De 13 bedste tyngdedyner til børn og voksne i 2023

En tyngdedyne virker ved at stimulere kroppen, så den bliver mere afslappet og får lettere ved at falde i søvn. Derfor kan tyngdedyner være et utroligt effektivt redskab til at forbedre søvnkvaliteten hos både børn og voksne.

Mange oplever at sove uroligt på grund af tankemylder, angst eller stress, og her har tyngdedynen vist sig at have en lindrende effekt. Det er ikke ny viden. Faktisk har tyngdedynen længe været brugt i behandlingen af børn med ADHD og/eller autisme. I dag bruges dynerne dog bredere til alle, der ønsker at sove bedre og derved forbedre deres livskvalitet.

At vælge den rette tyngdedyne er første skridt på vejen mod en bedre søvn, men det kan være en svær proces at få overblik over markedet og udvalget af tyngdedyner. Derfor har vi samlet al den research, du har brug for i én artikel. Du finder her 13 tyngdedyner, der alle har udmærket sig på markedet på hver deres måde. Vi har ikke selv testet dynerne, men udvalgt dem efter grundig research af deres performance hos andre kunder.

Bedste tyngdedyner til voksne

Bedste tyngdedyner til børn

Visuel oversigt over tyngdedynerne til voksne

Anew Sleep tyngdedyne voksen
Anew Sleep Tyngdedyne til voksne
Vejl. pris 1.299,- kr.
Bambuni bambus tyngdedyne voksen
Bambuni Tyngdedyne Bambus 9kg
Vejl. pris 1.449,- kr.
Bambuni bambus tyngdedyne voksen
Bambuni Tyngdedyne Bambus 7 kg
Vejl. pris 1.349,- kr.
Scandinavian Rest tyngdedyne voksen
Scandinavian Rest Tyngdedyne voksen
Vejl. pris 1.099,- kr.
Hugged tyngdedyne voksen
Hugged Tyngdedyne voksen
Vejl. pris 999,- kr.
Goodnights tyngdedyne voksen
Goodnights Tyngdedyne voksen
Vejl. pris 1.099,- kr.
Duermo tyngdedyne voksen
Duermos Tyngdedyne voksen
Vejl. pris 1.298,- kr.

Visuel oversigt over tyngdedynerne til børn

Anew Sleep tyngdedyne barn
Anew Sleep Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 999,- kr.
Bambuni bambus tyngdedyne barn
Bambuni Tyngdedyne Bambus 5kg
Vejl. pris 1.249,- kr.
Scandinavian rest tyngdedyne barn
Scandinavian Rest Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 899,- kr.
Hugged tyngdedyne barn
Hugged Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 799,- kr.
Goodnights tyngdedyne barn
Goodnights Tyngdedyne Bambus
Vejl. pris 999,- kr.
Duermo tyngdedyne barn
Duermo Tyngdedyne til børn
Vejl. pris 1.098,- kr.

Tyngdedyner til voksne

Allergivenlig tyngdedyne fra anew sleep med 101 nætters søvngaranti

Anew Sleep tyngdedyne voksen

Fordele: vegansk, allergivenlig, støjfri, 101 nætters fri retur, gratis levering, kan maskinvaskes ved 30 grader
Ulemper: kan ikke stryges eller renses, lidt dyr

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm
Vægt: 5, 7 eller 9 kg.
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 30 grader
Vejl. Pris: 1.299 kr.

Producent: Anew sleep er en lille, relativt nystartet virksomhed, som brænder for at give andre mennesker mere energi i hverdagen med en bedre søvn. De sætter kvalitet og kundeservice i højsædet, og det afspejles i flotte anmeldelser.

Beskrivelse

”Ella” fra anew sleep er et vegansk og allergivenligt bud på en tyngdedyne. Dynen er lavet af 7 lag: yderlag af 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld (materialet er fri for skadelige stoffer), mellemlag af polyesterfibre, der giver varme og blødhed, og det inderste lag af glasperler på 0,8 mm i diameter, der er jævnt fordelt i hele dynen. Fordi tyngdedynen er fyldt med kugler, vil du måske også støde på betegnelsen ”kugledyne” – men det er altså den samme dyne, der tales om.

Tyngdedynen er vaskbar på skåneprogram ved maksimalt 30 grader, men må ikke stryges eller renses og skal hænges til tørre hurtigst muligt efter vask. Dynen fås i tre forskellige vægtklasser (5 kg, 7 kg eller 9 kg) og i størrelsen 140 x 200 cm. Prisen er den samme uanset størrelsen. Derudover kan man tilkøbe et hvidt dynebetræk for 599 kr.

Prøv dynen af i 101 dage

Mange forhandlere af tyngdedyner tilbyder en gratis prøveperiode, men anew sleep tager dette fænomen til det næste niveau. Deres 101 nætters søvngaranti betyder, at du kan afprøve dynen i næsten 3 gange så lang tid, som hos andre forhandlere – og stadig sende den tilbage, hvis den alligevel ikke er noget for dig. Man kan altså roligt sige, at anew sleep er selvsikre på deres produkt.

Glade kunder og god omtale

Anew sleep har flotte 4,9 stjerner på TrustPilot baseret på 137 anmeldelser. Kunderne er ikke kun begejstrede for tyngdedynen ”Ella”, men roser også anew sleep for god service og hurtig levering. Mange kunder beretter om en forbedring af deres søvnkvalitet med dynen, og en kunde anbefaler tyngdedynen til alle, der ønsker at forbedre deres søvnkvalitet.


