Sovemaske og natbriller til børn i 2024 – Find den rette her

Døjer dit barn med søvnproblemer? Skal familien ud at rejse? Eller vil du bare sikre, at dit barn får den bedst mulige søvn? Sovemasker til børn er (ligesom for voksne) en utrolig nem og effektiv måde at opnå en god, dyb søvn. Et søvnløst barn betyder ofte en søvnløs voksen, og derfor vil en sovemaske eller et par natbriller uden tvivl være en god investering i både din og dit barns søvn. I denne artikel får du 6 gode bud på junior-sovemasker, som gør puttetiden, bilturen eller rejsen noget nemmere.

Læs også: Den store sovemaske test med de bedste og mest solgte sovemasker i Danmark

Hvilken sovemaske skal jeg vælge til mit barn?

Der findes mange forskellige sovemasker til børn. Nogle er simple, mens andre har farverige print og applikationer, som gør det lidt sjovere at falde til ro. Når du vælger sovemasker til dit barn, er det vigtigt at vælge en maske, der har den rette størrelse og passer til dit barns hoved. Mange masker har dog justerbare stropper og kan indstilles, så det ikke er noget problem. En justerbar strop er også en fordel ved masker med elastikstropper, da elastikken kan blive slap med tiden og få masken til at sidde løsere. Når du vælger sovemaske eller natbriller til dit barn, er det desuden en god idé at overveje, hvad dit barns behov er, og hvor ofte masken skal bruges. Er det nødvendigt med 100 % mørklægning, ergonomisk design, justerbar strop og ventilerende stof? Eller gør det ikke noget, at lidt lys kommer ind? Skal masken bruges ofte eller kun på rejser? Tænk over maskens primære formål, så I kan finde den maske, der bedst opfylder jeres behov og budget.

Oversigt over sovemaskerne:

Bedresoevn Testvinder - Bedst i Test
Nattelyst Premiere sovemaske 3.0
Premiere 3.0 – 249 kr.
100% mørklægning og 30 dages tilfredshedsgaranti.
Sleep Better Comfort sovemaske front
SleepBetter Comfort – 199 kr.
Gode materialer, let og nem at justere, oplagt til rejse.
Rejsegear Silke Sovemaske front
Silke Sovemaske – 139 kr.
Er man til den silkebløde fornemmelse, så er denne sovemaske oplagt.
Rejsegear Epic comfort nakkepudesæt
Epic Nakkepudesæt – 129 kr.
Oplagt til rejsen, med nakkepude og sovemaske
Rejsegear Epic Sovemaskesæt
Epic Sovemaskesæt – 69 kr.
Sæt med sovemaske + ørepropper
Enhjørning sovemaske
Enhjørning sovemaske – 49 kr.
Den sjove til de helt små

Hvad koster sovemasker til børn?

Natbrillers kvalitet varierer meget og det samme gør prisen. I denne guide har vi sovemasker fra helt ned til 50 kr. og op til lidt ca. 250 kr. Prisen hænger ofte sammen med kvaliteten, og det er derfor en god idé at være bevidst om dit barns behov, og hvad du er villig til at betale for en sovemaske. Skal masken bruges ofte og på mange ture, kan det dog være en god idé at smide lidt ekstra penge efter den for at få en maske, der holder længe.

Rejsesæt: sovemaske med tilbehør

Skal du ud at rejse kan det være en god idé at investere i mere end en sovemaske til dit barn. Flere forhandlere udbydere rejsesæt med både sovemaske og nakkepude og/eller ørepropper, så dit barn kan lukke verden helt ude og nå hurtigt til drømmeland. Er sovemasken primært til rejsebrug, kan du derfor med fordel overveje at investere i en maske, hvor der medfølger tilbehør.

Vil du vide mere?

Er du stadig i tvivl om, hvilken sovemaske du skal vælge til dit barn? Så kan du blive meget klogere på forskellige typer sovemasker og deres fordele og i vores store guide til sovemasker her. Du kan også læse videre og se præsentationen af de 6 sovemasker til dit barn nedenfor.

Den ekstra dybe søvn: Nattelyst Premiere 3.0

Bedresoevn Testvinder - Bedst i Test

Fordele: Former sig efter ansigtet, ergonomisk design, åndbar, 100 % mørklægning, silkefor

Ulemper: Prisen (249 kr.)

Beskrivelse: Vil du have ultimativ mørklægning og komfort til dit barn? Så er det Premiere 3.0 sovemasken fra Nattelyst, du skal have fat i. Denne maske koster lidt ekstra, men er også udstyret med egenskaber, der ikke ses hos nogen af de nævnte masker i denne guide. Masken er fyldt med bambus-memory-skum som gør, at den tilpasser sig ansigtets form. Det betyder, at den giver 100 % mørklægning også omkring næsen, hvor meget lys ellers slipper ind på normale masker. Maskens design gør desuden, at den ikke trykker på øjenlågene, og det bløde silkefor gør masken både behagelig og ventilerende at have på. Masken er kort sagt designet til at give maksimal komfort og den dybeste søvn hurtigst muligt.

Mærke: Nattelyst

Prisen værd? Du finder sjældent en bedre sovemaske end Premiere 3.0 og det afspejles naturligvis i prisen. Masken koster 249 kr. Det er mange penge, men det er en god investering særligt hvis dit barn er sensitiv over for lys og/eller føler trykken på øjenlåg ved andre masker.

Den dybe søvn: Comfort Sovemaske

Sleep Better Comfort sovemaske front
(Klik på billedet for at zoome ind)
Sleep Better Comfort sovemaske bag
(Klik på billedet for at zoome ind)

Fordele: God til folk, der sover på siden, kan justeres til alle hovedstørrelser, behagelig

Ulemper: Prisen (199 kr.)

Beskrivelse: Comfort sovemaskefra Sleep Better er det rette valg for dig, der vil investere lidt ekstra i god kvalitet. Med sine brede stropper er masken særligt god til børn (og voksne), der sover på siden. Mange masker har en tynd strop, som gør, at masken lukker lys ind eller let kan falde af, når man sover på siden. Det er dog ikke tilfældet med Comfort-sovemasken, der netop har brede stropper, der også lukker lys ude fra siden. Det bløde materiale gør den behagelig at have på, og den justerbare strop sikrer, at den kan tilpasses alle hovedstørrelser. Sovemasken kommer i en fin pose, der gør den nem at have med.

Mærke: Sleep Better

Prisen værd? 199 kr. kan virke som meget for et par natbriller. Comfort-masken er imidlertid af rigtig god kvalitet og er særligt effektiv, hvis man sover på siden. Derfor kan det være en god idé at betale lidt ekstra, hvis du vil have en maske, der kan holde længe og give dit barn den bedst mulige søvn.

Den gode søvn: sovemaske i silke

Rejsegear Silke Sovemaske front
(Klik på billedet for at zoome ind)
Rejsegear Silke Sovemaske bag
(Klik på billedet for at zoome ind)

Fordele: Lavet i silke, særligt behagelig og åndbar, justerbar strop

Ulemper: Prisen (139 kr.)

Beskrivelse: En sovemaske i silke er et rigtig godt valg af mange grunde. Silke er et utrolig lækkert og åndbart materiale, der er temperaturregulerende og derved kan køle eller varme huden efter behov. Masken måler 22,5 cm x 11 cm og har en justerbar strop i elastik, der gør det muligt at tilpasse masken til dit barns ansigt. Det bløde silkemateriale gør den utrolig behagelig at have på og uden tvivl til et lidt mere luksuriøst valg end mange masker af polyester eller bomuld. Masken er vaskbar, og det anbefales, at den vaskes før brug (som alt andet stof) for at fjerne overskudsfarve.

Mærke: ukendt

Prisen værd? Sovemasken i silke koster 139 kr. Det er noget højere end de førnævnte masker, men det er konsekvensen af, at vi har bevæget os op i kvalitet. Vil du betale lidt ekstra for et naturligt, åndbart og særligt behageligt materiale til dit barn, er det uden tvivl pengene værd.

Sov godt på rejsen: EPIC Cozy Comfort Nakkepudesæt

Rejsegear Epic comfort nakkepudesæt
(Klik på billedet for at zoome ind)

Fordele: Nakkepude medfølger, to stropper, der sikrer bedre stabilitet

Ulemper: Maskens kvalitet

Beskrivelse: Denne sovemaske og nakkepude fra EPIC er de perfekte rejsemakkere. Her får du ikke bare en behagelig sovemaske, men også en nakkepude med fyld af krøyerkugler, som giver dit barn de bedste betingelser for at sove godt i bilen, i toget, på flyet og mange andre steder. Nakkepuden er 10 cm høj, 30 cm bred og 29 cm dyb. Den har en indbygget bæresløjfe, så den er let at transportere. Den kan desuden lukkes, så den ikke falder af. Og bliver den lidt snavset på rejsen, så kan den let håndvaskes ved 30 °C.

Mærke: EPIC

Prisen værd? Til en pris på 129 kr., får du rigtig meget for pengene både hvad angår sovemaske og nakkepude. En nakkepude kan nemt koste mere end 129 kr., så det er under alle omstændigheder en god handel, hvis du alligevel skal investere i sådan en.

God og økonomisk sovemaske: EPIC sovemaske

Rejsegear Epic Sovemaskesæt
(Klik på billedet for at zoome ind)
Rejsegear Epic Sovemaskesæt
(Klik på billedet for at zoome ind)

Fordele: Ørepropper medfølger, god til rejsen, meget god pris

Ulemper: Maskens kvalitet

Beskrivelse: Dette økonomiske rejsesæt fra EPIC indeholder både sovemaske og ørepropper. Begge dele kommer i en pose, så det er let at transportere på rejsen. Ønsker du ikke at bruge alt for mange penge på en sovemaske, er denne maske et rigtig godt valg. Den klarer det mest nødvendige hverken mere eller mindre. Masken er simpel og lavet i gråt stof. Den kan muligvis være lidt kedelig for dit barn, men til gengæld betaler du ikke for en masse (i virkeligheden unødvendige) detaljer.

Mærke: EPIC

Prisen værd? Du får sjældent så meget for pengene som her. Til kun 69 kr. for både maske og ørepropper, behøver du næsten ikke tænke over, om du skal købe dette rejsesæt. Det er en god og billig løsning, men ønsker du at bruge masken ofte, kan det være en idé at opgradere til noget af højere kvalitet.

Den sjove søvn: Hvid enhjørning

Enhjørning sovemaske
(Klik på billedet for at zoome ind)
Enhjørning sovemaske
(Klik på billedet for at zoome ind)

Fordele: Prisen (49,95 kr.), en sjov maske, dit barn vil elske at tage på,kan maskinvaskes ved 40°.

Ulemper: Maskens kvalitet

Beskrivelse: Denne sovemaske fra H&M gør det meget sjovere at lægge sig til at sove. Junior-masken er lavet i 100 % polyester med enhjørningemotiv i imiteret pels med broderier foran. Bagsiden af masken har satinfor, så den er behagelig at have på, samtidig med at den ser sød og sjov ud. Derudover har masken elastikstrop, så den kan sidde fast på ansigtet hele natten/turen.

Mærke: H&M

Prisen værd? Den sjove enhjørningemaske vil helt sikkert bringe dit barn stor glæde og bedre søvn. Det er klart, at der findes masker i højere kvalitet end denne, men til en retfærdig pris på ca. 50 kr. er det ikke et køb, du kommer til at fortryde heller ikke hvis den på sigt skulle gå i stykker.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen