. Du har sagt godnat. Du har puttet. Men dit barn vil stadig ikke falde til ro, for det er jo ikke mørkt endnu … Til gengæld er dit barn oppe med solen næste morgen. Kan du genkende det scenarie?

Det kan være svært at få børn til at falde til ro om aftenen – særligt i sommerhalvåret, hvor det stadig er lyst uden for. Vores søvn reguleres nemlig af lyset, og derfor kan selv de mindste lysstråler forhindre kroppen i at falde i søvn. Her er mørklægningsgardiner til børneværelset en gamechanger. Mørklægningsgardiner findes nemlig ikke kun til voksne, men også til børn – i mange forskellige udformninger og med fantasifulde motiver.

Med mørklægning kan du selv bestemme, hvornår det er nat i børneværelset og sikre, at dit barn falder hurtigt til ro og får en god nats søvn. Mørklægningsgardiner vil også hjælpe dit barn (og dermed dig selv) med at sove længere om morgenen. På den måde kan hele familien nyde de langsomme morgener i weekenden.

Vi har samlet 10 bud på mørklægningsgardiner til børneværelset for at gøre jagten på den gode søvn lidt nemmere. Gardinerne er ikke testet af os, men udvalgt på baggrund af grundig research af markedet. Gå direkte til udvalget af gardiner her.

Eller læs videre, og blik klogere på, hvordan du vælger de bedste gardiner til dit barns behov.

Mørklægningsgardiner til børn i mange farver

Mørklægningsgardiner vælges ofte ud fra et praktisk ønske, men det betyder ikke, at de skal være kedelige. Der findes mange mørklægningsgardiner til børn, som bidrager til barnets fantasi og skaber et hyggeligt og trygt rum at sove i. Du kan du fx vælge gardiner i dit barns yndlingsfarve eller med genkendelige Disneyfigurer. Hvad med at forvandle børneværelset til en stjernehimmel ved sengetid? Eller måske er jordfarver den rette vej at gå for at skabe et roligt miljø for dit barn. Der er talrige muligheder for at gøre det ekstra hyggeligt at gå i seng.

Hvilken type mørklægningsgardin skal du vælge?

Mørklægningsgardiner kommer i mange forskellige typer, der hver især har fordele og ulemper. Når du vælger mørklægningsgardin til børneværelset, bør du overveje flere ting. Overvej fx, om dit barn bedst kan lide komplet mørke, eller om gardinet stadig skal slippe lidt lys igennem – det kan være særligt godt, hvis dit barn har det med at vågne om natten. Skal der være lidt lys i børneværelset, er plisségardiner eller rullegardiner en god idé, fordi de hver især lader lidt lys komme ind gennem sprækkerne i hhv. snoretrækket og i siderne. Skal der være komplet mørke, er tunge stofgardiner en bedre løsning.

Funktion eller æstetik?

Du kan også tænke over, hvilket udtryk du ønsker i børneværelset. Rullegardiner og plisségardiner vælges ofte for deres praktiske funktion og minimalistiske udtryk, idé de er diskrete i oprullet tilstand og ikke sluger lys om dagen. Foldegardiner og stofgardiner tager mere lys, men er for mange hyggeligere og mere stemningsfulde.

Skab et godt indeklima

Det er ikke kun lyset, men også temperaturen, der har betydning for dit barns nattesøvn. Kroppen trives generelt i mere kølige omgivelser, når den skal sove, og derfor må der helst ikke blive for varmt i børneværelset. Er dit barns værelse syd- eller vestvendt, udsættes det for en høj grad af sol, hvilket kan gøre det varmt at sove i. I sådan et tilfælde kan det være en idé at udstyre mørklægningsgardinet med alufolie eller lignende varmeisolation, som reflekterer lyset tilbage og skaber et bedre indeklima.

Hvordan monterer man et mørklægningsgardin?

De fleste mørklægningsgardiner er relativt nemme at opsætte og kræver blot lidt håndelag, nogle skruer og en skruetrækker. Det er dog i mange tilfælde også muligt at bestille montering hos gardinforhandleren, hvilket kan være en idé, hvis du vælger et mere avanceret gardinsystem.