Allergivenlig tyngdedyne på 9 kg i bambus fra Bambuni

Bambuni bambus tyngdedyne voksen

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm (fås også i en model på 140×220)
Vægt: 9 kg (fås også i en model på 5 kg og 7 kg)
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.449 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover tyngdedyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Bambuni har rigtig mange gode egenskaber. Den er lavet med stof i 100 % økologisk bambus og er derfor både allergivenlig, åndbar og antistatisk. Den naturlige temperaturregulerende egenskab i bambusstof gør dynen behagelig at sove med – både om sommeren og om vinteren. Da tyngdedynen er tungere end en almindelig dyne, kan det være særligt vigtigt at vælge en åndbar tyngdedyne, hvis du har tendens til at have det varmt om natten. Denne dyne på 9 kg egner sig til personer, der vejer mere end 80 kg, men Bambuni udbyder også voksendyner på 5 kg og 7 kg, der egner sig til personer i vægtklasserne 25-55 kg og 55-80 kg.

Rens og pleje af dynen

Bambuni anbefaler ikke vask, men at du i stedet sender din tyngdedyne til rens 1-2 gange årligt. Vælger du alligevel selv at vaske dynen, bør du gøre det ved 30 grader på et skåneprogram og med skånevaskemiddel. Dynen kan ikke tåle skyllemiddel eller at blive tørretumblet. Da vask af dynen frarådes, gælder garantien heller ikke, hvis du vælger alligevel at vaske dynen.

365 dages fortrydelsesret

Bambuni har ikke en eksplicit søvngaranti, som mange andre forhandlere af tyngdedyner. I deres generelle handelsbetingelser fremgår det dog, at de tilbyder 365 dages fortrydelsesret. Har du fortrudt dit køb, skal du melde det til Bambuni inden for 365 dage fra, du har modtaget pakken. Herefter skal du selv stå for at sende pakken tilbage inden for 14 dage. For at få det fulde beløb tilbage, skal pakken være ubeskadiget og uden forringelse af værdien. Derfor anbefaler Bambuni, at du sender den tilbage i original emballage. Der er altså ingen garanti for, at du får det fulde beløb tilbage, hvis du sender din tyngdedyne tilbage efter brug. Er du meget i tvivl, om en tyngdedyne vil være noget for dig, kan det derfor være en idé at vælge et firma med en mere lempelig returpolitik.

Stor ros blandt kunderne

Med en flot score på 4,8 ud af 5 stjerner baseret på over 5.000 anmeldelser på TrustPilot, er Bambuni en pålidelig og kvalitetssikker virksomhed. Deres bambusprodukter bliver generelt mødt med stor ros. Det er værd at være opmærksom på, at langt de fleste anmeldelser omhandler andre bambusvarer end Bambunis dyner. Der er dog enkelte, som anmelder dynerne – og med stor begejstring, fx: ”Super lækker kvalitet og en god købsoplevelse hos Bambuni, den absolut bedste dyne køb jeg nogensinde har lavet.”


Allergivenlig tyngdedyne på 7 kg i bambus fra Bambuni

Bambuni bambus tyngdedyne voksen

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm (fås også i en model på 140×220)
Vægt: 7 kg (fås også i en model på 5 kg og 9 kg)
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.349 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover tyngdedyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Denne tyngdedyne fra Bambuni er en 7-kgs dyne i økologisk bambus, der passer til folk med en vægt på 55-80 kg. Søger du en anden vægtklasse, findes Bambunis tyngdedyne også i en 5-kgs model til folk på 25-55 kg og en 9-kgs dyne til folk på over 80 kg. Bambusstoffet gør dynen temperaturregulerende, åndbar og antibakteriel, og så er dynen OEKO-TEX-certificeret, hvilket betyder, at den er produceret uden brug af skadelige stoffer. Har du en sart hud, eller vil du blot være sikker på, at din dyne er sund at sove med, er Bambuni altså et rigtig godt valg. Både inderforet, yderforet og noget af fyldet er lavet af bambus. Derudover er dynen fyldt med glasgranulater, der er indsyet i lommer jævnt fordelt over hele dynen.

Omstændig returpolitik, men 365 dages fortrydelsesret

Bambuni tilbyder en utrolig lang fortrydelsesret på et helt år fra du modtager pakken. Fortryder du dit køb inden for denne frist, skal du melde det til Bambuni og derefter selv betale for at returnere pakken. Din vare skal være ubeskadiget og leveres tilbage i original emballage, hvis du skal have det fulde beløb retur. Er det ikke tilfældet, modregner Bambuni værditabet i de penge, du kan få tilbage. Det er nok den største ulempe ved at vælge Bambuni, for du skal være relativt sikker på, at du vil beholde tyngdedynen for ikke at miste penge. Til sammenligning har andre forhandlere af tyngdedyner fx ’søvngaranti’ på mellem 14-99 dage, hvor du kan sende dynen tilbage uden særlig risiko.

Eksperter i bambusmaterialer

Bambuni har 4,7 stjerner ud af 5 på TrustPilot baseret på mere end 5.000 anmeldelser. Man kan derfor roligt sige, at Bambuni har udmærket sig positivt blandt forhandlerne af bambustekstiler. Den positive respons gælder også deres dyner, som fremhæves for at være af lækker kvalitet. En ulempe er dog, at dynerne ikke kan vaskes, men skal renses, og at deres returpolitik ikke er så ligetil som andre forhandlere af tyngdedyner.


Scandinavian tyngdedyne i allergivenlig bambus

Scandinavian Rest tyngdedyne voksen

Fordele: kan maskinvaskes ved høje temperaturer, antibakteriel, antistatisk og allergivenlig, temperaturregulerende, 30 dages søvngaranti, kan vaskes ved høje grader
Ulemper: nogle anmeldelser påpeger, at dynen kan være hhv. for kold/varm

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200/220 cm
Vægt: 5, 7 eller 9 kg.
Materiale: bambus
Vaskbar: ja, ved max 60 grader
Vejl. Pris: 1.099 kr.

Producent: Scandinavian Rest har produceret dyner i mere end 10 år. Alle deres produkter er OEKO-TEX-certificerede materialer, og de bestræber sig derved på en høj grad af allergivenlighed og kvalitet.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Scandinavian er en tyngdedyne i bambusstof, der egner sig særligt godt til folk med allergier, eller til folk, der bare gerne vil sove i et sundt miljø. Tyngdedynen er nemlig antibakteriel, allergivenlig og lavet med OEKO-TEX-certificerede materialer. Foruden bambusstof og OEKO-TEX-certificeret bomuld indeholder dynen miljøvenlige glaskugler af naturligt kiselsand. Kuglerne er fordelt i små lommer, der skaber en ligelig vægtfordeling i dynen. Dynen kommer i tre forskellige vægtklasser til voksne (5, 6 eller 9 kg), men findes også i en variant til børn. For at få maksimal komfort ud af din dyne, kan du med fordel tilkøbe dynebetrækket, der sørger for, at dynen ikke rutsjer rundt.

30 dages prøveperiode

En stor fordel ved Scandinavian Rest er, at de tilbyder en 30 dages prøveperiode på deres tyngdedyne. Det kan tage noget tid at vænne sig til en tyngdedyne, og derfor giver de 30 dage rig mulighed for at overveje, om dynen passer til dig eller ej. Gør den ikke det, kan du få pengene tilbage inden for de 30 dage.

4,4 stjerner på TrustPilot

Scandinavian Rest har i skrivende stund 4,4 stjerner ud af 5 baseret på 743 anmeldelser på TrustPilot. De roses især for tyngdedynens kvalitet og hurtige virkning. Fx skriver en kunde: ”Jeg har sovet med min nye tyngdedyne i ca. 2 uger nu og jeg har aldrig sovet bedre!”


Tyngdedyne fra Hugged: som at sove i et kram

Hugged tyngdedyne voksen

Fordele: flere forskellige størrelser, 7 lag, OEKO-TEX-certificeret bomuld, transporttaske medfølger, vaskbar ved 40 grader
Ulemper: kan kræve tilkøb af speciallavet dynebetræk for at undgå, at dynen rutsjer rundt i betrækket

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200/220 cm
Vægt: 5, 7, 9 eller 11 kg (passer til personer fra 36 kg til over 100 kg)
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 40 grader
Vejl. Pris: 999 kr.

Producent: Hugged er en aalborgensisk virksomhed med ”passion for søvnfremmende medicinsk udstyr”. Foruden tyngdedyner til børn og voksne producerer de også sengetøj i bambus og silke – med forkærlighed for kvalitetsmaterialer, der er åndbare og allergivenlige.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Hugged er lavet i OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyester og med fyld af glasgranulater. Som navnet afslører, er Huggeds tyngdedyne lavet med henblik på at gengive følelsen af et kram. Dynen findes i fire forskellige vægtklasser til voksne og i to forskellige størrelser, så der er rig mulighed for at finde den dyne, der passer bedst til din krop. Ønsker du også, at de mindste i familien får glæde af en tyngdedyne, producerer Hugged også en børnemodel.

Dynen kan maskinvaskes og er let at tage med

En af de helt store fordele ved Huggeds tyngdedyne er, at den kan vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader. Det sikrer, at du kan holde dynen ren og frisk uden at skulle gennem besværet med at sende til rens. Derudover er dynen let at transportere, hvis du skal have den med i sommerhus eller lignende. Der medfølger nemlig en transporttaske i bomuld, så du altid kan tage den gode søvn med dig.

4,6 stjerner på TrustPilot

Hugged scorer 4,6 ud af 5 stjerner på TrustPilot baseret på 150 anmeldelser i skrivende stund. Kunderne er med andre ord meget tilfredse med tyngdedynen. Enkelte indvender dog, at det er besværligt at sende dynen tilbage. Dette skyldes bl.a., at man selv skal betale for et returneringslabel, og at dynen skal opfylde en række betingelser, fx at den ikke har brugsspor eller spor af røg, pels eller parfume. Bortset fra det er der generelt stor tilfredshed og ros til både Hugged for deres service og tyngdedynen, der er af ”lækker kvalitet”.


Goodnights tyngdedyne i 100 % bambus

Goodnights tyngdedyne voksen

Fordele: 30 dages tilfredshedsgaranti, blødt og åndbart bambusmateriale, støjfri, udviklet efter miljøvenlige standarder
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 5, 7 eller 9 kg.
Materiale: bambus, kuglefyld
Vaskbar: ja, ved max 30 grader
Vejl. Pris: 1.099 kr.

Producent: Den lille danske virksomhed Goodnights arbejder målrettet og ambitiøst for at bidrage til søvnfremmende produkter, der både er miljøvenlige og af høj kvalitet. De leverer hurtigt og producerer både kugledyner til børn og voksne.

Beskrivelse

Leder du efter en tyngdedyne, der både er god for dig og miljøet? Så er tyngdedynen fra Goodnights måske den rette. Dynen er lavet med kuglefyld og i stof af 100 % bambus og er både åndbar og udviklet efter miljøvenlige standarder. Dynen kommer i tre forskellige vægtklasser (5, 7 og 9 kg) og desuden i en børnemodel på 3 kg. Den miljøvenlige tyngdedyne er udviklet sammen med søvneksperter som et modsvar til mange syntetiske tyngdedyner. Goodnights’ tyngdedyne er således for dig, der leder efter en mere naturlig dyne, som kroppen bedre kan ånde i.

30 dages tilfredshedsgaranti

Goodnoghts tilbyder 30 dages tilfredshedsgaranti, så du risikofrit kan investere i deres tyngdedyne uden bekymring for, om den er den rette. Er den ikke det, kan du nemlig ombytte den eller sende den retur inden for 30 dage.

Stor ros – om end der er få anmeldelser

Goodnights er ikke anmeldt bredt på TrustPilot – men de er anmeldt godt. De har i skrivende stund 4,5 ud af 5 stjerner, men det er baseret på kun 30 anmeldelser. Det er ikke så mange, men anmeldelserne vidner alligevel om, at Goodnights er en vigtig spiller på markedet. Kunderne er nemlig begejstrede for bambusmaterialet, der føles dejligt at sove med. Flere forældre beskriver også, hvordan tyngdedynen til børn har forbedret deres børns søvn markant.


Duermos tyngdedyne med kuglefyld og prisgaranti

Duermo tyngdedyne voksen
YouTube video

Fordele: prisgaranti, mange vægtklasser, hurtig levering, gratis rejsetaske
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader, kort tilfredshedsgaranti sammenlignet med andre producenter

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 eller 140 x 200 cm
Vægt: 2, 4, 7, 8 eller 9 kg.
Materiale: 100 % bomuld, glaskugler
Vaskbar: ja, ved maks 30 grader
Vejl. Pris: 1.298 kr.

Producent: Den danske virksomhed Duermo har siden 2019 produceret søvnudstyr med henblik på at hjælpe andre mennesker, der lider af urolig søvn som følge af tankemylder eller en stresset hverdag. Mental sundhed, kvalitet og kundetilfredshed er nøgleord i deres praksis. De holder til i Aalborg og tilbyder personlig rådgivning om deres produkter alle hverdage.

Beskrivelse

Duermos tyngdedyne er udformet som kugledyne lavet i 100 % bomuld og fyldt med små antibakterielle glaskugler i sandkornsstørrelse. Kuglerne er syet ind i små lommer, så de fordeler sig jævnt i dynen og skaber den optimale kropsstimulering. Du kan tilkøbe et speciallavet dynebetræk, hvis du vil øge komforten. Det er allergivenligt og kan vaskes igen og igen.

Dynen fås i 5 forskellige vægtklasser fra 2-9 kg, så der er noget for både børn og voksne – i alle størrelser. Når du køber en tyngdedyne fra Duermo, får du en gratis rejsepose med, så du let kan tage dynen med dig, når du fx skal i sommerhus.

Hurtig levering og personlig rådgivning

Duermo tilbyder dag-til-dag-levering og sidder desuden klar fra 09:00-17:00 i alle hverdage, hvis du skulle have nogen spørgsmål til dit køb eller leveringen. Finder du produktet billigere et andet sted? Så har Duermo prisgaranti og matcher derved prisen. Der er derfor mange gode grunde til at vælge Duermo, hvis du ønsker en god pris. Den største ulempe er dog Duermos relativt korte returfrist på 14 dage. Inden for 2 uger kan du altså sende dynen tilbage, hvis den ikke lever op til dine forventninger, eller hvis du skal bruge en anden størrelse. Mange andre forhandlere har helt op til 30 dage eller mere, og Duermos returfrist virker derfor lidt kort i sammenligning.

Flot score på TrustPilot

Duermo har med sine 4,5 stjerner på TrustPilot en rigtig flot score. Den er baseret på 141 anmeldelser i skrivende stund, som i høj grad roser Duermo for hurtig levering og gode resultater med dynen hos både børn og voksne. Flere skriver, at Duermo er hurtig til at rette op på, hvis der er fejl i leveringen, fx hvis kunden er kommet til at bestille forkert. Flere med psykiske udfordringer som PTSD eller ADHD skriver også, at dynen får ”KÆMPE anbefaling”, og at den skaber øjeblikkelig tryghed.


Tyngdedyner til børn

Anew sleeps allergivenlige ”Ella tyngdedyne” til børn

Ella tyngdedyne barn

Fordele: 101 nætters søvngaranti, gratis og hurtig levering, allergivenlig, OEKO-TEX-certificeret bomuld, støjfri, vegansk,
Ulemper: kan ikke tørretumbles, stryges eller renses

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 cm
Vægt: 2 eller 3 kg
Materiale: OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyester, glasperler
Vaskbar: ja, ved maks. 30 grader
Vejl. Pris: fra 999 kr.

Producent: Anew sleep er en lille relativt nystartet virksomhed, som brænder for at giver andre mennesker mere energi i hverdagen med en bedre søvn. De sætter kvalitet og kundeservice i højsædet, og det afspejles i flotte anmeldelser.

Beskrivelse

”Ella tyngdedyne” til børn er endnu en kvalitetsdyne fra anew sleep. De 7 lag i 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyesterfibre og støjfri glasperler giver både blødhed, varme og den helt rigtig tyngdepresstimulering, som gør kroppen tryg og træt. Tyngdedynen til børn kommer i to vægtklasser på hhv. 2 og 3 kg. Hvis dit barn skal have maksimal komfort ud af dynen, bør du overveje at tilkøbe et hvidt økologisk bomuldsbetræk for 499 kr. I modsætning til almindelige dynebetræk har dette et sløjfesystem, så dynen kan bindes fast til betrækket. Det gør, at den ikke rutsjer rundt i betrækket på grund af tyngden.

101 nætters returret

Hos anew sleep behøver du ikke bekymre dig om returfristen. De har nemlig 101 nætters søvngaranti, så dit barn for alvor kan afprøve dynen uden risiko. Det tager tid for kroppen at vænne sig til en tyngdedyne, hvis den ikke har prøvet det før. Med anew sleeps søvngaranti kan dit barn for alvor mærke efter om dynen er den rette. Er den ikke det, kan I sende den tilbage eller ombytte den til en anden vægtklasse. Er du i tvivl, om en tyngdedyne er noget for dit barn, er anew sleep altså et sikkert og risikofrit valg.

Topscorer på TrustPilot

Anew sleep scorer højt med sine 4,9 stjerner baseret på 143 anmeldelser (i skrivende stund) på TrustPilot. Anew sleep er én af de bedst anmeldte forhandlere af kugledyner lige nu, og kunderne er meget begejstrede for effekten af kugledynerne hos deres børn. De beretter desuden om ”fantastisk service”.  


Bambunis tyngdedyne i åndbar bambus til børn

Bambuni bambus tyngdedyne barn

Fordele: temperaturregulerende, svedtransporterende, åndbar, antibakteriel, OEKO-TEX-certificeret
Ulemper: dyr, kan umiddelbart ikke vaskes, ingen fri retur

Specifikationer
Størrelse: 140 x 200 cm
Vægt: 5 kg
Materiale: 100 % økologisk bambus (inderfor, yderfor, fyld), glasgranulat
Vaskbar: nej, rens anbefales 1-2 gange årligt
Vejl. Pris: 1.249 kr.

Producent: Bambuni er en lille dansk virksomhed, der siden 2015 har produceret bambustekstiler af høj kvalitet i mange forskellige udformninger. Udover tyngdedyner, sælger de også tøj og accessories – alt sammen i miljøvenligt og bæredygtigt bambus.

Beskrivelse

Bambunis tyngdedyne på 5 kg egner sig til større børn (eller mindre voksne). Den er lavet i 100 % bambus og er derfor åndbar, antibakteriel, svedtransporterende og temperaturregulerende. Det betyder, at den ikke kun er behagelig at sove med både vinter og sommer, men at den også bidrager til et sundt sovemiljø. Indeni det bløde bambus er dynen fyldt med glasgranulat, der er jævnt fordelt i små lommer i hele dynen. På den måde holder vægten sig ligeligt fordelt.
Bambunis tyngdedyne er en stor dyne på 140×200 cm og uden tvivl større end almindelige børnedyner. Derfor egner bambunis tyngdedyne sig ikke til de helt små børn, snarere til større børn eller teenagere.

365 dages tilfredshedsgaranti

Bambuni tilbyder et helt års tilfredshedsgaranti, fra du modtager pakken. Det er helt uhørt blandt forhandlere af tyngdedyner. Anew sleep kommer tættest på med 101 nætter, men ellers er det normale at tilbyde 14-30 dages returret. Vælger du at returnere din tyngdedyne fra Bambuni skal du selv betale for returen, og du skal desuden melde fortrydelsen af købet til Bambuni inden for de 365 dage inden du sender tilbage. Dynen skal naturligvis være ubeskadiget, og den skal leveres tilbage i original emballage – ellers kan du ikke få det fulde beløb tilbage.

Topscorer på TrustPilot

Bambuni er anmeldt af over 5.000 brugere og har i skrivende stund 4,7 stjerner på TrustPilot. Det er en solid score, der understreger Bambunis kvalitet og ekspertise inden for handel af bambustekstiler. Selvom mange anmeldelser ikke handler om Bambunis tyngdedyner, siger det alligevel noget positivt om virksomheden generelt. Deres dyner får også rigtig finde anmeldelser og beskrives som af rigtig god kvalitet. Den største anke går på, at dynerne ikke kan vaskes, men skal renses, og at det ikke er så nemt at returnere tyngdedynerne som ved andre forhandlere.


Allergivenlig tyngdedyne til børn fra Scandinavian Rest

Scandinavian Rest tyngdedyne barn

Fordele: kan maskinvaskes ved høje temperaturer, antibakteriel, antistatisk og allergivenlig, temperaturregulerende, 30 dages søvngaranti, kan vaskes ved høje grader
Ulemper: ingen nævneværdige

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 2 kg eller 3 kg
Materiale: bambus
Vaskbar: ja, ved max 60 grader
Vejl. Pris: fra 899 kr.

Producent: Scandinavian Rest har produceret dyner i mere end 10 år. Alle deres produkter er af OEKO-TEX-certificerede materialer, og de bestræber sig derved på en høj grad af allergivenlighed og kvalitet.

Beskrivelse

Scandinavian tyngdedyne til børn har en lang række gode egenskaber: Den er slidstærk, allergivenlig, åndbar og antistatisk. De allergivenlige bambusmaterialer er temperaturregulerende og antibakterielle og bidrager til et behageligt og sundt sovemiljø. Den temperaturregulerende funktion gør, at dit barn kan bruge tyngdedynen hele året uden at det bliver for varmt eller koldt. Og så tåler Scandinavian tyngdedyne helt op til 60 grader i vaskemaskinen. Det ses ikke ofte hos tyngdedyner og er vigtigt for et sundt og rent sovemiljø, særligt når man tænker på hvor udsat en barnedyne kan være.

Billigt speciallavet dynebetræk

Som mange andre forhandlere tilbyder Scandinavian Rest også et speciallavet dynebetræk til deres tyngdedyne til børn. Det koster dog kun 249 kr. og er dermed en del billigere end hos andre forhandlere.

Prøv dynen i 30 dage

Scandinavian Rest har 30 dages tilfredshedsgaranti, og du kan således levere dynen tilbage inden for en måned, hvis dit barn mod forventning ikke trives med den. Tyngdedyner er ikke billige, og derfor kan det føles som en større proces at finde den rette, men med den 30 dages tilfredshedsgaranti tager det lidt af presset: Hvis dynen ikke passer, sender du den bare tilbage. Dynens stimulerende egenskaber vil dog sandsynligvis få dit barn til at sove hurtigere, dybere og bedre inden for den periode – og så vil I nok nødig af med den.

Topscorer på TrustPilot

Med 4,4 stjerner baseret på hele 792 anmeldelser i skrivende stund kan Scandinavian Rest være stolte af deres omdømme. Deres anmeldelser har bl.a. overskrifter som ”Fantastisk produkt” og ”Trygt at handle hos” og ”En god oplevelse fortjener anerkendelse!”. Kunderne er kort sagt meget tilfredse. Selv de kunder, der i begyndelsen var lidt skeptiske, skriver, at de er blevet positivt overraskede over både leveringsservice og dynens virkning.


Hugged tyngdedyne til børn: et kram til dit barn

Hugged tyngdedyne barn

Fordele: flere forskellige størrelser, 7 lag, OEKO-TEX-certificeret bomuld, transporttaske medfølger, vaskbar ved 40 grader
Ulemper: kan kræve tilkøb af speciallavet dynebetræk for at undgå, at dynen rutsjer rundt i betrækket, retur med forbehold

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140cm
Vægt: 2 kg eller 3 kg (Passer til en kropsvægt på 16-25kg)
Materiale: glasperler, OEKO-TEX-certificeret bomuld og polyesterfibre
Vaskbar: ja, ved maks. 40 grader
Vejl. Pris: fra 799 kr.

Producent: Hugged er en aalborgensisk virksomhed med ”passion for søvnfremmende medicinsk udstyr”. Foruden tyngdedyner til børn og voksne producerer de også sengetøj i bambus og silke – med forkærlighed for kvalitetsmaterialer, der er åndbare og allergivenlige.

Beskrivelse

Huggeds tyngdedyne til børn er en 7-lagsdyne, der gør dynen varm, blød og tung – som et kram. De syv lag af lavet af OEKO-TEX-certificeret bomuld, polyesterlag og små glaskugler. Kuglerne er fordelt i små lommer, som sikrer en lige vægtfordeling, og at kroppen stimuleres optimalt, så den kan slappe af. Tyngdedynen kan vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen, så du kan vedligeholde et rent og sundt sovemiljø for dit barn. Dynen kan benyttes med almindeligt dynebetræk, så du behøver ikke investere yderligere i sengetøj, hvilket uden tvivl er en fordel, da tyngdedyner jo kan være dyre nok i sig selv. Skulle du alligevel være interesseret i et dynebetræk, har Hugged et stort udvalg af lækre åndbare materialer. Du får desuden en gratis rejsepose med i købet af tyngdedynen, så dit barn kan få dynen med og sove lige så godt ude som hjemme.

30 dages returret – men med forbehold

Hugged leverer inden for 2 dage og tilbyder fri fragt. Du har herefter 30 dages tilfredshedsgaranti, hvor du kan sende dynen tilbage, hvis den ikke er noget for dit barn. Her skal du dog selv betale for returen. 30 dage er passende tid til, at kroppen kan vænne sig til dynen og vurdere, om den er det rette match til dit barn. Er den ikke det, kan du som sagt returnere dynen, men den skal opfylde en række betingelser, før du kan få pengene tilbage. Fx må den ikke have været udsat for røg, dyrehår, og den skal være i samme stand som ved leveringen. Der skal desuden være brugt sengebetræk under hele perioden.

Gode anmeldelser på TrustPilot

Hugged scorer 4,7 stjerner på TrustPilot baseret på 157 anmeldelser i skrivende stund, og både tyngdedynen og servicen hos Hugged får stor ros. Fx lyder det: ”Bedste køb, stor værdi for pengene”, ”Super nemt at handle ved Hugged” og ”God kvalitet og hurtig levering”. 


Goodnights’ tyngdedyne med kuglefyld og bambusstof til børn

Goodnights tyngdedyne barn

Fordele: 30 dages tilfredshedsgaranti, blødt og åndbart bambusmateriale, støjfri, udviklet efter miljøvenlige standarder
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader

Specifikationer
Størrelse: ikke oplyst
Vægt: 3 kg.
Materiale: 100 %bambusstof, kuglefyld
Vaskbar: ja, ved max 30 grader
Vejl. Pris: 999 kr.

Producent: Den lille danske virksomhed Goodnights arbejder målrettet og ambitiøst for at bidrage til søvnfremmende produkter, der både er miljøvenlige og af høj kvalitet. De leverer hurtigt og producerer både kugledyner til børn og voksne.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Goodnights er lavet med fyld af kugler og i 100 % bambusstof. Dynen har en vægt på 3 kg, og vægten afstresser kroppen ved at stimulere nervesystemet, så kroppen bliver afslappet og træt. Det kan være særligt gavnligt for børn, der fx har ADHD, eller som af andre årsager har svært ved at falde til ro om aftenen. Bambusstoffet gør dynen åndbar og temperaturregulerende, så den er behagelig at sove med hele året. Den kan vaskes i vaskemaskinen ved behov ved maksimalt 30 grader.

Tyndgedynen til børn fra Goodnights leveres inden for 1-3 dage. Der er 30 dages tilfredshedsgaranti, så dynen kan returneres inden for denne periode, hvis den alligevel ikke passer til dit barn. Det er dog en god idé at give kroppen tid til at vænne sig til den ekstra tyngde fra dynen, inden man afskriver den. Det kan typisk tage op til et par uger.

Hurtig levering

Kugledynen fra Goodnights til børn kan leveres inden for bare 1-3 dage. På den måde kan dit barn hurtigt få glæde af dynen. Skulle du og dit barn ombestemme jer, kan dynen returneres inden for 30 dage. Det anbefales dog, at man giver kroppen lidt tid til at vænne sig til dynen.

Stor succes hos børn med særlige behov

Goodnigths har 4,5 stjerner på TrustPilot baseret på 30 anmeldelser. Selvom der endnu ikke er så mange anmeldelser, lover det positivt. Kunderne skriver bl.a.: ”Alle pengene værd”, ”Alle burde have lov til at eje sådan en dyne” og ”FANTASTISK OPLEVELSE!” Begejstringen er ikke til at tage fejl af, og kunderne fremhæver bl.a. dynens temperaturregulerende funktion og hurtige virkning. En far til et barn med særlige søvnvanskeligheder påpeger også, at tyngdedynen til børn har halveret antallet af barnets opvågninger om natten. Nogle gange handler det altså ikke om, hvor mange anmeldelser, man har, men hvad de siger.


Duermos Kugledyne kids: en tyngdedyne til børn med prisgaranti og antibakterielle glaskugler

Duermo tyngdedyne barn
YouTube video

Fordele: prisgaranti, har også dyner til små børn
Ulemper: kan kun vaskes ved 30 grader, kort tilfredshedsgaranti sammenlignet med andre producenter, dyr

Specifikationer
Størrelse: 100 x 140 cm eller 140 x 200 cm
Vægt: 2 kg, 3 kg, 5 kg
Materiale: 100 % bomuld, glaskugler
Vaskbar: ikke oplyst
Vejl. Pris: 1.098 kr.

Producent: Den danske virksomhed Duermo har siden 2019 produceret søvnudstyr med henblik på at hjælpe andre mennesker, der lider af urolig søvn som følge af tankemylder eller en stresset hverdag. Mental sundhed, kvalitet og kundetilfredshed er nøgleord i deres praksis. De holder til i Aalborg og tilbyder personlig rådgivning om deres produkter alle hverdage.

Beskrivelse

Tyngdedynen fra Duermo til børn er en kugledyne i slidstærkt bomuld fyldt med antibakterielle glaskugler. Kuglerne er syet ind i små lommer, som holder dem på plads og sikrer en ligelig vægtfordeling. Du skal derfor ikke være bekymret for, om de rutsjer rundt i dynen. Dynen er lavet i et svedtransporterende materiale, som sikrer et godt sovemiljø og gør, at den også kan bruges om sommeren, selvom den er tungere end almindelige dyner. Det kan være en god idé at tilkøbe et dynebetræk til de køligere måneder. Her udbyder Duermo et betræk for 299 kr., som passer til dynen. Når du køber en tyngdedyne fra Duermo får du en vandtæt rejsepose med gratis, så det er nemt at få dynen med, når dit barn skal sove andre steder.

Tyngdedyner til børn i 3 forskellige vægtklasser

Duermos tyngdedyne til børn kommer i tre forskellige vægtklasser, nemlig 2 kg, 3 kg og 5 kg. De lettere dyner er særligt velegnede til mindre børn (men vær opmærksom på, at dit barn skal kunne løfte dynen selv). Normalt anbefaler man, at en tyngdedyne skal veje ca. 10 % af ens vægt for at have optimal virkning. Er du i tvivl om, hvilken der er den rette for dig, kan du med fordel kontakte forhandleren og høre nærmere.

Prisgaranti og 14 dages returret

Duermo leverer hurtigere end de fleste – nemlig fra dag til dag. De tilbyder desuden prisgaranti, hvilket betyder, at de matcher prisen i det tilfælde, at du finder deres produkt billigere et andet sted. Skulle tyngdedynen alligevel ikke være noget for dit barn, kan du levere den tilbage inden for 14 dage. Det er lige i den korte ende, idet det kan tage tid for kroppen at vænne sig til en tyngdedyne, ellers er der dog ikke meget at indvende mod Duermos tyngdedyne til børn.

TrustPilot er begejstrede

Duermo har i skrivende stund 4,5 stjerner baseret på 142 anmeldelser på TrustPilot. Kunderne roser Duermo for god og hurtig service, men vigtigst af alt: for hurtig virkning af dynen. En kunde skriver fx at hendes barnebarn med ADHD nu falder i søvn på bare 10-15 min, hvor det før kunne tage 1,5 timer. En anden kunde har også rigtig gode erfaringer med tyngdedynen til sit barn på 8 år og skriver bl.a.: ”Han er tydeligt glad for dynen og synes han sover bedre.”


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en tyngdedyne?

En tyngdedyne er en tung dyne, der vejer mere end almindelige dun- og fiberdyner. I modsætning til almindelige dyner, der typisk vejer mellem 0,5 og 1,5 kg, kan en tyngdedyne veje helt op til 13 kg. Tyngdedynen er typisk fyldt med glasgranulater, der er små glasperler, syet ind i små lommer, som giver dynen ekstra vægt. Derfor kaldes en tyngdedyne også nogle gange en ’vægtdyne’, en ’tung dyne’ eller en ’kugledyne’, selvom tyngdedynen i princippet kan være fyldt med noget andet end glaskugler.

Er der forskel på en tyngdedyne og en kugledyne?

I princippet kan der være forskel på en tyngdedyne og en kugledyne. Hvor en kugledyne, som navnet afslører, er karakteriseret ved at være fyldt med kugler, findes der også tyngdedyner med andet fyld end kugler. I praksis er der dog sjældent forskel på en tyngdedyne og en kugledyne. Kuglefyldet er nemlig utroligt udbredt i tyngdedyner, og forhandlere skelner derfor ofte ikke mellem betegnelsen ’kugledyne’ og ’tyngdedyne’. Du kan derfor ofte opleve, at begge betegnelser bliver brugt om den samme type dyne.

Hvordan kan en tyngdedyne forbedre søvn og lindre angst og stress?

En tyngdedyne virker ved at udøve det, man kalder ’dybdepresstimulering’. Det betyder helt konkret, at vægtens pres stimulerer kroppen på en måde, der gør kroppen mere afslappet. Berøringen og presset fra dynen aktiverer nogle kemiske processer i hjernen, som bl.a. sænker produktionen af stresshormonet kortisol og omvendt øger produktionen af kroppens søvnhormon melatonin og lykkestoffet serotonin, som til sammen får kroppen til at føle sig bedre tilpas og mere søvnig. Det er derfor helt bogstaveligt, når man siger, at en tyngdedyne er som at få et kram – det er nemlig de samme processer, der aktiveres i hjernen.

Hvor tung skal en tyngdedyne være?

En tyngdedyne anbefales at veje omkring 10 % af din vægt. Vejer du fx 70 kg, skal du derfor vælge en tyngdedyne i omegnen af 7 kg. Det er vigtigt, at du ikke vælger en dyne, der er for tung. Følg derfor altid vægtvejledningen på den konkrete dyne.

Hvem kan bruge en tyngdedyne?

En tyngdedyne kan gavne alle, der ønsker at sove dybere og mere roligt om natten – så længe de selv kan løfte dynen. Hele pointen med en tyngdedyne er, at kroppen slapper mere af både inden og under søvnen. Derfor vil man opleve at ligge mere roligt om natten og ikke smide dynen af sig og vende sig uroligt, som mange oplever med almindelige dyner. Det er dog stadig vigtigt, at kroppen kan smide dynen af sig, hvis det er nødvendigt, og at kroppen ikke bliver klemt. Derfor bør en tyngdedyne ikke benyttes af helt små børn på under 2 år eller under 20-25 kg.
På grund af tyngdedynens angstdæmpende og beroligende effekt, blev tyngdedyner tidligere særligt brugt i psykiatrien til behandling af folk med fx ADHD eller lignende. I dag ved man, at alle mennesker kan have glæde af tyngdedynens beroligende effekter, og tyngdedynen er derfor også ofte at finde som en del af wellnessfaciliteter.

Kan man vaske en tyngdedyne?

Som med alle andre dyner, er det vigtigt at holde en god hygiejne. De fleste tyngdedyner kan vaskes i vaskemaskinen ved varierende temperatur. Nogle skal skånevaskes ved 30 grader, mens andre kan klare 60 grader. Tyngdedyner kan sjældent tørretumbles og bør i stedet hænges til tørre umiddelbart efter vask. Du bør dog altid følge vaskeanvisningerne på din konkrete dyne.

Hvad koster en tyngdedyne?

Tyngdedyner er ikke billige og kan koste fra 500 kr. til over 10.000. Ofte kan du dog finde en god tyngdedyne i et prisleje på 1.000-1.500 kr. Børnedyner er typisk lidt billigere – men kan være dyre i længden, idet børn jo vokser ud af dem på sigt.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen