Guide til Sovemasker i silke – Kvalitet og flotte designs

En sovemaske i silke giver en ekstra følelse af luksus og komfort i soveværelset såvel som på rejsen. Den er perfekt til livsnydere, og så har den faktisk også en række sundhedsmæssige fordele.

Fordelene ved en sovemaske i silke

Sovemasker i silke er utrolig populære – og med god grund. Silken gør nemlig masken utrolig blød at have på, samtidig med at den holder op til 95 % af lyset ude. En af de største fordele ved at købe sovebriller i silke er dog ikke kun følelsen af komfort og dens lysreducerende egenskab, men også at den er nænsom mod huden.

Almindeligt bomuld suger fugt til sig og har tendens til at udtørre den sarte hud i ansigtet og efterlade mærker. Silke er dog temperaturregulerende og afleder derfor fugt i stedet for at optage det. Det betyder, at en silkemaske vil bevare fugtbalancen i dit ansigt og køle din hud, hvis du får det varmt. På den måde behøver du heller ikke være bekymret for at komme til at svede med en øjenmaske i silke.

En sovemaske i silke er altså perfekt til dig, der vil have én, som

 • lukker ca. 95 % af lyset ude
 • bevarer din huds fugtbalance og mindsker sovemærker i ansigtet
 • føles glat og blød mod ansigtet

På grund af silkens lette materiale føles masken meget løs, hvilket gør at den kan lægge et let pres på øjnene. Dette er værd at være opmærksom på. Er du ny til at bruge sovemasker, kan det altså kræve lidt tilvænning at sove med et stykke stof over øjnene.

Læs også: Den store sovemaske test med de bedste og mest solgte sovemasker i Danmark

6 luksuriøse sovemasker i silke

Der findes rigtig mange forskellige sovemasker i silke, og der er rig mulighed for at finde én, der passer i stil og budget. Nedenfor finder du 6 forslag til forskellige typer sovemasker, der alle vil gøre din søvn lidt mere luksuriøs.

Fan Palm silke sovemasker
Fan Palm silke sovemasker – 349 kr.
Virkelig mange flotte designs
Doozie-silkesovemaske
Doozie-silkesovemaske – 449 kr.
Blød komfort og komplet mørklægning
Pure Silk Lavender Eye Mask
Pure Silk Lavender Eye Mask – 559 kr.
Fantastisk duft af lavendel
Luksus-sovemaske i silke fra FaktiskPraktisk
Luksus-sovemaske i silke fra FaktiskPraktisk – 237 kr.
Med tilhørende og matchende hårelastik
Billig sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk
Billig sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk – 167 kr.
Godt køb til pengene
Silke sovemaske fra RejseGear
Silke sovemaske fra RejseGear – 139 kr.
Den billigste sovemaske i silke

Sovemasker i eksotisk blomsterprint fra Fan Palm

Silke sovemaske - Floral Garden Ivory
Silke sovemaske – Floral Garden Ivory
Silke sovemaske - Floral Garden Black
Silke sovemaske – Floral Garden Black
Silke sovemaske - Silk Stripe
Silke sovemaske – Silk Stripe
Silke sovemaske - Vintage Red
Silke sovemaske – Vintage Red
Silke sovemaske - Rose Hibiscus
Silke sovemaske – Rose Hibiscus
Silke sovemaske - Black Hibiscus
Silke sovemaske – Black Hibiscus – (Dette design fås kun i butik)
Silke sovemaske- Limited Palm Signature
Silke sovemaske- Limited Palm Signature – (Dette design fås kun i butik)

Fan Palm sovemasker er lavet i 100 % mulberry silke og fås i flere forskellige print. Sovemasken kommer desuden i en fin gaveæske, som kan beskytte den på rejsen, når masken ikke er i brug. Maskens elastik er desuden polstret med silke, hvilket skåner håret mod krus og slid.  

Om mærket: Fan Palm er et dansk livsstilsbrand, der har eksisteret siden 2018. De er eksperter i velvære, luksus og glamour og udbyder en lang række produkter, der gør livet lidt mere luksuriøst.

Pris: 349 kr.

Køb den, hvis

 • Du er vild med eksotisk blomsterprint
 • Du vil skåne din hud og dit hår, når du sover
 • Du vil have en maske i kvalitetssilke.

Find dit favorit-design, og køb dem her


Dyreetisk valg og fuldstændigt mørke med Doozie-silkesovemaske

Doozie-silkesovemaske
Doozie-silkesovemaske
Doozie-silkesovemaske

Ønsker du komplet mørklægning og blød komfort, er Doozie Luxury Sleep Mask fra Green Goddess en ekstravagant mulighed. I modsætning til mange sovemasker, er Doozie-modellen lavet i et bredt design, der lægger sig blødt om hele hovedet. På den måde undgår du at blive generet af stropper eller elastikker. Det kan dog kræve lidt tilvænning at have stof hele vejen rundt om hovedet. Det er bestemt ikke for alle, men kan føles rigtig rart, fordi hovedet omfavnes af en blød pude. Masken er polstret med mulberry silke og indeholder et luftigt bomuldsfyld. Masken lukkes med velcro og kan derfor justeres i størrelsen. En vigtig faktor er desuden, at masken er produceret under dyreetiske forhold. I modsætning til megen silkeproduktion, hvor silkelarverne går til, er denne silke produceret, ved at larverne får lov at gennemføre deres livscyklus så naturligt som muligt. Øjenmasken fås i farverne dusty rose, pearl grey og antracite. Den kommer desuden i en fin gaveæske.

Om mærket: Green Goddessudvikler bæredygtige og dyreetiske livsstilsprodukter og opskrifter i Danmark og Sverige. Velvære og bæredygtighed går hånd i hånd i alt lige fra søvnartikler til kost og køkkengrej.

Pris: 449 kr.

Køb den hvis:

 • Du vil have maksimal lysreduktion
 • Du trives med en maske, der lægger sig om hele hovedet
 • Du vil træffe et dyreetisk valg
 • Du ønsker en maske, der skåner din hud og dit hår.

Find din favorit, og køb dem her


Duft af lavendel og dyb søvn med Pure Silk Lavender Eye Mask

Pure Silk Lavender Eye Mask
Pure Silk Lavender Eye Mask
Pure Silk Lavender Eye Mask
Pure Silk Lavender Eye Mask
Pure Silk Lavender Eye Mask

Har du ultimativ selvforkælelse for øje? Så er det svært at stå for disse luksus-silkemasker fra Green Goddess. De findes i to varianter: med og uden duft af lavendel og i flere forskellige farver. Det særlige ved lavendelmasken er, at den indeholder tørret lavendel, som beroliger og gør det nemmere at falde i søvn. Er du ikke til lavendel, kan du dog sagtens vælge en maske uden duft. Maskerne er udformet således, at de hviler på kindben og pande og derved ikke trykker ned på øjnene. Det gør dem meget behagelige – selv for nye brugere af sovemasker. Derudover bidrager formen til at lukke så meget lys ude som muligt. Øjenmaskerne lukkes med et fløjlsbånd, der kan justeres efter hovedform. Det anbefales ikke at vaske maskerne, men de kan tørres af med en fugtig klud ved behov.

Om mærket: Green Goddessudvikler bæredygtige og dyreetiske livsstilsprodukter og opskrifter i Danmark og Sverige. Velvære og bæredygtighed går hånd i hånd i alt lige fra søvnartikler til kost og køkkengrej.

Pris: 459-559 kr.

Køb den, hvis:

 • Du vil have en etisk produceret silkemaske
 • Du vil have en luksus-maske, der ikke trykker på øjnene
 • Du ønsker en maske med beroligende duft.

Find din favorit, og køb dem her


Luksus-sovemaske i silke fra FaktiskPraktisk med tilhørende hårelastik

Luksus-sovemaske i silke fra FaktiskPraktisk

Den smaragdgrønne silkesovemaske fra FaktiskPraktisk er den perfekte kombination af luksus og praktik. Øjenmasken lukker lyset helt ude og er fuldt betrukket i silke – også elastikken, hvilket skåner både din hud og dit hår mod udtørring og slid. Foruden den silkebetrukne elastik på masken medfølger også en matchende scrunchie (stor elastik), der kan holde dit hår på plads om natten eller bruges til hverdag. En elastik i silke er langt bedre til at beskytte dit hår end en almindelig elastik, som i højere grad slider på og suger fugt fra hårstråene. Derfor er den grønne silkesovemaske et oplagt valg, hvis du ønsker lidt ekstra luksus og pleje med i købet.

Om mærket: FaktiskPraktisk er leverandør af flere livsstilsprodukter til kvinder.

Pris: 237 kr.

Køb den, hvis:

 • Du ønsker en ekstra luksuriøs sovemaske
 • Du vil passe på din hud
 • Du vil skåne dit hår mod slid.

Billige sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk

Billige sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk
Billige sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk
Billige sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk
Billige sovemasker i silke fra FaktiskPraktisk

Har du ikke lyst til at hive den helt store pengepung frem til sovemasker, er der også råd for det. Hos FaktiskPraktisk finder du en serie af billige(re) sovemasker i silke. Disse findes i flere forskellige farver, herunder sand, sølv, lyserød og blågrøn. Sovemaskerne har justerbar elastik, men i modsætning til luksusmodellen er denne ikke betrukket med silke, hvilket kan slide mere på håret. Masken beskytter dog stadig huden på dit ansigt og lukker lyset ude, som den skal. Derudover kan den vaskes i vaskemaskinen.

Om mærket: FaktiskPraktisk er leverandør af flere livsstilsprodukter til kvinder.

Pris: 167 kr.

Køb den, hvis:

 • Du vil have en billig sovemaske i silke
 • Du vil have en sovemaske med justerbar strop
 • Du vil have en sovemaske, der kan maskinvaskes.

Find din favorit, og køb dem her


Billigste silke sovemaske fra RejseGear

Rejsegear Silke Sovemaske front
Rejsegear Silke Sovemaske bag

Leder du efter en billig, men effektiv sovemaske, der er god til rejsen? Så er silkesovemasken fra Rejsegear et rigtig godt bud. Masken er i silkesatin og derfor meget behagelig at have på. Den har desuden justerbar elastikstrop, så den kan tilpasses enhver hovedform og lukke mest muligt lys ude. Masken er i enkelt sort design.

Om mærket: RejseGear er specialister i at gøre din rejse så komfortabel som mulig, og med en score på 4,8 ud af 5 på Trustpilot løser de opgaven utrolig flot.

Pris: 139 kr. 

Køb den, hvis

 • Du leder efter en diskret, men luksuriøs sovemaske
 • Du vil have en billig sovemaske.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er mulberry silke?

Når du søger efter soveartikler i silke, vil du ofte støde på betegnelsen ”mulberry silke”. Mulberry silke er den dyreste og mest eksklusive silke og derfor din garanti for, at dit silkeprodukt er af høj kvalitet. Mulberry silke kommer fra bombyx mori-larven, der opdrættes under kontrollerede forhold. Her fodres den med morbærblade (deraf navnet ”mulberry silke”), hvorefter den vokser og spinder sin kokon, som man herefter kan udvinde silken fra.

Hvordan vasker man silke?

Silkematerialer kan vaskes i hånden eller i vaskemaskinen på et finvaskeprogram, altså et program der er beregnet til uld og silke. Vær dog altid opmærksom på vaskeanvisningerne på den enkelte sovemaske, og brug aldrig tørretumbler. Sørg desuden for at bruge et vaskemiddel, der er velegnet til silke.

Hvad synes du om indholdet?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal bedømmelser:

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at bedømme

Vi er kede af at du ikke synes om indholdet..

Vi vil meget gerne forbedre indholdet!

Fortæl os gerne hvordan vi kan gøre det bedre!

Del artiklen