Vælg et børnesikret mørklægningsgardin

Et mørklægningsgardin er en del af børneværelset – også om dagen, hvor der leges. For at du kan føle dig helt tryg, kan det være en idé at vælge et børnesikret mørklægningsgardin eller et gardin, der er helt frit for snoretræk, fx et gardin, der betjenes ved et greb i bunden af gardinet eller et elektrisk gardin, der styres ved hjælp af en fjernbetjening eller en app på din telefon. Du kan desuden være opmærksom på om gardinet er OEKO-TEX-certificeret og dermed produceret uden brug af skadelige kemikalier for at skabe det mest sunde og sikre indeklima i børneværelset.


Instant Night: komplet mørke med fleksibel opsætning

Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 14
YouTube video

Fordele: skaber komplet mørke – også i kanten af vinduet, kan opsættes uden brug af værktøj, kan tages med på ferie, justerbar gardinstang
Ulemper: fås kun i sort – lidt kedeligt til børn, lidt omstændigt at folde op
Type: stofgardin
Producent: HowToSleepBetter
Mål: Bredde: 110 – 170 cm. Højde: op til 150 cm
Pris: 799 kr.

Genial opsætning uden huller

Mørklægningsgardinet Instant Night er perfekt, hvis du ønsker et mørklægningsgardin, der slutter helt tæt. Mange mørklægningsgardiner lader lidt lys slippe igennem i vinduets sider eller top, men med Instant Night slutter gardinet helt tæt til vinduet. En anden fordel ved gardinet er, at det sættes op helt uden at bore huller i væggen. Gardinstangen justeres efter vinduets bredde og sættes i spænd uden at skade karmen. Det gør Instant Night ideelt, hvis du bor til leje og ønsker at spare på hullerne, eller hvis du ønsker at kunne tage mørklægningsgardinet med dig, fx i sommerhuset eller på ferien.

Fleksibelt mørklægningsgardin i flere størrelser

Instant Night fås i fire forskellige størrelser, fra small til extra large; i en bredde fra 110-170 cm og i en længde op til 150 cm. Om dagen folder du blot gardinet op og hæfter det fast med stropper. Det kan føles lidt omstændigt sammenlignet med et snoretræk – særligt, hvis du vælger den lange version.

Funktion over æstetik

Den største ulempe ved Instant Night i forhold til børneværelset er nok, at det ikke er specielt inspirerende at se på. Den sorte farve er tidløs, men egner sig nok bedre til voksensoveværelset end børneværelset. Betyder funktionen mere end æstetikken, vil Instant Night dog være et rigtig godt bud på et gardin, der garanterer absolut mørklægning i børneværelset.

YouTube video
YouTube video

Skræddersyede plisségardiner med mørklægning

Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 15
Frithængende
Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 16
Udspændt
Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 17
Up/Down

Fordele: diskret, kommer i flere modeller, kan justeres oppefra og nedefra
Ulemper: ingen nævneværdige
Type: plisségardin
Producent: NordicGardiner
Mål: Skræddersyes til din vindueskarm, 60×80-220×260 cm
Pris: Fra 570 kr.

Plisségardiner er et populært valg, fordi de kan tilpasses alle vinduer og vinduestyper. De kommer i flere forskellige modeller, som gør dem utroligt praktiske. De klassiske plisségardiner hænger løst fra en skinne og har snoretræk, men du kan også få udspændte plisségardiner, som er fastmonteret i både top og bund. Sidst men ikke mindst kan du få plisségardiner, der kan justeres både oppefra og nedefra. De er særligt anvendelige, fordi de kan justeres efter lysets indfald og desuden er gode til at skabe privatliv.

NordicGardiners Honeycell plisségardiner med mørklægning er et 2-lags plisségardin, som giver bedre mørklægning end almindelige 1-lags plisségardiner og er et oplagt valg til soveværelset – men også til kontoret eller stuen, hvor du har brug for at fjerne reflekslys på skærmen.

Honeycell plisségardin med mørklægning varierer i pris, alt efter hvilken model du ønsker, og hvor store gardinerne skal være. Plisségardiner med to lag er dyrere end med ét lag og koster hos NordicGardiner fra 570 kr. og opefter, alt efter hvilken model, du ønsker.

Til dig, der ikke ønsker komplet mørklægning

Et plisségardin er en rigtig god løsning, hvis du ønsker mørklægning, men samtidig vil kunne orientere dig i rummet. Et plisségardin har nemlig snore, der går igennem gardinet, og her kan lidt lys strømme igennem. Det kan være rart – særligt for børn, der har tendens til at vågne om natten, så der ikke er fuldstændig mørkt.

Et valg, der holder

Plisségardiner er et stilrent valg, som aldrig går af mode. Det kan være et godt valg, hvis du ønsker gardiner til børneværelset, som ikke skal udskiftes, når dit barn vokser fra Disneyperioden og ønsker et mere modent teenageværelse.


Velux mørklægningsgardiner med fantasifulde print

Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 18

Fordele: flotte print i flere forskellige farver
Ulemper: prisen
Type: Veluxgardiner
Producent: Gardinshoppen
Mål: afhænger af vinduestypen
Pris: fra 661 kr.

Stjernehimmel, biler, luftballoner eller drager … Gardinshoppens velux mørklægningsgardiner fås med mange forskellige motiver og farver, som vil gøre børneværelset ekstra hyggeligt, når det er sengetid. Mørklægningsgardinerne bliver skræddersyet til dit vindue og koster fra 661 kr. og opefter.

Gardinerne fås til elektrisk styrede vinduer, til solcelledrevne vinduer og til manuelt styrede vinduer. Fjernbetjente gardiner er utrolig praktiske, hvis gardinet er et ovenlysvindue, eller hvis de bare sidder højt oppe. De koster dog lidt mere (tillæg på 1.250 kr.). Vil du spare penge, kan du vælge den manuelle model, der kommer uden tillæg, men du kan også vælge det solcelledrevne gardinsystem. Her skal du ganske vist lægge et tillæg på 1500 kr. ved køb og installation, men det er penge, du kan tjene hjem igen på den strøm du sparer.


Stofgiganten – mørklægningsgardiner med Disneyprint

Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 19
Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 20
Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 21

Fordele: flotte Disneyprint, god meterpris, længden skal tilpasses vinduet
Ulemper: gardinerne skal sys
Type: gardinstof
Producent: Stofgiganten
Mål: minimum 0,6 eller 0,5 meter
Pris: 145 kr. pr. meter

Er dit barn vild med Askepot, Vaiana eller Trolls? Så kan du forvandle børneværelset til dit barns yndlings Disneyunivers. Hvis du er frisk på at sy dine egne gardiner eller kender en ferm skrædder, har stofgiganten mørklægningsgardinstof med Disneyprint til 145 kr. pr. meter. Alt efter hvilket print du vælger, gentages mønsteret for hver 0,6 meter (Askepot) eller 0,5 meter (Trolls og Vaiana) – det er altså minimumslængden. Har du brug for mere, kan du øge længden med 10 cm ad gangen. 

Stoffet leveres i ét sammenhængende stykke og er lavet i 100 % polyester. Det kan vaskes ved 30 grader efter behov, så gardinerne holder sig friske.


Gardinbussen – skræddersyede gardiner til børneværelset

Fordele: skræddersyede gardiner efter dit ønske, personlig vejledning, 5 % prismatch
Ulemper: ingen nævneværdige.
Type: tilbyder rullegardiner, plisségardiner, lamelgardiner og veluxgardiner
Producent: Gardinbussen
Mål: efter dine mål
Pris: afhænger af gardintypen og målene

Er du i tvivl om, hvilke mørklægningsgardiner der vil passe bedst til børneværelset? Har du ikke helt besluttet, om det skal være rullegardiner, plisségardiner, foldegardiner, lamelgardiner eller stofgardiner? Så kan det være en idé at booke tid hos Gardinbussen. Gardinbussen har mørklægningsgardiner i alle modeller og kan skræddersy dem til dine vinduer. De har desuden en stor viden om fordele og ulemper ved de forskellige typer. Ved at booke et uforpligtende besøg af gardinbussen, kan gardineksperten vejlede dig ud fra dit konkrete hjem og behov.

Få gratis vejledning

Gardinbussen tilbyder et gratis og uforpligtende besøg. Her kan du se farveprøver på forskellige gardiner og få specifik vejledning. Når du kontakter gardinbussen, vender de tilbage inden 24 timer og aftaler et besøg, der passer dig. Ved at bestille gardiner på mål, kan du være sikker på, at gardinerne passer 100 % til dine vinduer. Det er særligt praktisk ved mørklægningsgardiner, så du er sikker på, at de dækker mest muligt.

Prisgaranti

Gardinbussen tilbyder prisgaranti på alle deres produkter. Det vil sige, at hvis du finder tilsvarende gardiner et andet sted, som er billigere, vil Gardinbussen matche denne pris med en rabat på 5 %.

Gå selv på opdagelse i Gardinbussens gardiner her.


Billige mørklægningsgardiner med 3 års garanti

Fordele: 3 års garanti og 5 % prismatch, mange forskellige farver og flere forskellige gardintyper
Ulemper: du kan ikke se gardinerne i en butik
Type: tilbyder rullegardiner, plisségardiner, lamelgardiner og veluxgardiner
Producent: Gardinshoppen
Mål: efter dine mål
Pris: afhænger af gardintypen og målene

Leder du efter en billig gardinløsning til børneværelset, kan Gardinshoppens udvalg være et godt bud. De tilbyder rullegardiner, plisségardiner, lamelgardiner og veluxgardiner med mørklægning i mange forskellige farver. Det særlige ved Gardinshoppen er dog, at alt salg foregår online. De har nemlig ingen butikker – og dermed heller ingen udgifter til lokaleleje og personale. Det betyder, at de kan holde deres priser nede på et meget fordelagtigt niveau.

Du sparer op til 35 % ved at bestille online sammenlignet med prisen på mørklægningsgardiner af tilsvarende kvalitet andre steder. Derudover tilbyder de prisgaranti på 5 %, hvilket betyder, at de matcher prisen med en yderligere rabat, hvis du finder tilsvarende kvalitetsgardiner et andet sted.

Stort farveudvalg

Gardinshoppen tilbyder mange forskellige farver. Fx kommer deres luksusrullegardiner i hele 60 forskellige farver, og deres luksusplisségardiner i intet mindre end 130 forskellige farver. Heldigvis kan du bestille gratis farveprøver, så du kan se, hvordan stoffet ser ud i dit hjem forskellige tider på dagen. På den måde kan du finde ud af, hvilke gardiner, der passer bedst til børneværelset, selvom du bestiller online.

Du kan desuden være tryg ved kvaliteten. Varia mørklægningsgardinerne fra Gardinshoppen kommer nemlig med 3 års kvalitetsgaranti.

Mørklægningsgardiner med personlige print

Har du en helt bestemt farvevision i tankerne? Skal gardinerne matche en specifik farve i børneværelset? Så er mørklægningsgardiner fra Botex det rette valg. Botex tilbyder nemlig mørklægningsgardiner i RAL-farver. RAL er et system af 210 farver med bestemte farvekoder, så du altid kan finde tilbage til den samme nuance. Det gør det muligt at matche dine gardiner med fx væggene eller andet interiør i værelset. Du bør dog være opmærksom på, at lysgennemstrømningen kan gøre farven lysere i løbet af dagen.

Modstandsdygtige over for sol

Mørklægningsgardinerne fra Botex er lavet af høj kvalitet med henblik på at være særligt modstandsdygtige over for sol – som de jo får en hel del af i løbet af dagen. Dermed holder de ekstra godt på farven og modvirker blegning.

Personlige gardiner med egne print

Er du til mere eksperimenterende mørklægningsgardiner til børneværelset, så kan du få dine egne print trykt på gardinstoffet – uanset om gardinerne skal være rullegardiner, lamelgardiner eller plisségardiner. Det giver en unik mulighed for at personliggøre gardinerne efter dit barns ønsker.

Få gratis personlig vejledning

Er du i tvivl om, hvilke gardiner der passer bedst til børneværelset? Så kan du få gratis besøg af gardinbussen, der vejleder og giver dig inspiration til de bedste løsninger. Du får desuden en gratis og uforpligtende opmåling af vinduerne. Finder du frem til de rette gardiner, kan de leveres på bare 2 uger.


Børnesikrede rullegardiner med mørklægning

Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 24

Fordele: kædefrit fjedertræk, skræddersyede mørklægningsgardiner, gratis farveprøver
Ulemper: mindre farveudvalg
Type: rullegardiner
Producent: Botex
Mål: min: 40 x 60cm
Pris: Fra 385 kr.

Vil du have mest muligt lys ind om dagen og mindst muligt ind om natten? Så er rullegardiner med mørklægning et rigtig godt valg. Her får du minimalt lys ind om natten, og om dagen kan de rulles helt op og skærmer derved ikke for lyset, som almindelige stofgardiner gør. Lyder det som den rette løsning for dig, så kan du få rullegardiner med mørklægning hos Dekoria, der skræddersyer gardinerne, så de passer til din vindueskarm og dermed lukker så meget lys ude som muligt.

Vælg mellem klassisk kædetræk eller smartroll

Rullegardiner kommer typisk med kædetræk, og det kan være utrygt på børneværelset. Derfor har Dekorias rullegardiner børnesikring i form af et beslag, der holder kæden sikkert på plads langs væggen. Men du kan også vælge at blive helt fri for kæden og stadig nyde godt af rullegardinets egenskaber. Med Dekorias patenterede fjedertræk ’smartroll’ justeres gardinet ved at trække i selve gardinet. Det er utrolig smart, stilrent og ikke mindst sikkert på børneværelset.

Find den helt rigtige farve

Dekorias rullegardiner med mørklægning kommer i flere forskellige naturfarvede nuancer, som er perfekte til det mere rolige børneværelse. Du kan bestille op til 10 gratis farveprøver for at finde den helt rigtige nuance.

Hvad koster de?

Prisen på rullegardinerne afhænger af målene på dit vindue. Et rullegardin på 100 x 150 cm koster fx ca. 570 kr., men har du fx brug for et mindre gardin på 40 x 60 cm kan du få det til en pris på blot 385 kr.


Foldegardiner med mørklægning til soveværelset med stemning

Mørklægningsgardiner til børn: Giv dit barn en bedre søvn 25

Fordele: godt alternativ til rullegardiner, stemningsfulde
Ulemper: kan sluge lys om dagen
Type: foldegardiner
Producent: Botex
Mål: efter dine mål
Pris: afhænger af gardinerne og størrelsen

Synes du, at rullegardiner og persienner kan blive lige lovligt kontoragtige og stemningsforladte? Foldegardiner med mørklægning er et rigtig godt alternativ, hvis du søger hygge og stemning i børneværelset. En ulempe er dog, at foldegardiner kan sluge en del lys. Får rummet ikke meget sollys, er det en bedre idé at vælge et mindre synligt gardin. Ellers er foldegardinet generelt en utrolig stemningsfuld dekoration i vindueskarmen, som tilføjer charme og personlighed.

Foldegardinerne fås i forskellige tykkelser med forskellig transparens, så de kan være mere eller mindre mørklæggende, alt efter dit ønske.

Tilpas gardinet dine ønsker og behov

Foldegardiner med mørklægning fra Botex fås med snoretræk eller kædetræk. Begge dele er nemme at bruge. Du kan desuden vælge mellem flere forskellige farver og stoftyper.

Gratis vejledning til døren

Har du brug for vejledning, inspiration eller en gratis opmåling af vindueskarmen? Så kan du bestille et besøg af Botex’ gardinbus, der kører ud med prøver på de gardiner, du er interesseret i. Det er helt gratis og uforpligtende. Gardineksperten kan desuden give dig en præcis pris for montering af gardinerne i dit hjem, så du er sikker på at både størrelse og pris på gardinerne passer.


Stofgardiner – det klassiske valg

Fordele: gratis vejledning og farveprøver, gratis og uforpligtende opmåling
Ulemper: ingen nævneværdige
Type: stofgardiner
Producent: Gardinbussen
Mål: efter dine mål
Pris: afhænger af gardinet

Stofgardiner med mørklægning er ikke bare utroligt effektive til at lukke lyset ude, men kan også skabe hygge og hulestemning i børneværelset. Stofgardiner fås i mange forskellige tykkelser, lige fra helt tynde og luftige til tykke, tunge og mørklæggende. Du kan derfor tilpasse mørklægningen dit barns ønsker. Synes dit barn, det er rart, at der er komplet mørke, eller skal der stadig slippe lidt lys igennem? Intet problem. Med stofgardiner fra Gardinbussen, får I det lige, som I ønsker.

Få hjælp til at vælge den rette farve

Stofgardiner fås i et væld af farver og mønstre. Der er her ekstra god mulighed for at gøre gardinerne til en aktiv del af børneværelsets indretning. Ingen har sagt, at gardiner behøver være kedelige. Det kan dog være svært at vælge farver på nettet – eller selv i en butik. Alt efter lysindfaldet i dit hjem og resten af møblerne, kan farverne på gardinet nemlig se forskellige ud. Derfor er den bedste løsning at booke et besøg af Gardinbussen, så du kan se farveprøverne i samspil med resten af rummet og lysindfaldet. Det er gratis og uforpligtende.

Gratis vejledning

Gardinbussens eksperter kan også vejlede dig i forhold til andre gardintyper, opsætning m.m. På den måde får du den professionelle hjælp, du kender fra butikken, men bare hjemme ved dig selv. Ønsker du et besøg af Gardinbussen, kan du kontakte dem, og så vender de tilbage inden for 24 timer.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen