De 13 bedste kugledyner til børn og voksne 2023

Har du eller dit barn svært ved at falde i søvn? Sover I uroligt om natten med mange opvågninger? Så kan en kugledyne gøre underværker. En kugledyne indeholder små kugler i stedet for dun, som stimulerer kroppen positivt og øger produktionen af søvnhormonet melatonin. Det gør kroppen afslappet, så den har lettere ved at falde i søvn.

God søvn er afgørende for, om vi er veludhvilede og kan klare dagens fysiske og mentale opgaver, og derfor kan en kugledyne være en rigtig god investering i ikke bare din søvn, men også din livskvalitet.

I denne artikel har vi samlet al den viden, du har brug for om kugledyner, så du kan begynde rejsen mod en bedre søvn og hverdag. Vi har udvalgt nogle af de bedste kugledyner på markedet lige nu, så du kan finde den kugledyne, der passer bedst til dig eller dit barn.

Vi har ikke selv testet dynerne, men researchet produkterne og deres performance, så du kan få et overblik over de bedst anmeldte kugledyner. Artiklen er opdelt i to sektioner med henholdsvis kugledyner til voksne og kugledyner til børn. Se udvalget herunder, eller læs mere om kugledynens egenskaber nederst i artiklen. 

Bedste kugledyner til voksne

Bedste kugledyner til børn

Hurtig oversigt over kugledynerne til voksne

Anew Sleep kugledyne voksen
Anew Sleep Kugledyne til voksne
Vejl. pris 1.299,- kr.
Bambuni bambus kugledyne voksen
Bambuni Kugledyne Bambus 9kg
Vejl. pris 1.449,- kr.
Bambuni bambus kugledyne voksen
Bambuni Kugledyne Bambus 7 kg
Vejl. pris 1.349,- kr.
Scandinavian Rest kugledyne voksen
Scandinavian Rest Kugledyne voksen
Vejl. pris 1.099,- kr.
Hugged kugledyne voksen
Hugged Kugledyne voksen
Vejl. pris 999,- kr.
Goodnights kugledyne voksen
Goodnights Kugledyne voksen
Vejl. pris 1.099,- kr.
Duermos kugledyne voksen
Duermos Kugledyne voksen
Vejl. pris 1.298,- kr.

Hurtig oversigt over kugledynerne til børn

Anew Sleep kugledyne barn
Anew Sleep Kugledyne til børn
Vejl. pris 999,- kr.
Bambuni bambus kugledyne barn
Bambuni Kugledyne Bambus 5kg
Vejl. pris 1.249,- kr.
Scandinavian rest tyngdedyne barn
Scandinavian Rest Kugledyne til børn
Vejl. pris 899,- kr.
Hugged kugledyne barn
Hugged Kugledyne til børn
Vejl. pris 799,- kr.
Goodnights kugledyne barn
Goodnights Kugledyne Bambus
Vejl. pris 999,- kr.
Duermo kugledyne barn
Duermo Kugledyne til børn
Vejl. pris 1.098,- kr.

Kugledyner til voksne

Ella kugledyne fra anew sleep: høj kvalitet med 101 nætters søvngaranti

Anew Sleep kugledyne voksen

Fordele: vegansk, allergivenlig, støjfri, 101 nætters fri retur, gratis levering, kan maskinvaskes ved 30 grader
Ulemper: kan ikke stryges eller renses, lidt dyr

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm
Vægt: 5, 7 eller 9 kg.
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 30 grader
Vejl. Pris: 1.299 kr.

Producent: Anew sleep er en lille, relativt nystartet virksomhed, som brænder for at give andre mennesker mere energi i hverdagen med en bedre søvn. De sætter kvalitet og kundeservice i højsædet, og det afspejles i flotte anmeldelser.

Beskrivelse

Kugledynen ”Ella” er en vegansk og allergivenlig kugledyne fra anew sleep. Dynen består af intet mindre end 7 lag, der skaber en blød komfort. Yderst er to lag 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld, hvilket vil sige, at materialet er lavet uden brug af skadelige stoffer. Mellemlaget består af polyesterfibre, som giver varme og blødhed, og det inderste lag består af støjfrie glasperler på 0,8 mm i diameter. Glasperlerne er jævnt fordelt over hele dynen, så det skaber en lige vægtfordeling.

Den allergivenlige kugledyne kan vaskes på skåneprogram ved maksimalt 30 grader. Den kan dog hverken stryges eller renses og bør hænges til tørre hurtigst muligt efter vask. Kugledynen fra anew sleep fås i 3 forskellige vægtklasser, 5 kg, 7 kg eller 9 kg, og i en størrelse på 140 x 200 cm. Prisen er den samme, uanset hvilken størrelse, du vælger.Du kan desuden tilkøbe et hvidt dynebetræk, der passer til dynen for 599 kr.

Risikofri prøveperiode

En ny dyne kræver tilvænning – og det har anew sleep taget højde for. Du får nemlig en risikofri prøveperiode på hele 101 nætter, så du kan afprøve om kugledynen er noget for dig. Det er mere end 3 gange så lang en prøveperiode end de fleste andre producenter.

Hvad siger brugerne?

”Ella kugledyne” har fået rigtig positive anmeldelser fra Kunderne, der roser anew sleep for god service og hurtig levering. Anew sleep belønnes med hele 4,9 stjerner på TrustPilot, og mange kunder fremhæver, at de hurtigt har oplevet en forbedring af deres søvnkvalitet med Ella-dynen.

Fx lyder det fra en kunde: ”Hvis du leder efter en god måde at forbedre din søvnkvalitet på, kan jeg varmt anbefale at investere i en god tyngdedyne. Den har i hvert fald forbedret min søvn og har givet mig mere ro i sindet.”


Allergivenlig kugledyne 9 kg i bambus fra Bambuni

Bambuni bambus kugledyne voksen

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm (fås også i en model på 140×220)
Vægt: 9 kg (fås også i en model på 5 kg og 7 kg)
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.449 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover kugledyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Kugledyne fra Bambuni er både allergivenlig, åndbar og antistatisk. Den er nemlig lavet i 100 % økologisk bambus, som er fyldt med gode egenskaber. Bambus er temperaturregulerende, ligesom bl.a. silke, men i modsætning til sin dyre materialesøster er det et billigere materiale, og du får derfor rigtig meget for pengene. Bambunis kugledyne er især en fordel, hvis du i forvejen har tendens til at have det varmt om natten. En tyngdedyne er nemlig tungere end en normal dyne, og du kan altså ikke lige så let smide den af som en almindelig dyne, hvis du får det varmt. Derfor er det åndbare bambusstof en fordel, fordi det regulerer temperaturen automatisk, alt efter om du har det varmt eller koldt. Bambunis kugledyner kommer i tre forskellige vægtklasser på 9 kg, 5 kg og 7 kg, der egner sig til personer, der vejer hhv. 80 kg, 25-55 kg og 55-80 kg.

Rens og pleje af dynen

Bambuni anbefaler, at du sender din kugledyne til rens 1-2 gange årligt. Vask anbefales ikke, men vælger du alligevel at gøre det, bør det foregå på skåneprogram ved 30 grader. Undgå skyllemiddel og tørretumbler. Vær desuden opmærksom på, at garantien frafalder, hvis du vasker dynen, da det går mod Bambunis anbefalinger.

365 dages fortrydelsesret

Bambuni tilbyder 365 dages fortrydelsesret fra den dag, du modtager din kugledyne. Fortryder du købet, skal du give Bambuni besked inden 365 dage og derefter selv sende pakken retur inden 14 dage. Pakken skal være ubeskadiget, for at du kan få det fulde købsbeløb tilbage. Send den derfor tilbage i original emballage, inden den har været i brug. Der er altså ingen egentlig søvngaranti på Bambunis tyngdedyne, som man ser ved andre forhandlere. Det er nok en af de største ulemper ved Bambuni, og vil du have friheden til at afprøve, om en kugledyne er noget for dig, inden du binder dig til købet, kan du overveje at vælge en anden forhandler med en mere lempelig returpolitik.

Stor ros blandt kunderne

Bambuni har i skrivende stund hele 4,8 ud af 5 stjerner på TrustPilot baseret på mere end 5.000 anmeldelser. Hermed kan man roligt sige, at Bambuni blandt sine kunder er en pålidelig virksomhed med produkter af høj kvalitet. De fleste anmeldelser angår ganske vist Bambunis generelle varesortiment i bambus, som får stor ros, og kun få omhandler deres kugledyner. Der er dog generelt stor begejstring blandt kunderne, og ingen grund til at tro, at denne ikke også skulle gælde deres kugledyner. Det bekræfter enkelte anmeldelser af kugledynerne også. Fx skriver en kunde: ”Super lækker kvalitet og en god købsoplevelse hos Bambuni, den absolut bedste dyne køb jeg nogensinde har lavet.”


Allergivenlig kugledyne på 7 kg i bambus fra Bambuni

Bambuni bambus kugledyne voksen

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm (fås også i en model på 140×220)
Vægt: 7 kg (fås også i en model på 5 kg og 9 kg)
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.349 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover tyngdedyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Denne kugledyne fra Bambuni er en 7-kgs dyne i økologisk bambus, der passer til folk med en vægt på 55-80 kg. Søger du en anden vægtklasse, findes Bambunis tyngdedyne også i en 5-kgs model til folk på 25-55 kg og en 9-kgs dyne til folk på over 80 kg. Bambusstoffet gør dynen temperaturregulerende, åndbar og antibakteriel, og så er dynen OEKO-TEX-certificeret, hvilket betyder, at den er produceret uden brug af skadelige stoffer. Har du en sart hud, eller vil du blot være sikker på, at din dyne er sund at sove med, er Bambuni altså et rigtig godt valg. Både inderforet, yderforet og noget af fyldet er lavet af bambus. Derudover er dynen fyldt med glasgranulater, der er indsyet i lommer jævnt fordelt over hele dynen.

Omstændig returpolitik, men 365 dages fortrydelsesret

Bambuni tilbyder en utrolig lang fortrydelsesret på et helt år fra du modtager pakken. Fortryder du dit køb inden for denne frist, skal du melde det til Bambuni og derefter selv betale for at returnere pakken. Din vare skal være ubeskadiget og leveres tilbage i original emballage, hvis du skal have det fulde beløb retur. Er det ikke tilfældet, modregner Bambuni værditabet i de penge, du kan få tilbage. Det er nok den største ulempe ved at vælge Bambuni, for du skal være relativt sikker på, at du vil beholde kugledynen for ikke at miste penge. Til sammenligning har andre forhandlere af kugledyner fx ’søvngaranti’ på mellem 14-99 dage, hvor du kan sende dynen tilbage uden særlig risiko.

Eksperter i bambusmaterialer

Bambuni har 4,7 stjerner ud af 5 på TrustPilot baseret på mere end 5.000 anmeldelser. Man kan derfor roligt sige, at Bambuni har udmærket sig positivt blandt forhandlerne af bambustekstiler. Den positive respons gælder også deres dyner, som fremhæves for at være af lækker kvalitet. En ulempe er dog, at dynerne ikke kan vaskes, men skal renses, og at deres returpolitik ikke er så ligetil som andre forhandlere af kugledyner.


Scandinavian kugledyne: allergivenlig kugledyne i bambus

Scandinavian Rest kugledyne voksen

Fordele: kan maskinvaskes ved høje temperaturer, antibakteriel, antistatisk og allergivenlig, temperaturregulerende, 30 dages søvngaranti, kan vaskes ved høje grader
Ulemper: nogle anmeldelser påpeger, at dynen kan være hhv. for kold/varm

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200/220 cm
Vægt: 5, 7 eller 9 kg.
Materiale: bambus
Vaskbar: ja, ved max 60 grader
Vejl. Pris: 1.099 kr.

Producent: Scandinavian Rest har produceret dyner i mere end 10 år. Alle deres produkter er OEKO-TEX-certificerede materialer, og de bestræber sig derved på en høj grad af allergivenlighed og kvalitet.

Beskrivelse

Scandinavians kugledyne er en 7-lagsdyne designet til at give dig den bedst mulige søvn. Yderlaget består af temperaturregulerende bambusstof, som regulerer din temperatur både i sommerens varme og kolde vinternætter. Derudover indeholder dynen OEKO-TEX-certificerede bomuldslag og åndbart polyester, der gør dynen ekstra holdbar. Inderst finder du et lag miljøvenlige glaskugler af naturligt kiselsand, som er syet ind i lommer jævnt fordelt over hele dynen. Kugledynen til voksne kommer i 3 forskellige vægtklasser på hhv. 5, 6 eller 9 kg, og to forskellige størrelser, men det er også muligt at vælge en kugledyne til børn.

Du kan desuden tilkøbe et dynebetræk for kun 299 kr. Det er billigt sammenlignet med andre steder, hvor det speciallavede dynebetræk let kan koste det dobbelte.

30 dages søvngaranti

Som rigtig mange andre, tilbyder Scandinavian Rest også 30 dages søvngaranti, hvilket vil sige, at du kan returnere din dyne og få pengene tilbage, hvis du stadig ikke er tilfreds med din dyne inden 30 dage. Overvejer du en tyngdedyne, men er usikker på, hvordan du vil trives med den? Så kan du uden risiko springe ud i det og afprøve den i 30 dage.

Hvad siger kunderne?

Scandinavian Rest får 4,4 ud af 5 stjerner baseret på 743 anmeldelser på TrustPilot og får generelt rigtig mange rosende ord med på vejen. Langt størstedelen roser ”Scandinavian kugledyne” for at være ”fantastisk”, ”ekstremt god” og af ”høj kvalitet”. Nogle påpeger, at dynen er for varm, mens andre fryser – det er kort sagt en individuel sag, men noget man kan være opmærksom på, hvis man har tendens til kulde eller hedeture. Der er samlet set utrolig positiv feedback på både firmaet og dynen. Selv dem, der erkender, at kugledynerne ikke var noget for dem, skriver: ”Kvaliteten af materialerne og udførslen af dynen kan der dog ikke sige[s] noget negativ[t] om.”


Hugged kugledyne: en dyne, der føles som et kram

Hugged kugledyne voksen

Fordele: flere forskellige størrelser, 7 lag, OEKO-TEX-certificeret bomuld, transporttaske medfølger, vaskbar ved 40 grader
Ulemper: kan kræve tilkøb af speciallavet dynebetræk for at undgå, at dynen rutsjer rundt i betrækket

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200/220 cm
Vægt: 5, 7, 9 eller 11 kg (passer til personer fra 36 kg til over 100 kg)
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 40 grader
Vejl. Pris: 999 kr.

Producent: Hugged er en aalborgensisk virksomhed med ”passion for søvnfremmende medicinsk udstyr”. Foruden kugledyner til børn og voksne producerer de også sengetøj i bambus og silke – med forkærlighed for kvalitetsmaterialer, der er åndbare og allergivenlige.

Beskrivelse

Kugledynen fra Hugged er en hvid 7-lagsdyne med fyld af glasgranulater (meget små glaskugler), der er omgivet af et tyndt polyesterlag og derefter et OEKO-TEX-certificeret bomuldslag, som sikrer en lækker og blød fornemmelse. Glasgranulaterne er fordelt jævnt over hele dynen i små lommer, som sikrer, at tyngden forbliver ligeligt fordelt. Selvom fyldet er af glas, hverken mærker eller hører man kuglerne på grund af de mange lag. Som navnet ”Hugged” (”krammet”) vidner om, smyger dynen sig trygt om din krop – særligt hvis du vælger at tilkøbe det speciallavede dynebetræk. Dette har nemlig snore, der holder dynen på plads i betrækket, så den ikke rutsjer rundt. Det er dog også en fordel, at man sagtens kan bruge sit gamle betræk, hvis man ikke ønsker at investere i nyt.

Tag dynen med på rejsen

Som en lille ekstra gave medfølger der en gratis bomuldstaske til at transportere kugledynen i. På den måde kan du tage den med dig i sommerhus, på ferie eller lignende, så den bedst mulige søvn aldrig er langt væk.

Vaskbar ved 40 grader

Dynen kan vaskes ved 40 grader, hvilket sikrer en god hygiejne. Den skal herefter hænges til tørre, og det anbefales desuden at bruge lav centrifugering for at skåne dynen mest muligt. Du skal dog ikke være bange for, at kuglerne falder ud. De mange lag gør det umuligt for kuglerne at slippe ud gennem dynen – selvfølgelig så længe den behandles efter anvisningerne.

Tilfredshedsgaranti

Prisen på dynen varierer fra 999 kr. til 1.299 kr., alt efter om du har brug for en på 5 kg eller 11 kg. Det er mange penge, men måske giver det lidt ro på, at Hugged tilbyder 30 dages tilfredshedsgaranti. På den måde kan din krop nå at vænne sig til kugledynen – og hvis ikke, kan du få pengene tilbage. Du skal dog være opmærksom på, at dynen opfylder Huggeds returneringsbetingelser, hvilket indebærer, at dynen skal være i samme stand, som da du modtog den, og at den ikke har brugsspor eller spor af parfume, pels eller røg. Du skal desuden betale 49 kr. for en returneringslabel. Til gengæld er der gratis fragt, når du køber dynen.

Stor ros hos kunderne

Hugged klarer sig utrolig flot hos kunderne. De får 4,6 stjerner baseret på 149 anmeldelser og kunderne melder om en dybere søvn og lækker kvalitet. Dog nævner nogen, at dynen har tendens til at rutsje rundt i sengetøjet – dette kan dog afhjælpes, hvis man køber Huggeds eget sengetøj, hvor dynen kan fæstnes. Flere brugere melder også om, at man kan blive overrasket over tyngden, og at man lige skal vænne sig til den. En bruger skriver desuden, at dynen kan være lidt kold. Dette kan variere alt efter ens præferencer. Fryser man med sin tyngdedyne, kan man bruge en almindelig dundyne sammen med den for at få det bedste af begge verdener.


Goodnights kugledyne til voksne i 100 % bambus

Goodnights kugledyne voksen

Fordele: 30 dages tilfredshedsgaranti, blødt og åndbart bambusmateriale, støjfri, udviklet efter miljøvenlige standarder
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 5, 7 eller 9 kg.
Materiale: bambus, kuglefyld
Vaskbar: ja, ved max 30 grader
Vejl. Pris: 1.099 kr.

Producent: Den lille danske virksomhed Goodnights arbejder målrettet og ambitiøst for at bidrage til søvnfremmende produkter, der både er miljøvenlige og af høj kvalitet. De leverer hurtigt og producerer både kugledyner til børn og voksne.

Beskrivelse

Kugledynen fra Goodnights er i 100 % bambus og lavet med både kvalitets- og miljøbevidsthed. Dynen fås i tre forskellige størrelser fra 5-9 kg, og prisen er uafhængig af størrelsen. Leder du efter en kugledyne til dit barn, producerer Goodnights også en børnedyne på 3 kg. Dynen er vaskbar ved 30 grader, men skal vaskes for sig selv. Kugledynen er udviklet i samarbejde med en række søvneksperter som en reaktion på, at mange eksisterende kugledyner var enten for varme eller syntetiske. Goodnights kugledyne er derfor udviklet med særligt fokus på miljøvenlige standarder og økologiske og åndbare materialer – deraf valget af bambus.

Hurtig levering og 30 dages søvngaranti

Goodnights leverer inden for 3 dage, så du hurtigt kan få glæde af din kugledyne. Da kroppen ofte skal bruge nogle uger på at vænne sig til dynen, har du 30 dages returret, så du kan få pengene tilbage, hvis kugledynen alligevel ikke er noget for dig. Det gør det lidt nemmere at springe ud i.

Positiv modtagelse hos brugerne

Goodnights har endnu ikke så mange anmeldelser, men de klarer sig allerede flot. Med 4,6 stjerner ud af 5 baseret på 27 anmeldelser, ligger de godt på TrustPilot. Anmeldelserne indeholder stor ros og mange er særligt begejstrede for bambusmaterialet, der er åndbart og lækkert at sove med – på trods af dynens vægt. Dynen roses også for at virke efter hensigten og skabe en markant bedre søvn end almindelige dyner – ikke kun for voksne, men også for børn. En mor til et barn med særlige behov, beskriver fx, hvordan drengens søvn er blevet dybere og med meget færre opvågninger.


Duermo kugledyne med medfølgende rejsetaske

Duermo kugledyne voksen
YouTube video

Fordele: prisgaranti, mange vægtklasser, hurtig levering, gratis rejsetaske
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader, kort tilfredshedsgaranti sammenlignet med andre producenter

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 eller 140 x 200 cm
Vægt: 2, 4, 7, 8 eller 9 kg.
Materiale: 100 % bomuld, glaskugler
Vaskbar: ja, ved maks 30 grader
Vejl. Pris: 1.298 kr.

Producent: Den danske virksomhed Duermo har siden 2019 produceret søvnudstyr med henblik på at hjælpe andre mennesker, der lider af urolig søvn som følge af tankemylder eller en stresset hverdag. Mental sundhed, kvalitet og kundetilfredshed er nøgleord i deres praksis. De holder til i Aalborg og tilbyder personlig rådgivning om deres produkter alle hverdage.

Beskrivelse

Kugledynen fra Duermo fås i hele 5 forskellige vægtklasser, så stort set alle kan finde en dyne, der passer. Dynerne varierer i størrelse fra en børnedyne på 2 kg i målene 100 x 140 cm til voksendyner på 140 x 200 cm op til 9 kg. Alle dyner er produceret i 100 % bomuldsstof med fyld af bittesmå glaskugler, som fordeler sig ligeligt for at skabe den optimale stimulering af kroppen. Duermo tilbyder dag-til-dag-levering og giver desuden en gratis rejsepose med i købet, så du kan tage kugledynen med dig og sove lige så godt som derhjemme – uanset hvor du er. Der er også mulighed for tilkøb af allergivenlige betræk i grå nuancer.

Prisgaranti og personlig rådgivning

Duermo går meget op i deres kunders tilfredshed. De tilbyder derfor personlig rådgivning, prisgaranti og 14 dages returret. Er du ikke tilfreds med din kugledyne, kan du altså sende den tilbage eller ombytte dynen, fx til en anden vægt, hvis du opdager, at den, du har købt, enten er for tung eller for let til dine præferencer. Er du i tvivl om, hvilken dyne, der passer bedst til dig, så kan du kontakte Duermo alle hverdage mellem 9 og 17, hvor de sidder klar til at rådgive dig. Sidst men ikke mindst, matcher Duermo prisen, hvis du finder produktet billigere et andet sted.

Flot score på TrustPilot

Duermo klarer sig rigtig flot på TrustPilot med 4,5 stjerner ud af 5 baseret på 138 anmeldelser. Mange roser en hurtig levering og beretter om rigtig gode resultater af dynen – både hos børn og voksne. En kunde fortæller fx, at hendes barnebarn med ADHD falder markant hurtigere i søvn med kugledynen. Nogle beretter, at dynen kan klumpe lidt, men langt de fleste er positive over for resultatet.


Kugledyner til børn

Allergivenlig ”Ella kugledyne” til børn fra anew sleep

Ella kugledyne barn

Fordele: 101 nætters søvngaranti, gratis og hurtig levering, allergivenlig, OEKO-TEX-certificeret bomuld, støjfri, vegansk,
Ulemper: kan ikke tørretumbles, stryges eller renses

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 cm
Vægt: 2 eller 3 kg
Materiale: OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyester, glasperler
Vaskbar: ja, ved maks. 30 grader
Vejl. Pris: fra 999 kr.

Producent: Anew sleep er en lille relativt nystartet virksomhed, som brænder for at giver andre mennesker mere energi i hverdagen med en bedre søvn. De sætter kvalitet og kundeservice i højsædet, og det afspejles i flotte anmeldelser.

Beskrivelse

”Ella kugledyne” til børn fra anew sleep er ligesom voksenmodellen en kugledyne af rigtig god kvalitet. Med sine 7 lag er du sikret en lækker, blød og varm kugledyne med den helt rigtige tyngde til at skabe ro i kroppen – selv for de mindste. Dynen kommer i to udgaver på hhv. 2 og 3 kg, så dit barn kan få samme glæde af kugledynens kvaliteter, som voksne. Kugledynen er vegansk og består af to lag 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld, to lag polyesterfibre og et inderste lag af små støjfrie glasperler på 0,8 mm, jævnt fordelt i hele dynen.

Betræk med smart sløjfesystem

Ligesom med anew sleeps kugledyne til voksne er det også her muligt at tilkøbe et hvidt dynebetræk af økologisk bomuld, der passer til dynen. Betrækket indeholder både pude- og dynebetræk og koster 499 kr. Det er lavet med et sløjfesystem, der gør det muligt at binde dynen fast til betrækket, så dynen ikke rutsjer rundt. På den måde får du maksimal komfort ud af kugledynen.

Hurtig levering og 101 nætters søvngaranti

Anew sleep udmærker sig i høj grad på markedet ved ikke bare deres kvalitet og hurtige levering på 1-2 dage, men især deres 101 nætters søvngaranti. Det er mere end tre gange så lang en garanti som ved andre forhandlere af kugledyner. Garantien betyder, at dit barn kan afprøve dynen risikofrit i hele 101 nætter. Er dynen ikke et match, kan I sende den tilbage eller ombytte den til en anden model, fx en anden vægt. Det kan tage tid at vænne sig til en kugledyne, hvis man har været vant til at sove med en almindelig dundyne. Derfor er anew sleeps udvalg et rigtig godt bud, hvis dit barn skal prøve det af først.

Hvad siger brugerne?

Anew sleep har i skrivende stund flotte 4,9 stjerner på TrustPilot baseret på 135 anmeldelser. Man kan derfor roligt sige, at de er nogle af de bedste forhandlere af kugledyner på markedet lige nu. Flere kunder beretter om stor succes med kugledynerne, der har hjulpet deres børn med at falde hurtigere til ro og sove bedre og dybere om natten.


Bambunis kugledyne i åndbar bambus til børn

Bambuni bambus kugledyne barn

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm
Vægt: 5 kg
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.249 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover tyngdedyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Kugledynen fra Bambuni på 5 kg egner sig til større børn (eller mindre voksne). Med sit materiale i bambus er den både åndbar, antibakteriel, svedtransporterende og temperaturregulerende. Den er dermed ikke kun behagelig at sove med uanset årstiden, men bidrager også til et sundt sovemiljø. Indeni det bløde bambus er dynen fyldt med glasgranulat, som ligger jævnt fordelt i små lommer, så vægten er ligeligt fordelt.
Bambunis kugledyne er med sin størrelse på 140×200 cm uden tvivl større end almindelige børnedyner, og den egner sig derfor bedst til større børn eller teenagere.

365 dages tilfredshedsgaranti

Bambuni tilbyder et helt års tilfredshedsgaranti, fra du modtager pakken. Det er utrolig meget sammenlignet med andre forhandlere, der typisk tilbyder 14-30 dage. Vælger du at returnere din tyngdedyne fra Bambuni skal du selv betale for returen, og du skal desuden melde fortrydelsen af købet til Bambuni inden for de 365 dage inden du sender tilbage. Dynen skal desuden være ubeskadiget og helst i original emballage, hvis du skal gøre nogen forhåbninger om at få det fulde beløb tilbage.

Topscorer på TrustPilot

Med over 5.000 anmeldelser og en score på 4,8 ud af 5 er der ingen tvivl om Bambunis kvalitet og ekspertise inden for handel af bambustekstiler. Selvom mange anmeldelser handler om andre bambusprodukter end Bambunis kugledyner, vidner det alligevel positivt om virksomheden generelt. Deres dyner beskrives også som af rigtig god kvalitet. Den største kritik er, at dynerne ikke kan vaskes, men skal renses, og at Bambuni har en mere streng returpolitik end andre forhandlere.


Scandinavian kugledyne: Allergivenlig dyne i bambus til børn

Scandinavian Rest kugledyne barn

Fordele: kan maskinvaskes ved høje temperaturer, antibakteriel, antistatisk og allergivenlig, temperaturregulerende, 30 dages søvngaranti, kan vaskes ved høje grader
Ulemper: ingen nævneværdige

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 2 kg eller 3 kg
Materiale: bambus
Vaskbar: ja, ved max 60 grader
Vejl. Pris: fra 899 kr.

Producent: Scandinavian Rest har produceret dyner i mere end 10 år. Alle deres produkter er af OEKO-TEX-certificerede materialer, og de bestræber sig derved på en høj grad af allergivenlighed og kvalitet.

Beskrivelse

Kugledynen fra Scandinavian Rest er slidstærk, åndbar og allergivenlig. Dynen er nemlig lavet af bambus, som er temperaturregulerende og antibakterielt. Det betyder, at dit barn kan sove trygt med dynen hele året uden at være hverken for varm eller for kold. En klar fordel ved Scandinavian kugledynen til børn sammenlignet med andre kugledyner er, at den kan vaskes ved høje grader. Scandinavian kugledyne til børn tåler helt op til 60 grader i vaskemaskinen – hvilket er en stor fordel med tanke på, hvad en barnedyne kan blive udsat for. Maskinvasken gør det muligt for dig at holde dynen ren for det værste – og ellers klarer det allergivenlige og antibakterielle materiale resten.

Ønsker du endnu mere kvalitet for pengene, er det muligt at tilkøbe et dynebetræk, der passer til kugledynen, for kun 249 kr. Det er en del lavere, end hvad tilkøb af dynebetræk koster andre steder, og kan derfor godt betale sig, da det speciallavede dynebetræk øger komforten af din dyne sammenlignet med almindelige betræk.

30 dages tilfredshedsgaranti

Scandinavian Rest tilbyder 30 dages tilfredshedsgaranti, hvilket vil sige, at du kan levere dynen tilbage inden for 30 dage, hvis den alligevel ikke passer godt til dit barn. På den måde er det lidt nemmere at springe ud i køb af kugledyne – særligt til dit barn, idet det kan kræve lidt tilvænning at vænne sig til tyngden. Når først dit barn har vænnet sig til det, vil det dog med al sandsynlighed opleve en mere rolig og afslappende søvn takket være kugledynens stimulerende egenskaber.

Topscorer på TrustPilot

Med 4,3 stjerner baseret på hele 756 anmeldelser har Scandinavian Rest et omdømme, der er værd at være stolt af. Kunderne fremhæver særligt den gode kvalitet og ”super service”.


Hugged kugledyne til dit barn

Hugged kugledyne barn

Fordele: flere forskellige størrelser, 7 lag, OEKO-TEX-certificeret bomuld, transporttaske medfølger, vaskbar ved 40 grader
Ulemper: kan kræve tilkøb af speciallavet dynebetræk for at undgå, at dynen rutsjer rundt i betrækket, retur med forbehold

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140cm
Vægt: 2 kg eller 3 kg (Passer til en kropsvægt på 16-25kg)
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 40 grader
Vejl. Pris: fra 799 kr.

Producent: Hugged er en aalborgensisk virksomhed med ”passion for søvnfremmende medicinsk udstyr”. Foruden tyngdedyner til børn og voksne producerer de også sengetøj i bambus og silke – med forkærlighed for kvalitetsmaterialer, der er åndbare og allergivenlige.

Beskrivelse

Kugledynen fra Hugged til børn er netop lavet med henblik på at gengive følelsen af et kram. Kugledynen består af 7 lag, der tilsammen gør den både varm og blød og ikke mindst tung, så den både føles rar og stimulerer nervesystemet til at slappe af. Yderst er to lag OEKO-TEX-certificeret bomuld efterfuldt af polyesterlag og selvfølgelig de små glaskugler, der er karakteristisk for alle kugledyner. Det resulterer i en tryg og omsluttet fornemmelse, når dit barn ligger under dynen, som stimulerer nervesystemet og får det til at slappe af. Huggeds kugledyne kan vaskes ved maksimalt 40 grader og er lidt billigere end andre tilsvarende kugledyner. Leder du efter god kvalitet, men ønsker samtidig at spare lidt på dynen til et barn i voksealderen, kan Hugged altså være et godt bud.

30 dages tilfredshedsgaranti – men stram returneringspolitik

Hugged tilbyder 30 dages tilfredshedsgaranti, men har en lidt mere omstændig returneringspolitik. Falder dynen ikke i dit barns smag, skal du fx betale 49 kr. for en returneringslabel – og det er såfremt dynen lever op til tilbageleveringsbetingelserne. Dynen må fx ikke have været i nærheden af dyr, ligesom den ikke må være beskadiget eller brugt uden dynebetræk m.m. Er du meget i tvivl om en kugledyne vil være noget for dit barn, kan det derfor være en idé at vælge en forhandler, som har en mere afslappet returneringspolitik. Til gengæld er der gratis fragt på dynen og hurtig levering på kun 1-2 dage.

Kunderne er begejstrede

Hugged får 4,6 stjerner på TrustPilot baseret på 149 anmeldelser, og kunderne bedømmer generelt kugledynen til børn med rosende ord for at være rigtig effektive til både børn og voksne. Enkelte brugere er dog utilfredse med, at retur ikke er gratis. 


Goodnights kugledyne i bambusstof til børn

Goodnights kugledyne barn

Fordele: 30 dages tilfredshedsgaranti, blødt og åndbart bambusmateriale, støjfri, udviklet efter miljøvenlige standarder
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 3 kg.
Materiale: 100 %bambusstof, kuglefyld
Vaskbar: ja, ved max 30 grader
Vejl. Pris: 999 kr.

Producent: Den lille danske virksomhed Goodnights arbejder målrettet og ambitiøst for at bidrage til søvnfremmende produkter, der både er miljøvenlige og af høj kvalitet. De leverer hurtigt og producerer både kugledyner til børn og voksne.

Beskrivelse

Goodnights kugledyne til børn mindsker stress, angst og forbedrer dit barns søvn. Dynen er lavet i bambusstof med fyld af små kugler, der stimulerer nervesystemet ved at sænke produktionen af stresshormonet og øge produktionen af søvnhormonet melatonin og lykkehormonet serotonin. Det giver en beroligende fornemmelse, der er særligt gavnligt for børn, der har svært ved at falde i søvn eller fx har ADHD. Dynen kan vaskes ved 30 grader, og det anbefales, at den vaskes separat.

Stor succes hos børn med særlige behov

Goodnights har ikke mange anmeldelser på TrustPilot, men klarer sig rigtig flot med 4,6 stjerner baseret på 27 anmeldelser. Juniordynen fra Goodnights har fået utroligt positiv feedback blandt forældre til børn med særlige behov. Dynerne er også blevet brugt på skoler til børn med særlige behov, hvor underviserne bl.a. beretter om: ”en øjeblikkelig ro i kroppen så der kan frigives energi til at fokusere på det faglige.” At dynen har haft stor succes blandt børn med særlige behov, betyder dog ikke, at børn uden særlige behov ikke også kan have stor glæde af dynens beroligende effekt. Juniordynen kan nemlig gavne alle børn, der har svært ved at falde til ro eller sover uroligt om natten.

Hurtig levering

Kugledynen fra Goodnights til børn kan leveres inden for bare 1-3 dage. På den måde kan dit barn hurtigt få glæde af dynen. Skulle du og dit barn ombestemme jer, kan dynen returneres inden for 30 dage. Det anbefales dog, at man giver kroppen lidt tid til at vænne sig til dynen.


Duermo kugledyne til børn

Duermo kugledyne barn
YouTube video

Fordele: prisgaranti, har også dyner til små børn
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader, kort tilfredshedsgaranti sammenlignet med andre producenter, dyr

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 cm eller 140 x 200 cm
Vægt: 2 kg, 3 kg, 5 kg
Materiale: 100 % bomuld, glaskugler
Vaskbar: ikke oplyst
Vejl. Pris: 1.098 kr.

Producent: Den danske virksomhed Duermo har siden 2019 produceret søvnudstyr med henblik på at hjælpe andre mennesker, der lider af urolig søvn som følge af tankemylder eller en stresset hverdag. Mental sundhed, kvalitet og kundetilfredshed er nøgleord i deres praksis. De holder til i Aalborg og tilbyder personlig rådgivning om deres produkter alle hverdage.

Beskrivelse

Kugledynerne til børn fra Duermo er lavet i slidstærkt bomuld og med antibakterielle glaskugler, så dynen både er sikker at bruge og holder længe. Glaskuglerne er jævnt fordelt i små lommer over hele dynen, så vægten er ligeligt fordelt. Du kan desuden tilkøbe et betræk til kugledynen for 299 kr., som især kan være gavnligt i de koldere måneder. Derudover medfølger en vandtæt rejsepose, så dit barn kan få dynen med, når I er på tur, på ferie, eller når barnet skal overnatte andre steder.

Kugledyner til de helt små

Duermo udbyder to dyner i forskellige vægtklasser til børn. Deres letteste dyne vejer 2 kg, hvilket gør deres dyner særligt velegnede til mindre børn (vær dog opmærksom på, at dit barn skal kunne løfte dynen). Derudover kan du få en juniordyne på 3 eller 5 kg. De anbefaler, at du vælger en vægtdyne til dit barn, der vejer ca. 10 % af barnets vægt. Leder du efter tungere dyner, kan du med fordel se deres udvalg af dyner til større børn eller voksne.

Hurtig og gratis levering

Duermo tilbyder gratis fragt ved køb over 398 kr., og de leverer dag til dag. Det betyder, at du kan få leveret din kugledyne kvit og frit – og meget hurtigt. Derudover har de prisgaranti, hvilket betyder, at de matcher prisen, hvis du finder dynen billigere et andet sted. Skulle du ikke være tilfreds med dynen, kan du levere den tilbage inden for 14 dage. De dækker dog ikke returomkostningerne. Dette er nok den største ulempe ved Duermos kugledyne til børn. Det kan nemlig tage lidt tid for kroppen at vænne sig til en kugledyne, og derfor er 14 dage lige i den korte ende – særligt sammenlignet med andre producenter, der ofte tilbyder 30 dages garanti.


FAQ – Værd at vide om kugledyner

Hvad er en kugledyne, og hvordan virker den?

En kugledyne adskiller sig fra normale dyner ved at være fyldt med plastik- eller glaskugler i stedet for klassisk dun- og fiberfyld. Ofte er kuglefyldet dog kombineret med andre lag, der giver varme og yderligere komfort. Kuglerne gør dynen tungere end almindelige dyner og skaber berøringsstimuli, der afstresser kroppen og bidrager til en dybere og mere rolig søvn. Kuglerne er støjfrie og nøje indsyet i forskellige områder af dynen, så de larmer ikke, når du bevæger dig. Med en kugledyne vil du ligge mere roligt, fordi dynens vægt og stimuli beroliger kroppen og modvirker, at du vender dig rastløst i løbet af natten.

Tidligere blev kugledyner primært brugt til børn med ADHD eller autisme, som har problemer med at sortere i deres indtryk og derfor oplever en højere grad af stress i kroppen og et større behov for at blive beroliget for at kunne sove. I dag har man dog indset, at kugledynens beroligende egenskaber kan være gavnlige for alle børn og voksne, der har svært ved at falde til ro eller blot ønsker at sove bedre. Derfor udbyder markedet i dag kugledyner til alle børn og voksne, ligesom man også typisk kan støde på kugledyner i forbindelse med wellness.

Hvordan kan en kugledyne hjælpe med at reducere angst og forbedre søvnkvaliteten?

En kugledyne stimulerer kroppens sanseapparat ved at lægge sig tungt og tæt ind til kroppen og yde et let pres. Det kaldes ”dybdepresstimulering”, som er en metode til at lindre nervesystemet og mildne angst- og stresssymptomer. Denne form for stimulering reducerer nemlig stresshormonet kortisol og øger kroppens niveauer af dopamin og serotonin, som er kroppens lykkestoffer i hjernen. Det er faktisk den samme form for stimulering, du oplever ved kram eller massage, eller som babyer oplever ved at blive svøbt. Dybdepresstimuleringen øger desuden produktionen af søvnhormonet melatonin, som er det stof i hjernen, der gør kroppen søvnig. Samlet set gør kugledynens pres altså, at kroppen føler sig tryggere, mere afslappet og søvnig, så man derved har lettere ved at falde i en dyb søvn, der varer hele natten.

”Kugledyne”, ”tyngdedyne” eller ”vægtdyne”

En ”kugledyne” kaldes til tider også en ”tyngdedyne” eller en ”vægtdyne”. Alle tre typer er karakteriseret ved at være tungere end almindelige dyner og har derfor samme beroligende funktion, men hvor en tyngdedyne yder et konstant pres, er kuglerne i kugledynen med til at skabe en varierende berøring, så sanserne påvirkes forskelligt. Du bør dog være opmærksom på, at mange forhandlere ikke skelner mellem betegnelserne og typisk bruger alle tre om kugledynen.

Hvilken kugledyne skal du vælge, og hvilken vægt skal den have?

Kugledyner kommer i flere forskellige udgaver. Nogle har både et indre og et ydre lag, som kan skilles ad og vaskes, mens andre er hele. En tredje type er fleksibel i størrelsen, idet den kan gøres større ved at hægte ekstra længde på. Det er især en fordel, hvis du leder efter en kugledyne til et barn i voksealderen. Langt de fleste kugledyner kommer dog i ét stykke. Ofte er kuglefyldet kombineret med lag af bomuld og fiberfyld for at øge komfort og give varme til dynen. Mange kugledyner består fx af et bomuldslag yderst, et midterlag af polyester og med kuglefyld inderst. Du kan desuden tilføje et ekstra lag i form af et dynebetræk, som vil gøre dynen varmere. Her kan det være en god idé at tilkøbe forhandlernes speciallavede dynebetræk, hvor dynen bindes fast til betrækket, idet kugledyner på grund af deres vægt, kan have tendens til rutsje rundt i almindelige dynebetræk.

En kugledyne skal føles tungere end en normal dyne, men det er samtidig vigtigt at vælge en kugledyne, der ikke er for tung. En tommelfingerregel er at vælge en dyne, der vejer ca. 10 % af ens kropsvægt. En person på 80 kg skal derfor vælge en dyne på ca. 8 kg, mens én på 50 kg bør vælge én på ca. 5 kg. Det vigtigste er, at man selv kan løfte dynen, og derfor anbefales det, at kugledyner ikke bruges til børn under 2 år eller til børn, der vejer mindre end 20-25 kg.
 
Det kan være en tilvænningssag at sove med kugledyne, fordi den er tungere og slutter tættere til kroppen. De første par nætter kan man derfor opleve, at kroppen forsøger at smide dynen af sig, indtil den har vænnet sig til tyngden. De fleste forhandlere har heldigvis en relativt lang tilfredshedsgaranti, som gør, at du kan afprøve dynen og sende den tilbage igen, hvis den alligevel ikke fungerer for dig.

Hvad koster en kugledyne?

Kugledyner varierer i materialer og kvalitet og derfor også i pris. I denne artikel koster kugledyner til voksne typisk mellem 1.000 og 1.300 kr., men der findes også kugledyner, der når op i en pris af lidt under 2.000 kr. Kugledyner til børn er heller ikke billige og koster her typisk omkring 1.000 kr. eller lidt under/over.

Hvor længe må man ligge med en kugledyne?

Du kan være helt tryg ved at sove med en kugledyne. Der er nemlig ikke umiddelbart nogen øvre grænse for, hvor længe du bør ligge under en kugledyne. Om du står op efter 8 timer eller snoozer i weekenden, er derfor helt op til dig.

Hvordan er temperaturen med en kugledyne?

Da en kugledyne ikke indeholder dun i samme grad som en almindelig dyne, kan den for nogle synes kold at sove med. Det er dog meget individuelt fra person til person, hvor varmt/koldt, man har det om natten. Har du tendens til at fryse, og oplever du, at det er for koldt med en kugledyne, kan du bruge din almindelige dyne eller et tæppe som supplement. Mange oplever også, at lidt ekstra nattøj hjælper. Har du det omvendt meget varmt, når du sover, er det vigtigt, at du har et åndbart sengetøj, fordi dynen er tungere end en normal dyne, og derfor ikke lige så let at løfte af og på om natten (hvilket netop er meningen). Har du det for varmt med din kugledyne, kan det hjælpe at sove uden sengebetræk, da dette holder på dynens varme.

Kan man vaske en kugledyne?

De fleste kugledyner kan vaskes i vaskemaskinen, men tåler forskellige temperaturer. Mens mange kan vaskes på 30 grader, kan enkelte tåle helt op til 60 grader. Du bør altid følge vaskeanvisningerne på dynen, som typisk anbefaler, at dynen vaskes for sig selv og hænges til tørre umiddelbart efter vask. Kugledyner tåler normalt ikke tørretumbler eller strygning og bør centrifugeres i vaskemaskinen på lav hastighed.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen